Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

QUOTE(ssmm202 @ 2014 04 03, 10:38)
Aš sodinčiau 1,5 metro atstumu, arčiau neaišku ar augs  g.gif  Dar paparčius galima į kompaniją, jeigu jums patinka  mirksiukas.gif

Aciu uz patarima 4u.gif Ar paparcius galima butu sodinti aplink maumedziu kamienus ir prie pat kamieno? Nes tie medziai jau seni ir nebelabai grazus blush2.gif
Atsakyti
Kelintais metais didzialapes pradeda zydeti?Praeitais metais pasodinau is prilenktos sakeles,siemet jau tokia nemaza uzaugo apie 30 cm aukscio (ziemojo lauke),dabar jau sprogsta lapeliai.Ar galima tiketis ziedu?
Aciu atsakiusioms.
Atsakyti
Jei sprogsta ant pernykščių šakelių, tai turėtų žydėti šiemet. Bet greit jūsiškė užaugo thumbup.gif O jei jūsų tokia kad žydi ir ant pirmamečių, tai manau tikrai turėtų žydėti.
Aš saviškę paprastą, ružavą irgi užsiauginau iš šakelės, bet maniškė žydėjo tik trečiais metais, nes antrais metais buvo dar mažytė.

Atsakyti

Labas rytas, kaip ir rasiau isodinau savo didzialape hortenzija i zeme, zaliuoja ir ziedukai mazyciai jau matosi,.. ale zinot apziurejau , kad lapeliai su skylutem darosi, idemiai apziurejau ir radau tokias juodas kirmelaites, jos tokios ne mazos, plonos, lyg mazyciai sliekiukai, bet tamsios spalvos. Patarkite, kuo naikinti. Pernai ju nebuvo. Aciu
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2014 04 05, 19:47)
Kelintais metais didzialapes pradeda zydeti?Praeitais metais pasodinau is prilenktos sakeles,siemet jau tokia nemaza uzaugo apie 30 cm aukscio (ziemojo lauke),dabar jau sprogsta lapeliai.Ar galima tiketis ziedu?
Aciu atsakiusioms.

Ar žydes augančios lauke visada neaisku,kaip peržiemojo. sniego pusnyje žiemojusių žiedų sulaukti daugiau tukimybes,o šiaip loterija,skaitau doh.gif
Atsakyti
pasėjau smulkybę, purškiu kasdien ( jei kas dar norės sėti hortenzija- sėklų žemėmis neužberti, nuolat drėkinti reikia. judėjimas pradėjo rodytis po daugiau nei savaitės,apie 10d, maždaug. Dar anksti ką sakyti, bet tikiuosi bent kelių daigų iš saujos sėklų
Atsakyti
Gal kas auginat vijokline hortenzija? Noreciau atsiliepimu, kaip jos. Man reikia paslepti kaimynu laukini tualeta, reikia , kad didele augtu ir pavesyje unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(naca @ 2014 04 11, 20:49)
Gal kas auginat vijokline hortenzija? Noreciau atsiliepimu, kaip jos. Man reikia paslepti kaimynu laukini tualeta, reikia , kad didele augtu ir pavesyje  unsure.gif

Aš auginu vijoklinę "White Dome". Graži labai, bet kol kas labai lėtai auga. Pasodinta prieš tris metus, tai dar nepagavo to augimo. Pas mano kolegę ji jau didžiulė, bet sodinta gal prieš 15 metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 11 balandžio 2014 - 23:04
Ir pas mane auga, bet ji super lėtapėdė. Jau kažką paslėpt, tai reikia greičiau augančius sodint.
O kirmėles iš vazono gerai "išlaipina" česnako nuoviras. Išbandyta seniai.
Užvirti litrą vandens. Trup pravėsus ( kokių 80 laipsnių ) vandenį pilti į indą, kuriame bent 4 didesnės skiltelės česnako (smulkinto kubukais, riekelėm - kaip patogiau). Uždengt ir per naktį palaikyt. Tada nukošt ir supilt į vazoną.. belieka laukt kirmėlių vazono viršuje. Nepatinka joms česnakas - išlipa į viršų. Tenka tik surinkti. Nemalonus procesas, bet naudingas.
Taip pat tinka kaštonų nuoviras. Tik juos reikia pavirti.
Atsakyti
QUOTE(Vidam @ 2014 04 05, 21:07)
Jei sprogsta ant pernykščių šakelių, tai turėtų žydėti šiemet. Bet greit jūsiškė užaugo thumbup.gif O jei jūsų tokia kad žydi ir ant pirmamečių, tai manau tikrai turėtų žydėti.
Aš saviškę paprastą, ružavą irgi užsiauginau iš šakelės, bet maniškė žydėjo tik trečiais metais, nes antrais metais  buvo dar mažytė.

o si rudeni ja reikes nukirpti?ar palikti tas pirmametes sakeles?
Mugej siemet nusipirkau dar ruzva (bet vuvo visa nukirpta) ir paprasta balta (su ilgom sakelem,nekarpyta).Patarkit kaip reikes jas paruost ziemojimui(paliksiu zemej augt).
Skaitinejau ankstesnes temas ir info,bet labiau raso,kad nest i rusi,o jei palikt zemej-tai nukirpt ar ne?
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2014 04 13, 20:14)
o si rudeni ja reikes nukirpti?ar palikti tas pirmametes sakeles?
... jei palikt zemej-tai nukirpt ar ne?

Nežinau kokia pas jus hortenzija, jų yra visokių, kurios neatsparios šalčiui, tai tas neša į rūsį. Ruduo dar laabai toli mirksiukas.gif Pažiūrėsit vasarą, kaip žydės, ar žydės ant pirmamečių šakų, ar ant antramečių. Koks bus krūmelis, gal norėsis jį kiek pakoreguot, paformuoti...Maniškė senovinė, žydi ant antramečių.Aš nenoriu didelio krūmo, tai patrumpinau rudenį. Bet palikau po kelis pumpurus nuo apačios. Ne kaip atrodė ankstyvą pavasarį, bet atsigavo, gražiai sprogsta, matysim ar žydės.
Draugė turi baltą kuri žydi ant pirmamečių, tai ji visada rudenį visai nukerpa, pavasarį atželia ir žydi. Bet pabrėžiu, kad reikia žinoti kokia rūšis.

Atsakyti
Help!
Savo hortenziją per žiemą išlaikiau vazone rūsyje. Prieš kokį mėnesį ji man pradėjo leisti lapelius ir naujus ūglius , BET aš jos tą mėnesį nei laisčiau nei stebėjau. Rezultate paviršinė dalis visiškai sudžiūvusi (šerdies netikrinau, nes bijau pažeisti). Jau gera savaitė kaip ją persodinau - šaknys sveikos, persodinau nejudindama su senu žemių gumulu į didesnį vazoną. Dabar laikau ant palangės nešildomame garaže, žemę laikau drėgną, laistau kas savaitę.
Klausimas - kaip man dar jai padėt atželt ir nesupūdyt doh.gif Gal kokiu augimo stimuliatoriumi reikia palaistyt ?
Iš anksto dėkui.

P.S. Hortenzija, įtariu, kad didžialapė, panaši į šią.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Piranij@: 13 balandžio 2014 - 21:53