Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

QUOTE(Dalelė @ 2014 11 26, 10:44)
Mano vyjoklinė hortenzija auga Kaune, tad nėra taip jau jai šalta ir aš jos nedengiu. Nors visas kitas didžialapes apmuturiuoju kaip reikiant smile.gif .

Ar esat ja patenkinta ? Pas mane jau keli metai,bet nežydejo dar.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 11 26, 12:44)
Mano vyjoklinė hortenzija auga Kaune, tad nėra taip jau jai šalta ir aš jos nedengiu. Nors visas kitas didžialapes apmuturiuoju kaip reikiant smile.gif .

Dėkoju už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 11 26, 13:44)

Aš jos labai norėjau, nes mačiau ją didžiulę ir dar gausiai žydinčią. Tad, nors maniškė dar nėra didelė (labai lėtai auga), bet jau antras sezonas kaip žydi. Žinoma tų žiedų tik dar kelios kekės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2014 11 26, 12:44)

Gal jums tokia pakliuvo. Mano viena smulkesniais lapais gal 10 metų nežydi. Kita, gerokai stambesnė visa kuo, žydi gausiai kasmet. Ją pirkau jau nemažą, bet panašaus dydžio tebėra, labai lėtai šakojasi.
Nors laipiojančias hortenzijas priskiria 4a zonai, bet M.Navasaitis rašo, kad jautri šalčiui ir šaltesnėmis žiemomis gali visai iššalti, tai saviškes dengiu.
Abiem esu patenkinta, nors dar ir nesuradau joms pastovios vietos. Pirmoji nežydinti man graži kaip kiliminis augalas.
Atsakyti
Sveikos, norejau paklausti kur dazniausiai isigyjat hortenzijas? Nors as ju jau nemazai turiu, bet jos man labai patinka ir kaip tik siemet baiginejam statybas, reikia pradeti tvarkyti aplinką. Kelias pirkau is daugiameciu.lt kelias is parduotuves, tik parduotuveja jos ko gero buna vasarines, per ziema jas reik laikyti rusyje. Parsisintusi turiu geltona, tik pernai ji pas mane daugiau buvo balksva nei geltona, gal kartais reikejo kaip specialiai tresti.
Atsakyti
QUOTE(Auda @ 2015 02 25, 19:02)
Sveikos, norejau paklausti kur dazniausiai isigyjat hortenzijas?

Aš pagrinde pirkau iš daugiametės.lt. man ten didžiausias pasirinkimas.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2015 02 26, 00:54)
Aš pagrinde pirkau iš daugiametės.lt. man ten didžiausias pasirinkimas.

Kaip kokybe sodinuku is daugiametes.lt? nes girdejau negeru atsiliepimu
Atsakyti
O kokie negeri?
Aš irgi užsisakinėjau iš ten, gavau tobulas 5 hortenzijas. Kiti augalai irgi kokybiški, bendravimas normalus, gal sunkiau prisiskambinti pavasarį.
Atsakyti
QUOTE(francia @ 2015 03 02, 12:42)
Kaip kokybe sodinuku is daugiametes.lt? nes girdejau negeru atsiliepimu

As irgi pirkau is ju tai priekaistu neturiu nei hortenzijom nei kitiems augalams. Tik geltona hortenzija buvo daugiau kremava, bet siemet rasysiu jiems paklausiu gal reikia kuo ipatingai tresti.
Atsakyti
QUOTE(Auda @ 2015 03 02, 16:06)
As irgi pirkau is ju tai priekaistu neturiu nei hortenzijom nei kitiems augalams. Tik geltona hortenzija buvo daugiau kremava, bet siemet rasysiu jiems paklausiu gal reikia kuo ipatingai tresti.

Ar ir jūs pirkote 'Candlelight'? Atrodo, kad ji reklamose geltoniausia. Spėju, kad tik kai kuriose nuotraukose tokia, gal taip aitriai geltona net neturi būti. Kai pakankamai nauja veislė, tai negausiai nuotraukų ir visi tą pačią įsideda. Pagūglinėjau, tai daugumoje puslapių tas pats fonas, tie patys debesėliai. O Juragių medelynas visai nesveiko geltonumo susiredagavo. Gavau žydinčią, tai nebuvo itin geltona, jei diena be saulės, labiau dramblio kaulo spalvos. Bet stiebai tikrai tamsiai raudoni. Geltonumą reikėjo gaudyti, kai kiaurai peršviečia rytinė saulė, beveik geltona:
https://plus.google....925487643554471
Kol su vazonu, buvo patogu ieškoti tinkamos vietos.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 03 02, 18:13)
Ar ir jūs pirkote 'Candlelight'? Atrodo, kad ji reklamose geltoniausia. Spėju, kad tik kai kuriose nuotraukose tokia, gal taip aitriai geltona net neturi būti. Kai pakankamai nauja veislė, tai negausiai nuotraukų ir visi tą pačią įsideda. Pagūglinėjau, tai daugumoje puslapių tas pats fonas, tie patys debesėliai. O Juragių medelynas visai nesveiko geltonumo susiredagavo. Gavau žydinčią, tai nebuvo itin geltona, jei diena be saulės, labiau dramblio kaulo spalvos. Bet stiebai tikrai tamsiai raudoni. Geltonumą reikėjo gaudyti, kai kiaurai peršviečia rytinė saulė, beveik geltona:
Kol su vazonu, buvo patogu ieškoti tinkamos vietos.

Siandien parasiau uzklausa, idomu ka atsakys. Pas mane dar ir vazone, tiksliau dideliame puode, nes neturejau kur sodyti del statybu. Kadangi siemet ruosiuosi pasodinti i pastovia vieta reiks paieskoti kur graziausiai atrodys.
Atsakyti

Labas, as su klausimu. Noriu pirkti dvi hortenzijas. Macrophylla "Glam Rock" ir sluoteline "Vanilla fraise". Prasau pasakykite, kaip jos auga, ypac idomu, ar gerai ziurisi viena vanilla, ar geriau kaip ju daugiau, man reiketu vienos, del stokos vietos. Tai klausimas ar viena pakankamai gerai ziurisi. Patarkite prasau, kas jau auginate. dekui
Atsakyti