Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

aš buvau priversta prieš mėnesį išsikasti didžiulį krūmą, kuris augo prastomis sąlygomis, beveik smėlyje ir saulėje. Tai tiks visas nuskurdęs, vargšiukas. Padalinau jį į kokias 10 dalių ax.gif Pasodinau į gerą žemę, geroje vietoje, pastoviai laistau. Dalis jų sukrovė žiedus, bet žiedynai visiškai mažiukai, dydis toks, kaip pvz. baltosios sedulos. Dabar esu abejonėse ką daryti:
Žiedynus palikt ar nukirpt?
Tręšt? gal jau per vėlu šiemet?
Noriu, kad kuo greičiau užaugtų dideli krūmai:)
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2014 07 16, 08:46)
Mano vienos iš brugmansijų štai tokia spalva. Irgi ružava, bet kitokia:

O beveik galėčiau galvą guldyt, kad čia hortenzija biggrin.gif
Atsakyti
Esu naujoke hortenziju auginime, siais metai isigijau kelias neatsispyrusi ju groziui wub.gif

bet susiduriau su nelemtais kenkejais doh.gif po dvieju savaiciu atostogu radau savo hortenzijas uzpultas voratinkliniu erkuciu, didzioji dalis hortenziju lapu nukrito, bet is pumpuriuku kalasi nauji lapeliai. Kaip man padeti saviskems hortenzijoms atsigauti, gal reikia tresti trasomis turinciomis didesni azoto kieki, kad atsiaugintu lapus ir sustipretu pries ziema?
Atsakyti
Nu jo kėliau nuotraukas ir į brugmansijas, vieną darau, kitą rašau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astaite1: 16 liepos 2014 - 09:01
Gal turite minčių:

2012 m. rudenį perkirstas didelis keras į dvi dalis. Buvo nužydėjęs nemažas ir iškart pasodintas į kitą vietą.

2013 m. vasarą sprogo gražus sveikas hortenzijos krūmas, bet nežydėjo. na galvoju, gal dar stresuoja po padalinimo.

2014 m. krūmas dar labiau paaugęs, bet ir vėl nė vieno žiedyno.

Kas jai gali būti? Tręšta, prižiūrėta, lapai nuostabūs, žiedų nulis g.gif
Atsakyti
Šiemet labai hortenzijos apšalo, tai gal todėl nežydi. O pasodinta saulėtoje vietoje, pavėsyje?
Atsakyti
Nei viena neparašote kokios hortenzijos. Nuo rūšies priklauso priežiūra, nuo priežiūros - žydėjimas.
Taburete, jei sukapojote prieš mėnesį, tai būtinai šalinkite žiedus, jeigu norite greičiau turėti vešlius krūmus, kad ir kokios hortenzijos būtų.
Troliautoja, hortenzijos vazone ar lauke? Azotinėmis trąšomis netręškite, geriau spec.hortenzijoms ir ne vėliau, kaip iki Žolinės.
Atsakyti
QUOTE(Para @ 2014 07 14, 09:57)
... hortenzijų trąšų pavadinimą. Kažkada buvo įkėlusi Gaudvilė, tos kurios melsvina rožinius žiedlapius.

Aš užpernai nusipirkau mažytę hortenziją , nukainuotą ,mėlynais žiedais. Pernai nežydėjo, šiemet vargšę mažylę apšaldė tos vėlyvos šalnos, bet vistik sugebėjo vieną žiedelį sukrauti... ir ką jūs manot - jis ne ružavas, o mėlynas. Netręšiau jokiomis trąšomis smile.gif
O didžioji atsigavo, jau žydi, žiedų ne tiek kiek pernai, bet užtektinai. Aišku, būtų paprasčiau įsigyti tokią ,kuri žydi ant pirmamečių šakų, nereikėtų sukti galvos - bus žiedų ar nebus smile.gif

Kas liečia gėles, man labai trūksta bauhofo verysad.gif pagrinde ten įsigydavau...
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 07 16, 18:43)
Nei viena neparašote kokios hortenzijos. Nuo rūšies priklauso priežiūra, nuo priežiūros - žydėjimas.
Taburete, jei sukapojote prieš mėnesį, tai būtinai šalinkite žiedus, jeigu norite greičiau turėti vešlius krūmus, kad ir kokios hortenzijos būtų.

Mano paprastoji, bobutinėsmile.gif
Atsakyti
Nežinau, kurias taip vadina. Aš vadinčiau šviesiąją (H.arborescens), nes auginama Lietuvoje turbūt seniausiai iš visų, o bobutės augina tik nelepius augalus. Tai jai nieko nenutiks ir sukapotai. Bet nenorėkite, kad staigiai įsikabintų persodintas augalas. O dar tokios sausros.
Atsakyti
Maniske bobutine (as taip vadinu ruzava) irgi labai nuo pavasariniu salnu nukentejo, tai lapai tik zaliuoja. O per ziema buvo geri stiebai issilaike.
Vazonuose augint man visai nesiseka, atokaitoj „nudega” lapai, ir siaip jau tokios letai augancios, nelaimingos. Susimasciau, kad gal irgi erkutes apipuole, todel skursta. Pasidaugintas buvau apziurejusi, praktiskai visiskai neaugina nauju saknu. Gal ir zeme per sunki,mazai durpiu dejau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 16 liepos 2014 - 22:59
QUOTE(Daisoja @ 2014 07 16, 22:50)
Nežinau, kurias taip vadina. Aš vadinčiau šviesiąją (H.arborescens)

Taip taip. Šita. Labai tikiuos, kad subujos, nes dabar tai gaila žiūrėt:( laistau per sausras, tikiuosi atsigaus.
Atsakyti