Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

[quote=Virgale,2015 03 11, 12:06]
Labas, as su klausimu. Noriu pirkti dvi hortenzijas. Macrophylla "Glam Rock" ir sluoteline "Vanilla fraise".

Pirmoji labai grazi wub.gif . Kaip supratau, gyvenate ne Lietuvoje, ten klimatas siltesnis. Nors kaip si ziema pas mus, atrodo ir cia nebutu su ja rupesciu. Vanilos neturiu, bet viskuo labai panasi i ja sluoteline Pinky Winky. Skiriasi tik ziedu atspalvis. Zydi ant pirmameciu ugliu.Taip pat keicia spalva is pastelines i rausva/rusva. Krumas islaiko forma. Fone pas mane graziai ziurisi ir dar visiskai nereikli augimo salygoms mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlins: 11 kovo 2015 - 12:49
QUOTE(Virgale @ 2015 03 11, 10:06)
Labas, as su klausimu. Noriu pirkti dvi hortenzijas. Macrophylla "Glam Rock" ir sluoteline "Vanilla fraise". Prasau pasakykite, kaip jos auga, ypac idomu, ar gerai ziurisi viena vanilla, ar geriau kaip ju daugiau, man reiketu vienos, del stokos vietos. Tai klausimas ar viena pakankamai gerai ziurisi. Patarkite prasau, kas jau auginate. dekui

Viena Vanilla tikrai gerai atrodo, o dvi būtų net per daug.

Aš dar žiedų nenukarpiau nuo hortenzijų, reikės apgenėti ir laukti vėl žiedų wub.gif
Atsakyti

Oi dekui thumbup.gif , labai pamaloninot, nes siandien uzsisakiau, Vanilla man tokia lengvute permatoma, kazkokia elegantiska gele, tik va pagalvojau, zinot , kaip ir nuotraukoje , nuostabi, bet auginant visko gali but , net isvaizda kitokia. O pirmosios , net naturaliai gal ir neesu maciusi, irgi ispudinga pasirode nuotraukoje. Aciu dar karta. 4u.gif
Papildyta:

P.s. kai zydes , pasirodysim kaip atrodom.
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2015 03 11, 15:05)
Oi dekui  thumbup.gif , labai pamaloninot, nes siandien uzsisakiau, Vanilla man tokia lengvute permatoma, kazkokia elegantiska gele, tik va pagalvojau, zinot , kaip ir nuotraukoje , nuostabi, bet auginant visko gali but , net isvaizda kitokia. O pirmosios , net naturaliai  gal ir neesu maciusi, irgi ispudinga pasirode nuotraukoje.  Aciu dar karta. 4u.gif
Papildyta:

P.s. kai zydes , pasirodysim kaip atrodom.

Auginu Vanille- fraise ir ją galiu tik pagirti už gerą žiemojimą, gausų žydėjimą, žiedų grožį bigsmile.gif Šios hortenzijos žiedai purūs, pilni ir dideli. Pražysta baltai, po to iš žiedo apačios pradeda rausvėti, kol ilgainiui įgyja kone avietinį atspalvį. Nelyginčiau jos su PinkyWinky, kadangi pastaroji turi didelę dalį mažyčių žiedelių šluotelėje, ko nepasakysi apie Vanille-fraise. Panašios gal žiedo spalvos keitimu. Bandau įkelt seną nuotrauką, čia mano Vanille-fraise pimais žydėjimo metais:
https://imageshack.com/i/nbp8161078j
Atsakyti

Linetax, be galo grazi jusu Vanilla, bet nuziurejau pas jus dar viena nepaprasta, rausva lyg margiuke pati is saves ir bumbulas be galo didelis, superine. Dziaugiuosi siandien nusipirkusi, lauksiu atkeliaujant, nezinau kaip atrodys, ar tik sakeles nupjautos, ar jau suzaliavusi. aciu
Atsakyti
QUOTE(Virgale @ 2015 03 11, 22:44)
Linetax, be galo grazi jusu Vanilla, bet nuziurejau pas jus dar viena nepaprasta, rausva lyg margiuke pati is saves ir bumbulas be galo didelis, superine. Dziaugiuosi siandien nusipirkusi, lauksiu atkeliaujant, nezinau kaip atrodys, ar tik sakeles nupjautos, ar jau suzaliavusi. aciu

Ačiū 4u.gif O ta kita, kurią nužiūrėjote, tai Bella Anna. Ji labai graži, žiedai ryškūs ir labai didžiuliai, kaip kamuoliai, tačiau liaunos šakelės linksta, neatlaiko žiedų, nors kai pirkau, buvo aprašyta kaip tvirtastiebė ax.gif
Lauksim pasirodant su naujai pirktomis hortenzijomis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2015 03 11, 21:49)
Auginu Vanille- fraise ir ją galiu tik pagirti už gerą žiemojimą, gausų žydėjimą, žiedų grožį  bigsmile.gif Šios hortenzijos žiedai purūs, pilni ir dideli. Pražysta baltai, po to iš žiedo apačios pradeda rausvėti, kol ilgainiui įgyja kone avietinį atspalvį. Nelyginčiau jos su PinkyWinky, kadangi pastaroji turi didelę dalį mažyčių žiedelių šluotelėje, ko nepasakysi apie Vanille-fraise. Panašios gal žiedo spalvos keitimu. Bandau įkelt seną nuotrauką, čia mano Vanille-fraise pimais žydėjimo metais:
https://imageshack.com/i/nbp8161078j

As pernai rudeni irgi tokia pasisodinau... Buvo su ziedais... Juos palikau... Klaismas, ka dabar daryti???? Nukirpti palikti ar kaip??? Jei kirpti tai kiek???
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2015 03 12, 08:32)
As pernai rudeni irgi tokia pasisodinau... Buvo su ziedais... Juos palikau... Klaismas, ka dabar daryti???? Nukirpti palikti ar kaip??? Jei kirpti tai kiek???

Pas mane irgi dar su žiedais stovi. biggrin.gif Šluotelines hortenzijas, tokias kaip Vanilla, geriau nugenėti, paliekant 20-30cm ilgio šakas virš žemės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssmmm2002: 12 kovo 2015 - 10:22
Jei galvojate, kad dviejų hortenzijų yra per daug, atvažiuokite į Uteną prie ežero pasižiūrėti hortenzijų wub.gif aišku ir ploto atitinkamo joms reikia, bet jei vietos daug yra tai tikrai labai gražu. Nerandu pernai metų nuotraukos, buvo gal 2 m. aukščio.

user posted image

user posted image
Atsakyti
O KADA sodinti hortenzijas galima? ieškau sodinukų tokių hortenziju kaip pie jūros, mačiau Nidoje, tokios rausvos
Atsakyti
QUOTE(Karina123 @ 2015 03 12, 09:53)
O KADA sodinti hortenzijas galima? ieškau sodinukų tokių hortenziju kaip pie jūros, mačiau Nidoje, tokios rausvos

Jei pirksite jau žydinčias hortenzijas, tai po paskutinių šalnų sodintikit, kad žiedai nenušaltų. O kitos sodinamos pavasarį, kaip ir kiti augalai.
Atsakyti
tada ieškau kas pasidalintų hortenzijom kurios pajūrį paplitusios, nežinau pavadinimo blush2.gif
Atsakyti