Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

Prašau hortenzijų mylėtojų patarimo 4u.gif
Auginu rausvą didžialapę sklype gal 7 metus, rudenį prieš šalnas viską nupjaudavau, palikdavau apie 30-40 cm, žiemą dengdavau. Visada žydėjo, buvo storulė daugiažiedė, o šiemet kažko aptingo, tik keletą didelių žiedų davė, nors priežiūra kaip ir kasmet ta pati. O dar draugė nusistebėjo, kad ją nugeniu žiemai, nes visai nereikia. Tai ir pasimečiau g.gif
Kiek skaičiau temoje, supratau, kad žiemai viską palikt, o apipjauti pavasarį?
Atsakyti
QUOTE(Mosso @ 2014 10 14, 12:43)
Prašau hortenzijų mylėtojų patarimo  4u.gif
Auginu rausvą didžialapę sklype gal 7 metus, rudenį prieš šalnas viską nupjaudavau, palikdavau apie 30-40 cm, žiemą dengdavau. Visada žydėjo, buvo storulė daugiažiedė, o šiemet kažko aptingo, tik keletą didelių žiedų davė, nors priežiūra kaip ir kasmet ta pati. O dar draugė nusistebėjo, kad ją nugeniu žiemai, nes visai nereikia. Tai ir pasimečiau  g.gif
Kiek skaičiau temoje, supratau, kad žiemai viską palikt, o apipjauti pavasarį?

Manau, žydėjimo neįtakoja, kada pjausit šakas pavasarį ar rudenį. Aš pjaunu pavasarį, nes žiemoja geriau ir man gražiau taip. O kad mažiau žiedų, tai reikėtų išsiaiškinti, kokia veislė. Gal žydi ant atramečių šakų tik. O gal trašų reikia...
Atsakyti
Ačiū, šiemet paliksiu nepjovus, pavasarį pakirpsiu. Trąšų gauna biggrin.gif
Atsakyti
Kažkaip tylu čia labai. Ar jau sunešėt didžialapes hortenzijas i rūsius. smile.gif
Atsakyti
Mano nešiojamos dar lauke. Vazonus sukaišiojau tarp spygliuočių, kai buvo užėję šalčiai. Lauke vėdinasi, o patalpoj dar prisibus, ten greičiau pelėsis randasi.
Grunte auganti didžialapė dar irgi nelenkta ir nedengta. Gaila nukirpti žiedynus.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 11 11, 19:25)
Mano nešiojamos dar lauke. Vazonus sukaišiojau tarp spygliuočių, kai buvo užėję šalčiai. Lauke vėdinasi, o patalpoj dar prisibus, ten greičiau pelėsis randasi.
Grunte auganti didžialapė dar irgi nelenkta ir nedengta. Gaila nukirpti žiedynus.

Kokią didžialapę auginate, kad lenkiate ir dengiate? Mano nešiojamos jau rūsyje, sunešiau prieš šalnas ir palikau. Turiu vieną dengiamą - "bobutinę", kurią dengiu minimaliai, nes auga užuovėjoje, tai dar jos nedengiau, nes pakankamai šilta. Žiedynus ir lapus po šalnų nukarpiau, nes viskas nušalo.
Atsakyti
Didžialapė paprasta rausvom pažiedėm nuo senų laikų, tik jos ,,bobutine" nevadinu, turėčiau vadinti ,,anytine". ,,Bobutinėmis" vadindavom šviesiąsias, nes joms nereikia priežiūros ir visur auga.
Į patalpą nešiu didžialapę ,,mėlyną", nes nežinau veislės ir didžialapę margalapę 'Lemon Wave', nors rašo, kad 5 zona, bet man ramiau. Kai turėsiu padaugintas atsargines, tada galėsiu bandyti palikti lauke žiemai. Čia kaip su kokia gunera ar spiraliniu vikšriu - atrodo žiemoja lauke kelis metus, o vienos šaltos ir neištveria. Tada gerai atsargos.
Atsakyti
Aš didžialapes po šalnų sunešiau i rusy, lapus nuėmiau žiedai tai po pirmos netiketos šalnos nurudavo. Šia vasarą stebėjau labai gausiai žydinčias didžialapes visur atsistebėt negalėjau koks grožis. Dabar stebiu pravažiuodama ką žmones toliau su jom daro, kaip dengs vėliau, labai įdomu, nes žydėjo tai nuostabiai grunte pasodintos.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 11 12, 15:39)
Didžialapė paprasta rausvom pažiedėm nuo senų laikų, tik jos ,,bobutine" nevadinu, turėčiau vadinti ,,anytine". ,,Bobutinėmis" vadindavom šviesiąsias, nes joms nereikia priežiūros ir visur auga.
Į patalpą nešiu didžialapę ,,mėlyną", nes nežinau veislės ir didžialapę margalapę 'Lemon Wave', nors rašo, kad 5 zona, bet man ramiau. Kai turėsiu padaugintas atsargines, tada galėsiu bandyti palikti lauke žiemai. Čia kaip su kokia gunera ar spiraliniu vikšriu - atrodo žiemoja lauke kelis metus, o vienos šaltos ir neištveria. Tada gerai atsargos.

Man "bobutinės" pirktos iš turgaus nuo bobučių, be pavadinimų, rožinės biggrin.gif
Atsakyti
Manyčiau, kad stropiai dengia smile.gif . Aš savo dar nė vienos nedengiau. Buvau per tas pirmąsias šalnas išvažiavusi. Po to oras šiltas buvo. Tik šiandiena nuėmiau nuo didžialapės apšalusius lapus ir žiedus nukarpiau. Kitą savaitę apmuturiuosiu žiemos "rūbais". Kitas prilenkinėsiu ir dengsiu agrodanga. Nors tos kitos rašoma, kad žydi ant pirmamečių šakų, bet noriu didesnio krūmo, tad lenkiu.
Atsakyti
Sveikos,

Prašau jūsų patarimo, neradau ar pražiopsojau blush2.gif , ar žiemai dengiate vijoklinę hortenziją?
iš anksto dėkoju už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Mano vyjoklinė hortenzija auga Kaune, tad nėra taip jau jai šalta ir aš jos nedengiu. Nors visas kitas didžialapes apmuturiuoju kaip reikiant smile.gif .
Atsakyti