Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

Man pernai siuntė per kelis kartus, bet skambino ir atsiklausė. Gal taip gavosi, kad aš dar vis naujų užsisakydavau, jie vis papildydavau savo katalogą, o aš ,,silpnų nervų". Vistiek gaudavosi po porą dėžių. Arba siunčia tada, kai surenka visą užsakymą. Jei norite dalimis anksčiau, rašykite jiems. Bet tada už kurjerio paslaugas reiks kiekvieną kartą mokėti.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 04 24, 16:25)
Man pernai siuntė per kelis kartus, bet skambino ir atsiklausė. Gal taip gavosi, kad aš dar vis naujų užsisakydavau, jie vis papildydavau savo katalogą, o aš ,,silpnų nervų". Vistiek gaudavosi po porą dėžių. Arba siunčia tada, kai surenka visą užsakymą. Jei norite dalimis anksčiau, rašykite jiems. Bet tada už kurjerio paslaugas reiks kiekvieną kartą mokėti.

Mat kaip, na, viskas aišku, ačiū 4u.gif
Atsakyti
Patikslinkit, nes jau susimaišiau. Tiek prisiskaičiau ir nebesuprantu... Koks turi būti žemės ph? Apie tai nieko nenusimanau... doh.gif
O internete rašo visaip. Tai tinka no 4 ph, tai nuo 5ph, bet geriau 6,5 ph... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VakareRyte: 24 balandžio 2015 - 18:59
Kokioms hortenzijoms? Rūgščiausių durpių reikia didžialapėms (pH - 4,5), mažiau rūgščių -laipiojančioms ir šluotelinėms, dar mažiau reiklios šviesiosios.
Taip pat ir vietos parinkimas skiriasi - didžialapės ir laipiojančios mėgsta pavėsį.
Atsakyti
QUOTE(VakareRyte @ 2015 04 21, 15:47)
TuDa,
kaip prigijo?
Lauksiu nuotraukų šiemet...  4u.gif  uždengėt rudenį?

4u.gif

Prigijo visos gerai. Dabar jau sprogsta ir leidžia naujas atžalas. Tikiuosi šiemet žiedų sulaukti daug ax.gif
Ne, nedengiau. Rašo, kad jos atsparios šalčiams ir žiedus leidžia ant visų atžalų- tiek pirmamečių, tiek ant senesnių. Tai žiūrėsiu, kiek tos teisybės biggrin.gif
Aš labiau jaudinuosi dėl pavasarinių šalnų. Tos tai gali pridaryti žalos žydėjimui doh.gif
Atsakyti
o dabar jai nupirkti iš daugiameties, tai šias metais vasara židės ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Karina123 @ 2015 04 25, 08:41)
o dabar jai nupirkti iš daugiameties, tai  šias metais vasara židės ar ne?

Kai pirkau tai žydėjo tais paciais metais, tik ziedu nedaug, nors as is pradziu ir neleidau daug zydeti, kad nenualintu augalo. Mano nuomone, geriau palaukti metelius, bet paskui dziaugti pilnai, o gal as ir neteisi?
Atsakyti
QUOTE(Auda @ 2015 04 25, 17:51)
Kai pirkau tai žydėjo tais paciais metais, tik ziedu nedaug, nors as is pradziu ir neleidau daug zydeti, kad nenualintu augalo. Mano nuomone, geriau palaukti metelius, bet paskui dziaugti pilnai, o gal as ir neteisi?

Pas mane taip pat žydėjo tais pačiais metais po pasodinimo. Bet aš leidau pilnai žydėti. Nepasakyčiau, kad jos nusilpo, kitais metais žydėjo dar gausiau, nes krūmai per metus paaugo smile.gif . Iš tikro, net nežinau, ar reikia joms po pasodinimo pirmais metais neleisti žydėti ar ne g.gif
Rodausi savo naujajį hortenzijų kampą. Visą laiką ten buvo rožynas, bet pušis kieme taip užaugo, kad ta vieta tapo vos ne amžinu šešėliu. Rožės jau labai menkai žydėjo, tad šiemet jas iškasiau ir susodinau hortenzijas, astilbes, česnakus, mesves ir lelijas. Neaišku tik ar lelijoms patiks šešėlis mirksiukas.gif Bet bandau...
Hortenzijos iš daugiametės lt. ir jų dydis tikrai nemažas smile.gif

user posted imageuser posted imageuser posted image

O čia manieji vakar dienos Ermitažo pirkiniai, balta hortenzija kainavo 2.99 eur.
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 04 25, 22:31)
Pas mane taip pat žydėjo tais pačiais metais po pasodinimo. Bet aš leidau pilnai žydėti. Nepasakyčiau, kad jos nusilpo, kitais metais žydėjo dar gausiau, nes krūmai per metus paaugo smile.gif . Iš tikro, net nežinau, ar reikia joms po pasodinimo pirmais metais neleisti žydėti ar ne  g.gif
Rodausi savo naujajį hortenzijų kampą. Visą laiką ten buvo rožynas, bet pušis kieme taip užaugo, kad ta vieta tapo vos ne amžinu šešėliu. Rožės jau labai menkai žydėjo, tad šiemet jas iškasiau ir susodinau hortenzijas, astilbes, česnakus, mesves ir lelijas. Neaišku tik ar lelijoms patiks šešėlis  mirksiukas.gif Bet bandau...

Kaip smagu matyti naujus gėlynus, geras jausmas, kai pradedi nuo nulio. Ir hortenzijos įspūdingai atrodys. Naujokėlė kad ir pigi, bet neprasta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2015 04 25, 22:35)
Kaip smagu matyti naujus gėlynus, geras jausmas, kai pradedi nuo nulio. Ir hortenzijos įspūdingai atrodys. Naujokėlė kad ir pigi, bet neprasta  4u.gif

Naujus gėlynus labai smagu kurti, sodinti ir galiausiai laukti rezultato smile.gif Šiemet iškirtome apie 11 senų vaismedžių, tai ne tik čia (pavėsyje) turėjau vietos "pasireikšti". Bet darbai visi jau į pabaigą, reikės tik sulaukti, kaip ten tie mano deriniai derės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 04 25, 22:44)
Naujus gėlynus labai smagu kurti, sodinti ir galiausiai laukti rezultato  smile.gif Šiemet iškirtome apie 11 senų vaismedžių, tai ne tik čia (pavėsyje) turėjau vietos "pasireikšti". Bet darbai visi jau į pabaigą, reikės tik sulaukti, kaip ten tie mano deriniai derės  smile.gif

derės, ko jau nederėti. O tą naujokę hortenziją ar pridengiat nakčiai? ar taip negrūdintą ir palikot? Aš savo vazonines hortenzijas dar sandėluke laikau, nors gal jau nešti lauk grūdinti pavėsiuke?
Atsakyti
Dalelė, o kur jūs gavote tokius fainus skirtukus augalams žymėti? ax.gif
Atsakyti