Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 03 12, 10:21)
Pas mane irgi dar su žiedais stovi.  biggrin.gif Šluotelines hortenzijas, tokias kaip Vanilla, geriau nugenėti, paliekant 20-30cm ilgio šakas virš žemės.

o kodėl geriausia? Manrods, reikia genėt taip, kokio vaizdo tikimasi. Jei nuo apačios nurėžti, sezono metu bus išdribęs krūmas. Jei norim stabilesnio krūmo, leidžiam griaučiams sumedėti, ty nukerpama iki 2-3 pumpurų nuo išsišakojimo. Sekantį pavasarį aukščiau esantį išsišakojimą patrumpinam iki 2-3 pumpurų grupės ir tt wink.gif
QUOTE(Karina123 @ 2015 03 12, 12:56)
tada ieškau kas pasidalintų  hortenzijom kurios pajūrį paplitusios, nežinau pavadinimo blush2.gif

Didžialapės 4u.gif
Atsakyti
ieškau kas galėtų parduoti pasidalinti didžialapes rausvos hortenzijos sodinukais.
Atsakyti
QUOTE(Karina123 @ 2015 03 12, 13:46)
ieškau kas galėtų parduoti pasidalinti didžialapes rausvos hortenzijos sodinukais.

O žinot, kad jos LT žydi tik pajūry? Likusioje dalyje reikia nešioti į rūsį žiemai arba bandyti dengti. Žydi ant antramečių ūglių.
Pirkti yra daugumoje medelynų, augalų prekybos aikštelėse. Soltrą šalia juk turit.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 03 12, 14:56)
O žinot, kad jos LT žydi tik pajūry? Likusioje dalyje reikia nešioti į rūsį žiemai arba bandyti dengti. Žydi ant antramečių ūglių.
Pirkti yra daugumoje medelynų, augalų prekybos aikštelėse. Soltrą šalia juk turit.

BET BUTENT ŠIOS rušies neradau medelinę nėra, nes tik mažaugės pagrindę, ne tokios
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 03 12, 12:31)
o kodėl geriausia? Manrods, reikia genėt taip, kokio vaizdo tikimasi. Jei nuo apačios nurėžti, sezono metu bus išdribęs krūmas. Jei norim stabilesnio krūmo, leidžiam griaučiams sumedėti, ty nukerpama iki 2-3 pumpurų nuo išsišakojimo. Sekantį pavasarį aukščiau esantį išsišakojimą patrumpinam iki 2-3 pumpurų grupės ir tt wink.gif

Didžialapės  4u.gif

Turbūt, kad apačioje plikos nebūtų. g.gif Kam išdribęs, o kam gražus kamuolys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karina123 @ 2015 03 12, 15:41)
BET BUTENT ŠIOS  rušies neradau medelinę nėra, nes tik mažaugės pagrindę, ne tokios

BŪTENT TA RŪŠIS TURI DAUG PAVADINIMŲ! PAGOOGLINKIT! O kurioj Nidos vietoj matėt, prie Smiltės viešbučio ar Juodkrantėj, prie pagrindinės gatvės? Medelynuose yra, kur gi mes perkam, jei ne juose doh.gif biggrin.gif

QUOTE(sssmmm2002 @ 2015 03 12, 16:03)
Turbūt, kad apačioje plikos nebūtų.  g.gif Kam išdribęs, o kam gražus kamuolys  biggrin.gif

Protingai genint neišplinka apačia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 03 12, 15:09)
BŪTENT TA RŪŠIS TURI DAUG PAVADINIMŲ! PAGOOGLINKIT! O kurioj Nidos vietoj matėt, prie Smiltės viešbučio ar Juodkrantėj, prie pagrindinės gatvės? Medelynuose yra, kur gi mes perkam, jei ne juose  doh.gif  biggrin.gif

Nu man nuo pat pradžių apačia nepatiko, nes norėjosi krūmo formos tokios kaip didžialapių bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 03 12, 17:09)
BŪTENT TA RŪŠIS TURI DAUG PAVADINIMŲ! PAGOOGLINKIT! O kurioj Nidos vietoj matėt, prie Smiltės viešbučio ar Juodkrantėj, prie pagrindinės gatvės? Medelynuose yra, kur gi mes perkam, jei ne juose  doh.gif  biggrin.gif

juodkrantei, ten tik tokie vienos rušies, turbut kaip pas mus daugiausiai balti buna tokie:)

ačiu
Atsakyti
Jei nerasit, aš jų turiu. Didelių ir visai mažų - pagal pageidavimus. Pačių didžiausių atsiųsti negalėsiu, nes per didelės ekstremaliems pokyčiams, bet kurias išeis supakuoti į dėžę - galėsiu..
Aš apie šias: user posted image
Didžiausias tik iš namų. Jau pradeda busti. Šiandien perkeltos į šviesą.
Atsakyti
Iš mano didžialapių turbūt nieko gero nebus, garaže žiemojo labai anksti pabudo, nes žiema labai šilta ir garaže šilta buvo, šiandien pasižiūrejau amarai apkibe siaubiakas kažkoks, nupurškiau su kalio muilu, gal padės. Kaip Jūsų peržiemojo didžialapės.

Atsakyti
Gerai. Rausvoji ir mėlynoji buvo mulčiuotos rūgščiomis durpėmis lauke. Margalapę ir margažiedę laikiau patalpoje, kur keli laipsniai virš nulio, tai jos jau sulapoję. Amarų neturim.
Atsakyti
mano didžialapės žiemojo sode sandėliuke apmuturiuotais vazonais ir pačios su agro apdengtos. Jau nuėmiau dangalus, pastačiau prie lango prieš kokias tris savaites, pumpurai gyvi, ar galima nešti į plėvelinį šiltnamį (negyvenam,, paliktume savaitei), ar dar laukti geresnių orų?
Atsakyti