Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

QUOTE(Freke @ 2015 06 07, 10:40)
Viename puslapyje radau ph spalvu
. Žiedų spalva gali kisti priklausomai nuo terpės pH. Rūgščių dirvų , kurių pH 4,5 -žiedų spalva yra intensyviai mėlyna , pH 5,1 - mėlyna, pH 5,5 - žydra-rožinė , pH 6,5 - alyvinė - rožinė , pH 6,8 - tamsiai rožinė , pH 7,3 - rožinė ,

Na,nezinau g.gif ,manau,kad ir nuo rusies priklauso.Visos hortenzijos yra rugsciameges,bet pvz.turiu Forever&ever tamsiai ruzava-raudona ir kita placialape ruzava(neaiskus pavadinimas biggrin.gif ),tai tresiu tom paciom trasom,vadinasi ph zemej tas pats,bet viena ir isleika raudona,o kita rausva.

Del melynumo klausiau konkreciai del Nikko blue hortenzijos,pernai pirkau is daugiametes.lt.Ji pas mane pernai buvo rausva,nors laisciau atseit spec.melynoms pirktomis trasomis Biopon.Jokio efekto.Aisku,laisciau ir Schulz.
Dabar ka tik nuejau ir pasiskaiciau,kiek kur yra Fe chelato.Pasirodo,kad tose Biopon tik 0.07%,o Schulz'e rugsciamegiams net 0,325% biggrin.gif Tai su tom Biopon ner ka ir zaisti rolleyes.gif

Tarp kitko,labai esu patenkinta Nikko blue .Jos visai nedengiau,net nepyliau durpiu kalno,nes norejau patikrinti,ar tikrai atspari salciui,tai tikrai nei viena sakele nenusalo-nenudzivo,iki pat saku galu islindo ugliai,jau ir ziedus krauna thumbup.gif
O atsparioji Forever&ever pasirodo,kad ne tokia atspari.Irgi nieko nesaugojau,tai tik is zemes atzelia,ziuresim kaip su zydejimu bus, raso,kad ir ant pirmameciu saku zydi g.gif Reiks kita ziema pridengti,gal dar per jauna buvo neuzdengta ziemoti g.gif
Atsakyti
Tai cia ne visoms ir tinka.
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2015 06 07, 12:13)
Del melynumo klausiau konkreciai del Nikko blue hortenzijos,pernai pirkau is daugiametes.lt.Ji pas mane pernai buvo rausva,nors laisciau atseit spec.melynoms pirktomis trasomis Biopon.Jokio efekto.Aisku,laisciau ir Schulz.
Dabar ka tik nuejau ir pasiskaiciau,kiek kur yra Fe chelato.Pasirodo,kad tose Biopon tik 0.07%,o Schulz'e rugsciamegiams net 0,325% biggrin.gif Tai su tom Biopon ner ka ir zaisti rolleyes.gif

As is drauges esu gavusi ruzava hortenziju kruma, pas ja nepaprastai didelis krumas ir ruzavi grazus ziedai. Kadangi kasant man pasidalijo i kelias dalis tai pasodinaui skirtingose vietose. Vienur zydi ruzavai, kitoj vietoj melynai. Ten kur melynai zydi, pastoviai skasam visokio metalo lauzo, viniu surudijusiu, siaip skardiniu nuo senu laiku uzsilikusiu. Manau, kad del tu metaliniu daigtu ji ir zydi melynai.
Atsakyti
QUOTE(Auda @ 2015 06 07, 08:58)
Gal kas zinote, ar galima hoetenzija sodinti i dirva giliau nei ji buvo pasodinta vazone? Tusiu “Macrophylla”  kuri stiebiasi i virsu ir nenori sakotis, tik pacios virsunes truputi sakojasi, pernai bandziau nukirpti viena virsunele, taip ir liko, isleido viena sonini ugli ir toliau i virsu auga. Kitos tai ir is saknu auga, labai grazus krumai darosi, o si uzsispyrusi tik i saule stiebiasi.

Mane irgi domina persodinimas iš vazono į dirvą. Koks laikas tam tinkamas?
Atsakyti
QUOTE(Frezija13 @ 2015 06 07, 17:06)
Mane irgi domina persodinimas iš vazono į dirvą. Koks laikas tam tinkamas?

Kai persodinu is vazonu tai nekreipiu demesio i laika. Nes stengiuosi persodinti nenukratant zemiu. Tiek i zeme pastovia, tiek i didesni vazona. Tik reikia labai atsargiai perkelti ir pasistengti kuo maziau judinti ta augala
Atsakyti
QUOTE(Laima.g @ 2015 05 27, 09:12)
Turiu ir aš hortenziją... jau keli metai auga, atrodo viskas gerai jai, netgi dvi vasaras žydįėjo kaip išprotėjus ( čia kai žiemos buvo su daug daug sniego), o va dabar antra vasara niekaip nepavyksta jų sutvarkyt... Vis apšąla stiebai, ir nesulaukiu žiedų.... Atsprogsta iš apačių bet jau nežydi... Šiemet atrodo ir dengiau ilgokai ir vis tiek nepavyko... g.gif

Pas mane visos nušalo pavasarį, tik didesnis krūmas žydės verysad.gif Teks turbūt visas hortenzijas į vazonus sukišti ir per žiemą namie laikyti.
Dar laukiu kaip Forever&ever elgsis, ji juk ir ant pirmamečių šakų turi žydėti.

QUOTE(rasa32 @ 2015 06 07, 10:13)
Na,nezinau g.gif ,manau,kad ir nuo rusies priklauso.Visos hortenzijos yra rugsciameges,bet pvz.turiu Forever&ever tamsiai ruzava-raudona ir kita placialape ruzava(neaiskus pavadinimas biggrin.gif ),tai tresiu tom paciom trasom,vadinasi ph zemej tas pats,bet viena ir isleika raudona,o kita rausva.

Nu mano raudona žydėjo pernai rausvai. Tai jau nebežinau, ar jai trąšų trūksta, ar supainiojo parduotuvėje.
Atsakyti
Dar neturiu hortenzijų, bet noriu įsigyti ir sodinti tiesiai lauke, kad nereiktų nešioti. daurausi daugiametes.lt. sakykit mergairės, o jei hortenzija rašo Hydrangea macrophylla tai jos visos žydi ir ant pirmamečių, ar nebūtinai?
Atsakyti
QUOTE(Jasminete @ 2015 06 10, 10:21)
Dar neturiu hortenzijų, bet noriu įsigyti ir sodinti tiesiai lauke, kad nereiktų nešioti. daurausi daugiametes.lt. sakykit mergairės, o jei hortenzija rašo Hydrangea  macrophylla  tai jos visos žydi ir ant pirmamečių, ar nebūtinai?

Man atrodo, tik Everbloom, Forever&ever ir Endless Summer žydi ant pirmamečių šakų.
Atsakyti
Su daugiametes.lt turėjau liūdną patyrimą - užsakius hortenzijas, atkeliavo ne visos, o pinigai taip ir nebuvo grąžinti g.gif .
Daugiau neužsakinėčiau paštu iš jų, nes teko tokią istoriją girdėt ir skaityt ne vieną, nebent rinkčiausi vietoje.
Atsakyti
iš daugiametės gavau, viskas puiku, ir svarbu prigyjo liuks, visi pagaliukai jau sužaliavo:)
Atsakyti
Hortenzijų mylėtojos, labai prašau padėti.
Gavau dovanų nuostabų vazonėlį - rožinę hortenziją (deja be pavadinimo rolleyes.gif ), persodinau į didesnį vazonėlį su rododendrams ir hortenzijoms skirta žeme, bet žiedai pradėjo darytis purvina spalva (čia skaičiau, kad greičiausiai jie pradėjo mėlynuoti, o man nereikia mėlynos spalvos - noriu rožinių). Po savaitės žiedžiukai pradėjo ruduoti, net ir naujai besiskleidžiantys - susitraukę ir rudi verysad.gif . Patys lapai žali ir tarytum niekuo neserga, tik patys žiedžiukai - vieni sveiki, žalsvi skleidžiasi, o kiti ruduoja. Kas čia gali būti??? Niekada neauginau šių stebuklų, gal žinot, kas jai nutiko?
Ar nieko nenutiks, jei įmaišysiu truputį pelenų iš kepsninės ax.gif, tada gal vėl gryš rožinė spalva ?
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2015 06 12, 09:22)
Hortenzijų mylėtojos, labai prašau padėti.
Gavau dovanų nuostabų vazonėlį - rožinę hortenziją (deja be pavadinimo  rolleyes.gif ), persodinau į didesnį vazonėlį su rododendrams ir hortenzijoms skirta žeme, bet žiedai pradėjo darytis purvina spalva (čia skaičiau, kad greičiausiai jie pradėjo mėlynuoti, o man nereikia mėlynos spalvos - noriu rožinių). Po savaitės žiedžiukai pradėjo ruduoti, net ir naujai besiskleidžiantys  - susitraukę ir rudi  verysad.gif . Patys lapai žali ir tarytum niekuo neserga, tik patys žiedžiukai - vieni sveiki, žalsvi skleidžiasi, o kiti ruduoja. Kas čia gali būti??? Niekada neauginau šių stebuklų, gal žinot, kas jai nutiko?
Ar nieko nenutiks, jei įmaišysiu truputį pelenų iš kepsninės  ax.gif, tada gal vėl gryš rožinė spalva ?

Ne zeme kalta, o tiesiog labai pasikeite auginimo salygos. Parduodamos prekybcentriuose dazniausiai atveztines, augintos siltnamiuose, mazuose vazonuose, taip sakant dirbtinai prazydintos. Kiek tokiu turejau, beveik visad numesdavo ziedus, kai kurios kad ir persodintos isgyvendavo tik viena sezona. Saugokit nuo kaitrios vidurdienio saules, neperlaistykit. Ir tikrojo zydejimo laukit kitais metais wink.gif
Atsakyti