Nuskabyčiau aš tuos žiedus. Negana, kad pats augalas išdrąskytas turi įsitvirtinti, dar vargšelis ir žiedams energijos turės skirti.
Vidam, bauhofo ir aš pasigendu
Paskaičiau, kad nusimelsvintų žiedai reikia mažinti dirvos Ph (berods apie 5,2). Patręšiau ilgalaikėmis rododendrų trašomis, lauksiu rezultato. Endels sumer jau žiedą sukrovusi, bus matyti,. ar pamačijo mano zabovos.
Dėl nušalimo mastau Gal ta vieta kur jos auga netinkama, kokie skersvėjai kiaurai vaikšto, arba labai anksti su pirmu atšilimu nudengiate? Kaip ten yra ???? Pas mane jos pasodintos šiaurės vakarų pusėje prie malkinės. Šiemet tik 2 sluoksniais agro uždengiau. Na viena jau žydi kitos ruošiasi. Aišku jos dar negigantės, trimetės, bet dar nušalusios nebuvo, nors ir priežiūra jų minimali :masatu:. Gal pietinėje pusėje pasodinusios esate? Kovo saulė pakaitina, naktį atšalus ir pumpurai nušąla Gali taip būti?????
QUOTE(Daisoja @ 2014 07 17, 09:49)
Kad didžialapių hortenzijų rausvi žiedai pamėlynuotų, reikia rūgštaus dirvožemio (pH 4,5) ir aliuminio jonų. Trąšos hortenzijoms nedažo mėlynai, tik tos, kurios su priedais (alūnu). Ir laistyti minkštu vandeniu. O žiemą pilnai uždengti visas šakas.
Čia ne apie naujas veisles.
Čia ne apie naujas veisles.
Tręšiau su rododendams skirtomis COMPO trąšomis, tai matyt to rūgštumo turėtų užtekti, dar spyglių melejoną papyliau, bet va dėl to aliuminio ir alūno tai nežinojau. Na nieko baisaus, dar išmoksiu.
as pernai pavasari gavau atidalinto krumelio dali...per vasara jis nabagas visiskai vargo is nezinojimo ir nemokejimo...rudeni prisiskaiciau visko, iskasiau as ji ir nunesiau i rusi....siemet pavasari sodinau i dyyyyydeli vazona...kad nebutu labai sunku to vazono nesiot (nes tikrai labai didelis) i apacia pridejau putplascio gabaliuku, uzpyliau juos zememe ir pridejau daaaaaaaaaaug surudyjusiu viniu:)isodinau gelyte:) kiek laimes buvo kai pamaciau kokiu penkiu ziedu uzuomazga per daug nelaistau, kartais su trasom(kemira) ir nuolat nesu visus kavos tirscius is kavos aparato...dar citrinos isspaudas su visom zievelem susumulkinu ir dedu i ta vazona is pietvakarines puses (cia nuo kaitros nuruduodavo lapeliai) pernesiau ta vazona prie siaurines namo sienos... ryte gauna saules ir vakare siek tiek.
tai nors augalelis dar nedidelis ir ziedai ne arkliniai, bet kaskart einanat pro sali man sirdis dziaugias
ps. to krumo kita dalis gyvena kituose namuose ir zydi blankiai blankiai riuzava spalva, mazdaug taip kaip ta apatine
o cia siemet nusispirkau ta zydincia ant pirmameciu...ziuresim kaip ziemos ir ku kita vasara tuesim:)
tai nors augalelis dar nedidelis ir ziedai ne arkliniai, bet kaskart einanat pro sali man sirdis dziaugias
ps. to krumo kita dalis gyvena kituose namuose ir zydi blankiai blankiai riuzava spalva, mazdaug taip kaip ta apatine
o cia siemet nusispirkau ta zydincia ant pirmameciu...ziuresim kaip ziemos ir ku kita vasara tuesim:)
QUOTE(Daisoja @ 2014 07 16, 18:43)
Troliautoja, hortenzijos vazone ar lauke? Azotinėmis trąšomis netręškite, geriau spec.hortenzijoms ir ne vėliau, kaip iki Žolinės.
Maniskes auga vazonuose, istiklintam balkone. Pirmus metus dar tik su jomis bandau draugauti. Dar nemaciau, kad per dvi savaites taip siaubingai nualintu augalus tos baisuokles
Maniske viena balta "Hydrangea Hovaria Holibel", o kita no name pirkta is turgaus.
Nors gal jau daug kartu kalbeta,bukit geros,parasykite,kaip kovoti su vorat.erkutem. Labai panasu,kad jos, nes salia buve pelargonijos panasiai atrodo...
Del apsalimo - taip,viena pietineje puseje, bet kitur neturiu zemes. O kita - sode,ten per anksti nudengiau, o per tuos -7 negalejau nuvaziuot...
Oi del Bauhof visiem sirdi skauda... et nesistebiu,kad tiek daug nuostolio turejo.Bent jau musu mieste taip geliu nepriziurejo,kad beziurint tiesiog noredavosi imt slanga ir laistyt.
Akvilyte, nuostabi
Del apsalimo - taip,viena pietineje puseje, bet kitur neturiu zemes. O kita - sode,ten per anksti nudengiau, o per tuos -7 negalejau nuvaziuot...
Oi del Bauhof visiem sirdi skauda... et nesistebiu,kad tiek daug nuostolio turejo.Bent jau musu mieste taip geliu nepriziurejo,kad beziurint tiesiog noredavosi imt slanga ir laistyt.
Akvilyte, nuostabi
QUOTE(Troliautoja @ 2014 07 17, 12:00)
Maniskes auga vazonuose, istiklintam balkone. Pirmus metus dar tik su jomis bandau draugauti. Dar nemaciau, kad per dvi savaites taip siaubingai nualintu augalus tos baisuokles
Maniske viena balta "Hydrangea Hovaria Holibel", o kita no name pirkta is turgaus.
O tai dar gal ir "ant saulės" ? Neperkaršta joms?
QUOTE(Adeliutė @ 2014 07 17, 11:20)
Nors gal jau daug kartu kalbeta,bukit geros,parasykite,kaip kovoti su vorat.erkutem.
As palaisciau su Actara pries kelias dienas, dar nupurksiu NeemAzal'iu.
QUOTE(Para @ 2014 07 17, 13:50)
O tai dar gal ir "ant saulės" ? Neperkaršta joms?
Na, nera taip, kad visa diena keptu ant saules. As diena visuomet laikau balkono langus atidarytus. Laistau kasdien, lapeliai vakare nebuna suglebe. Bet turbut joms per silta jei taip masiskai voritinklines erkes uzpuole? Mama tas dvi savaites laiste kai as buvau isvykusi atostogu, bet nesusiprato laiku sureaguoti i kenkeju naikinima.
QUOTE(Senjora58 @ 2014 07 17, 21:05)
...klausinejau kaip augina, kaip nuspalvina, sake kefyra pila, man atrodo kad turi kažkokia paslapti.
Gal neturi jokios paslapties, gal jos yra mėlynos Parodau savo mažylę, lapai negražūs,jie sveiki, tik kažkokie bordiniai, bet manau kad atsitaisys. Bet faktas tas, kad žiedelis mėlynas, o tikrai nieko nedariau...gal kitąmet ir nebebus mėlyna, bet šiemet tokia spalva, kokią ir pirkau.
Didžioji visai neblogai žydės, nors yra nemažai šakų be žiedų, bet kai pas daug ką visai nežydi, tai aš visai patenkinta rezultatais.
QUOTE(BevardeX @ 2014 07 11, 10:13)
Planuoju taipogi iš jų daryti užsakymą, tai labai įdomu ir man.
TuDa, pasidalinkit, kokias hortenzijas perkat?
TuDa, pasidalinkit, kokias hortenzijas perkat?
Viskas gerai, vakar gavau siuntinuką. Plačiau apie šį mano projektą nuorodoje
QUOTE(Senjora58 @ 2014 07 17, 21:05)
Palangoje pastebejau labai daug melynu hortenziju, nuomavom pas seimininke kambari, tai klausinejau kaip augina, kaip nuspalvina, sake kefyra pila, man atrodo kad turi kažkokia paslapti. Mastau ir noriu paklausti, gal kas bandė tas kaimiškas šampanines nuspalvinti melynai
Kaip tik šitam puslpį Daisoja rašė kaip nuspalvinti mėlynai. Ir baltas mėlynai nenuspalvinsite tik ružavas. O Palangoje gal pats dirvožemis rūgštinis ir nieko daryti nereikia. Viskas priklauso nuo dirvožemio PH, visa paslaptis.