Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

QUOTE(Piranij@ @ 2014 04 13, 21:47)
Help!
Savo hortenziją per žiemą išlaikiau vazone rūsyje.  Prieš kokį mėnesį ji man pradėjo leisti lapelius ir naujus ūglius , BET aš jos tą mėnesį nei laisčiau nei stebėjau. Rezultate paviršinė dalis visiškai sudžiūvusi (šerdies netikrinau, nes bijau pažeisti). Jau gera savaitė kaip ją persodinau - šaknys sveikos, persodinau nejudindama su senu žemių gumulu į didesnį vazoną. Dabar laikau ant palangės nešildomame garaže, žemę laikau drėgną, laistau kas savaitę.
Klausimas - kaip man dar jai padėt atželt ir nesupūdyt  doh.gif Gal kokiu augimo stimuliatoriumi reikia palaistyt ?
Iš anksto dėkui.

P.S. Hortenzija, įtariu, kad didžialapė,  panaši į šią.

Svarbiausia,nesupūdyk laistydama. Laistyti reikia ne kas savaitę,o kai gerai pradžiūs,manau,tai neturėtų būti greitai. Šiaip augaliukas neturetų žūti,tik nereikia laikyti negyvų augalo dalių,po velykų geras laikas geneti,tai ir papjaustyk šakeles, dar geriau šakosis. o kitamet laiku po truputį ,dar sklepe.palaistyk
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 04 14, 11:23)
Svarbiausia,nesupūdyk laistydama. Laistyti reikia ne kas savaitę,o kai gerai pradžiūs,manau,tai neturėtų būti greitai. Šiaip augaliukas neturetų žūti,tik nereikia laikyti negyvų augalo dalių,po velykų geras laikas geneti,tai ir papjaustyk šakeles, dar geriau šakosis. o kitamet laiku po truputį ,dar sklepe.palaistyk

Ačiū.
Atsakyti
Sveikos, gėlių bazėje nusipirkau pora hortenzijų "Early blue" ir "Early rose", bet nieko apie jas neradau, pardavėja sakė kad galiu drąsiai į žeme sodint bet kaškaip manau kad tik vazone joms tinka. Gal žinot jos iš tu kur žydi ant antramečių šakučių gal kas kokiu pavadinimu turit ir žinot? smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mielos hortenzininkės smile.gif
noriu aš terasoj į 4 vazonus kampuose 4 hortenzijas pasisodinti.
iš kur man jų gaut? biggrin.gif
radau tik daugiametes.lt.. na aišku gėlių parduotuvėse jau yra žydinčių, bet man tokias dabar išnešus laukan joms gi kapiec bus..
o gal kuri iš jūsų parduodate?
noriu riožinės ar pan. kad būtų rolleyes.gif
Atsakyti
O kodel kapec?Viskas joms bus gerai,tik jei pranes salnas,tai isinesi i vidu,juk bus vazonuose mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2014 04 22, 17:50)
O kodel kapec?Viskas joms bus gerai,tik jei pranes salnas,tai isinesi i vidu,juk bus vazonuose mirksiukas.gif

em.. na, man visai faina butu ir pigiau nusipirkti, nes zydincios geliu parduotuveje labai kainuoja. ypac kai man 4 reik smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2014 04 22, 17:51)
em.. na, man visai faina butu ir pigiau nusipirkti, nes zydincios geliu parduotuveje labai kainuoja. ypac kai man 4 reik smile.gif

Jei labai taupot,tai truputi veliau,kai susils,nueikit i turgeli,kur bobutes visokias daugiametes parduoda,tai tikrai rasit padaigintas.Tik jei norit is karto grozio,teks ilgiau palaukti,gal kitais metais tik bus grazu.

As siemet pirksiu is daugiametes .lt tikrai zydincias ant pirmameciu ataugu,nes auginu ne vazonuose ,o lauke ir jau nusibodo vis naujas pirkti ir saugoti nuo salcio doh.gif
Atsakyti
Sveikos,hortenziju myletojos. Noreciau patarimo. Didelio sklypo sone, pietinej pusej, medziu fone noreciau auksto, ryskaus gelyno. Kaip atrodytu, jei tai butu vien tiktai hortenzijos? gal kokie 5 - 7 ivairiu spalvu krumai? ar geriau misru gelyna daryt/ Aciu.
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2014 04 22, 17:57)
Jei labai taupot,tai truputi veliau,kai susils,nueikit i turgeli,kur bobutes visokias daugiametes parduoda,tai tikrai rasit padaigintas.Tik jei norit is karto grozio,teks ilgiau palaukti,gal kitais metais tik bus grazu.

As siemet pirksiu is daugiametes .lt tikrai zydincias ant pirmameciu ataugu,nes auginu ne vazonuose ,o lauke ir jau nusibodo vis naujas pirkti ir saugoti nuo salcio doh.gif

tai vat aš irgi noriu, kad man šiemet žydėtų smile.gif bet dabar balandį dar nėra tiek skubu jau žiedus turėt.
O iš daugiametes.lt bijau, kad siuntimas kooosmosą kainuos, nes visgi sveria.. o jie net el.pašto neturi, pasikonsultuot.. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ja Nina @ 2014 04 23, 00:12)
Sveikos,hortenziju myletojos. Noreciau patarimo. Didelio sklypo sone, pietinej pusej, medziu fone noreciau auksto, ryskaus gelyno. Kaip atrodytu, jei tai butu vien tiktai hortenzijos? gal kokie 5 - 7 ivairiu spalvu krumai? ar geriau misru gelyna daryt/ Aciu.

Apie hortenzijų spalvas: http://www.soltra.lt.....oltra]_ss.pdf
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atidela: 23 balandžio 2014 - 09:41
QUOTE(Atidela @ 2014 04 23, 10:41)
O iš daugiametes.lt bijau, kad siuntimas kooosmosą kainuos, nes visgi sveria.. o jie net el.pašto neturi, pasikonsultuot..  g.gif

siunčiausi, jokio kosmoso siunčiantis nebuvo, bet man asmeniškai smagiau pačiai vietoje išsirinkti augalus.

Ir visas susisiekimo priemones turi, tiek tel numeriukas yra, tiek e-paštas nurodytas. Jei įdomu: geles eta daugiametes.lt
Atsakyti
QUOTE(Atidela @ 2014 04 23, 09:41)
tai vat aš irgi noriu, kad man šiemet žydėtų smile.gif bet dabar balandį dar nėra tiek skubu jau žiedus turėt.
O iš daugiametes.lt bijau, kad siuntimas kooosmosą kainuos, nes visgi sveria.. o jie net el.pašto neturi, pasikonsultuot..  g.gif

Jei norėtum paprastos, galėčiau pasidalinti, bet kažkokios ypatingos - ne, nes pernai pirkau ir galvoju, kaip čia man ją atgaivinus - uždengiau žiemai, atsprogo tik atšilus, tai aš iš tos baimės, kad sušus, nedengiau, bet nušalo sad.gif Vos vienas stiebas liko, šiek tiek želia.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 04 11, 23:04)
Aš auginu vijoklinę "White Dome". Graži labai, bet kol kas labai lėtai auga. Pasodinta prieš tris metus, tai dar nepagavo to augimo. Pas mano kolegę ji jau didžiulė, bet sodinta gal prieš 15 metų.

As irgi siemet nusipirkau ir jau pasodinau vijokline hortenzija, bet maniau greitai auga g.gif. O tai kiek jinai permetus paauga?
Papildyta:
Ir dar patarimo prasau: vasari gavau dovanu labai grazia hortenzija, jau tokiais dideliais baltais ziedais thumbup.gif , negalejau atsigrozet. O dabar jai kaskas atsitiko, lapai susitrauke, lyg voratinkliu matosi, bandziau purksti muilo tirpalu, bet nieko nepadeda. Turbut lapus isvis nuimti? nezinau ka daryt?
Atsakyti