Aš savo didžialapę dar laikau uždengusi (ji visada lauke žiemoja). Tik polietileną nuėmiau. Po šių šalčių reikės jau ir agrodangą nuimti.
QUOTE(vija zemaite @ 2015 03 17, 21:23)
mano didžialapės žiemojo sode sandėliuke apmuturiuotais vazonais ir pačios su agro apdengtos. Jau nuėmiau dangalus, pastačiau prie lango prieš kokias tris savaites, pumpurai gyvi, ar galima nešti į plėvelinį šiltnamį (negyvenam,, paliktume savaitei), ar dar laukti geresnių orų?
Kažin ar gerai palikti šiltnamyje, saulėtomis dienomis pakils temperatūra iki +30, naktį vos ne šaltis. Hortenzijos nemėgsta karščio ir didelių svyravimų. O jei dar perdžius.
QUOTE(Regila @ 2015 03 12, 22:07)
Jei nerasit, aš jų turiu. Didelių ir visai mažų - pagal pageidavimus. Pačių didžiausių atsiųsti negalėsiu, nes per didelės ekstremaliems pokyčiams, bet kurias išeis supakuoti į dėžę - galėsiu..
Aš apie šias:
Didžiausias tik iš namų. Jau pradeda busti. Šiandien perkeltos į šviesą.
Aš apie šias:
Didžiausias tik iš namų. Jau pradeda busti. Šiandien perkeltos į šviesą.
Gal parašytumėt kokios kainos mažiausių?
ar apsimokės siųsti,ar ieškoti Vilniuje
ir kokios spalvos?
QUOTE(Daisoja @ 2015 03 18, 10:07)
Kažin ar gerai palikti šiltnamyje, saulėtomis dienomis pakils temperatūra iki +30, naktį vos ne šaltis. Hortenzijos nemėgsta karščio ir didelių svyravimų. O jei dar perdžius.
dėl to ir bijau dar šiltnamio. Gal palaikysiu sandėliuke prie lango, o paskui jau ir į lauką nešiu į kokią užuovėją ir pusšešėlį. Bet tai tos naktinės šalnos dar ilgai kankins...
Gal kas sėję esat iš sėkliukių? aš pernai pasėjau, išdygo kelios, augo per vasarą, maždaug 7cm aukščio buvo, žiemot palikau lauke, o dabar kaip ir nematau aš jų. Kažin ar dar tikėtis išlendant? Puošmedis šalia sudygęs tai puikiai atrodo, bet jis daug aukštesnis, matosi gerai daigas, o hortenzijos mažutės buvo
Sveikos
Gal galit primint gera hortenziju spalvintoja? Buvo vienas ale nebespejau uzsipirkt ir dingo is prekybos.... gal koki dar zinot? Na ekstremaliai nesinori spalvint. Bet pirkom bordine tamsia. Vasaros pabaigoj nusviesejo. Liko sviesiai raudona. Noretus vel to tamsumo
Gal galit primint gera hortenziju spalvintoja? Buvo vienas ale nebespejau uzsipirkt ir dingo is prekybos.... gal koki dar zinot? Na ekstremaliai nesinori spalvint. Bet pirkom bordine tamsia. Vasaros pabaigoj nusviesejo. Liko sviesiai raudona. Noretus vel to tamsumo
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 03 18, 10:51)
Manoji didžialapė nedengta sode žiemoja. Mažiausia rūpesčių kelianti.
Ar kasmet žydi? Gal jūsų sodas geroje vietoje? Mūsų prie Kleboniškio, tai ten didžialapė niekada nežydėdavo, būdavo tik labai gražus krūmas. Parsivežiau į miestą, lenkiu ir dengiu. Kartais rugpjūčio mėnesį dalį šakų trumpindavau ir nedengdavau, žydėdavo, jei žiema nelabai šalta pasitaikydavo.
Spalvintojų nežinau. Žinau tik trąšas hortenzijoms su alūnu, jis yra priedas, nudažantis pažiedes žydrai. Bordinė spalva gal veislės ypatumas, šiemet pradžioj vėl bus, vėliau bluks. Dabar daug naujų gražių veislių besikeičiančiomis spalvomis.
Googlinau tai radau Flortis firmos Trasas su gelezies sulfatu. Bet ju anksciau visur buvo. Dabar nebelike.... reiks ieskot kitu trasu. Kad sudetyje butu gelezies sulfatas. Arba jo vieno nusipirkus palaistyt.
Ar amonio sulfatas? Raso kad keicia
http://www.mkds.lt/a...399-lt_419.html
Nes ta pati firma gelezies sulfata nuo samanu rekomenduoja.
Ar amonio sulfatas? Raso kad keicia
http://www.mkds.lt/a...399-lt_419.html
Nes ta pati firma gelezies sulfata nuo samanu rekomenduoja.
QUOTE(Daisoja @ 2015 03 18, 17:38)
Ar kasmet žydi? Gal jūsų sodas geroje vietoje? Mūsų prie Kleboniškio, tai ten didžialapė niekada nežydėdavo, būdavo tik labai gražus krūmas. Parsivežiau į miestą, lenkiu ir dengiu. Kartais rugpjūčio mėnesį dalį šakų trumpindavau ir nedengdavau, žydėdavo, jei žiema nelabai šalta pasitaikydavo.
Spalvintojų nežinau. Žinau tik trąšas hortenzijoms su alūnu, jis yra priedas, nudažantis pažiedes žydrai. Bordinė spalva gal veislės ypatumas, šiemet pradžioj vėl bus, vėliau bluks. Dabar daug naujų gražių veislių besikeičiančiomis spalvomis.
Endless summer linijos hortenzija, žiemoja nedengiama iki -35C. Visas fokusas
Geras fokusas, o aš jau ieškojau anomalių zonų aplink Kauną.
Freke, geležies sulfatas nuo chlorozės. Man labiau patinka geležies chelatas, bet jo seniai nerandu ir būna jis mažais kiekiais, tai lauke greitai susinaudoja. Kai krūmo šaknys ,,išauga" rūgščių durpių duobę, po kurio laiko pasireiškia chlorozė.
Freke, geležies sulfatas nuo chlorozės. Man labiau patinka geležies chelatas, bet jo seniai nerandu ir būna jis mažais kiekiais, tai lauke greitai susinaudoja. Kai krūmo šaknys ,,išauga" rūgščių durpių duobę, po kurio laiko pasireiškia chlorozė.
QUOTE(Daisoja @ 2015 03 19, 08:11)
Geras fokusas, o aš jau ieškojau anomalių zonų aplink Kauną.
Kaži į žemkę stot nereik norint truputį užsiimt žemės ūkiu
Reiks agromaxą prazonduoti ir tada į didmiestį važiuot....