Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

[quote=Atidela,2014 07 30, 15:33]
o aš pasakysiu kokia nepatenkinta esu daugiametes.lt ir daugiau iš ten tikrai nepriksiu.
...

Aš irgi prieš pora metų pirkau iš ten - istorija beveik viens prie vieno, skirtumas tik tas, kad kooperavomės kelios kaimynės, tai dviejų brangių augalų išvis nebuvo įdėta, o reakcijos jokios į nė vieną laišką nesulaukiau schmoll.gif
Man jie tokie nepatikimi pasirodė, kad doh.gif keista, kaip vis dr gyvuoja, nes jaučiu, kad tokių apgautų yra daug.
Atsakyti
Gal neatidžiai skaitėte užsakymų taisykles. Jau ne kartą siunčiausi iš jų augalus ir nėra taip viskas blogai. Kurių augalų nebeturi, tų neįdeda. Prisiskambinti ne visada pavyksta, bet nereikia norėti, kad būtų budinti sekretorė. Elektroniniu paštu atsako.
Tiesa, hortenzijų anksčiau neužsisakinėjau, tik dabar gausiu. Bet jų vazonų dydžiai yra surašyti, norint didesnės, galima pirkti brangesnę. Atrodo, kad visų augalų vazonų tūriai yra, išskyrus klevus.
Atsakyti
QUOTE(dea @ 2014 07 30, 14:09)
Sveikos, hortenziju myletojos 4u.gif
noreciau patarimu...
svaigstu nuo siu geliu ir labai noriu susisodinti palei tvora visa juosta krumu... galvoju apie "endless summer"
tik nzn ar nepadarysiu labai kvailai, nes saule i ta vieta sviecia visa diena... doh.gif ar tokioj vietoj auginant uztekti tik laistyt dazniau? ar nunyktu?

ikeliu foto, aiskiasniam vaizdui user posted image

Pas mane visos hortenzijos(ir endless summer) auga saulėkaitoj,viskas tvarkoj,tik kai buvo +30 jau reikejo kasdien laistyti.Jei nenorit to daryt,sodinkit baltas senovines,jos atsparesnes karsciui mirksiukas.gif

QUOTE(Roskyte @ 2014 08 27, 21:23)
Ir man aktualu: kas ten per trąšos, ar yra kokios specialios mėlynoms hortenzijoms?
user posted image

Pirkau siemet lenkiskas trasas BIOPON,kad melynuotu hortenzijos,bet sss....,niekas nepamelynavo.Laisciau ir mano mylimomis Schultz rugsciamegiams augalams,bet rausvos ir gana.
Kitais metais bandysiu kefyru laistyt,kaip cia kazkas rase biggrin.gif
Atsakyti
internete skaiciau, kad nevisos ruzavos didzialapes lengvai nusispalvina melynai,yra tam tikros rusys kurios lengviau pakeicia spalva.
Atsakyti
Taigi vat,kad pirkau būtent tokią,kur turėtų būti mėlyna.
Atsakyti
sveiki, labai norėčiau auginti hortenzija, tik gyvenu bute. tai klausimas, ar vazone ji augtų? ar nužydėjus naujus žiedus krautų? ar visgi jai reikia dirvos?
Atsakyti
QUOTE(cherchikas @ 2014 08 31, 22:29)
sveiki, labai norėčiau auginti hortenzija, tik gyvenu bute. tai klausimas, ar vazone ji augtų? ar nužydėjus naujus žiedus krautų? ar visgi jai reikia dirvos?

Augtų. Rinkitės žemaūges veisles ir raskite joms žiemą vėsią vietą.
Atsakyti
Specialiai nufotografavau šiandien gautas hortenzijas su vazonais, kad reabilituoti daugiametes.lt:
https://picasaweb.go...475988542285282
Priekyje raudonais lapais 2 L vazonas, už jo 5 L žydinčios. Būtų man užtekę ir mažesnių nežydinčių, bet nebuvo. O čia ,,meškiukas" iš arčiau:
https://plus.google....925487643554471
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 09 02, 19:44)
Specialiai nufotografavau šiandien gautas hortenzijas su vazonais, kad reabilituoti daugiametes.lt:
https://picasaweb.go...475988542285282
Priekyje raudonais lapais 2 L vazonas, už jo 5 L žydinčios. Būtų man užtekę ir mažesnių nežydinčių, bet nebuvo. O čia ,,meškiukas" iš arčiau:
https://plus.google....925487643554471

kaip manote ar isgyventu per ziema vazone lauke sluoteline vanila frais, ar geriau sodinti anabele? pirkau didziuli grazu vazona, klasikinio stiliaus ant kojeles, skersmuo apie 60 cm. man ten labai ziuretusi kokia nors didele hortenzija nusvirusi per krastus. tas vazonas nezmonisko sunkumo, mes su vyru dviese jo nepakeliam, tai pernesti ziemoti kitur be sansu. Auginau jame vasara vienmetes bet nepasiteisino - per mazas mastelis tokiam galingam vazonui.
Atsakyti
QUOTE(skaidra111 @ 2014 09 03, 08:46)
kaip manote ar isgyventu per ziema vazone lauke sluoteline vanila frais, ar geriau sodinti anabele? pirkau didziuli grazu vazona, klasikinio stiliaus ant kojeles, skersmuo apie 60 cm. man ten labai ziuretusi kokia nors didele hortenzija nusvirusi per krastus. tas vazonas nezmonisko sunkumo, mes su vyru dviese jo nepakeliam, tai pernesti ziemoti kitur be sansu. Auginau jame vasara vienmetes bet nepasiteisino - per mazas mastelis tokiam galingam vazonui.

Jei neapšiltintas vazonas, nei viena neperžiemotų. Nebent pajūryje, ar pasitaikytų visa šilta žiema. Kiek mačiau Kaune vazonų viešose vietose, tai tik prie Akropolio gigantiškuose pušys auga jau keletą metų. Bet jūsiškis turbūt ne toks. Gal sugalvosite gražų apšiltinimo būdą.
Bandykite hortenziją įstatyti vasarai su mažesniu plastmasiniu vazonu, o žiemą įkaskite į gruntą arba įneškite į vėsią patalpą (pagal hortenzijos rūšį). Į tarpus aplinkui galima prisodinti gebenių arba kokių vienmečių. Žiemą prismaigstyti spygliuočių šakų.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 09 03, 15:06)
Jei neapšiltintas vazonas, nei viena neperžiemotų. Nebent pajūryje, ar pasitaikytų visa šilta žiema. Kiek mačiau Kaune vazonų viešose vietose, tai tik prie Akropolio gigantiškuose pušys auga jau keletą metų. Bet jūsiškis turbūt ne toks. Gal sugalvosite gražų apšiltinimo būdą.
Bandykite hortenziją įstatyti vasarai su mažesniu plastmasiniu vazonu, o žiemą įkaskite į gruntą arba įneškite į vėsią patalpą (pagal hortenzijos rūšį). Į tarpus aplinkui galima prisodinti gebenių arba kokių vienmečių. Žiemą prismaigstyti spygliuočių šakų.

siandien jau isodinau i plastmasini vazona ir idejau i ta keramini. pasirinkau vistik anabele - ji atsparesne, nezinau dar kaip darysiu, gal bandysiu ziemai ikast su visu vazonu i zeme. o gal ir paliksiu surizikavimui - bet kuriuo atveju, bus galima nusipirkti nauja kruma, jeigu neisgyvens.
pas mane kalnine pusele viena vazone jau 14 metu auga- viskas kol kas gerai, salia auga kalnines i grunta pasodintos tai gal 5 kartus aukstesnes. bet atrodo smagi nenuskurdusi. dar esu tujas vakarine iskarpytas vazone auginus - tai nelabai pasiteisino - 5 metus neblogai atrodo, kol vazono zemiu uztenka o po to pradeda ruduot tie spygliukai reteti - ir nebera to reprezentacinio vaizdo - tai i grunta persodinau. atsigavo.
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas galėtų patarti. Nusipirkau pavasarį šluotelines hortenzijas vazonuose Pinky Winky, iš 5 vnt atsigavo 3. Viena išleido 3 ūgliukus, kitos dvi po vieną. Ar man jas karpyti, kad daugiau ūglių leistų, ar nieko nedaryti? Hortenzijų auginime esu žalia visai.
Ačiū už ataskymus, jeigu kas padėsite 4u.gif
Atsakyti