Įkraunama...
Įkraunama...

Hortenzijos

Maniškės žiemojo grunte, tai dar tik pumpurus krauna, reikės palaukti žydėjimo.

Taip knietėjo nusiskinti mėlynosios kokį plensą, bet neišdrįsau ax.gif user posted image
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 07 01, 23:12)
manoji, jau ružavinasi po biskutį, bus ryškiai ružava. žiemą nedengiau, neklosčiau, iš 2 krūmų 1 žydi kita ne. Bet lapai tai kažkoki ne sodrios spalvos, kažin ko trūksta jai?
user posted image

Įdėkite nuotrauką, kai jau bus ryški, nes pas mane lapai tamsūs ir žiedai ryškūs, o pas mamą lapai šviesūs ir spalva vos vos ružava. Pila ji ir trąšų, bet vistiek lapai šviesūs ir maži, dar liepiau kalio nupirkti. Tai man labai įdomu ar tikrai pas jus ji paryškės.
Atsakyti
Gal mamos hortenzijai prasideda chlorozė? Tada labiau tiktų geležies chelatas. O trąšos turi būti specialiai hortenzijoms arba bent skirtos kitiems rūgščiamėgiams augalams, bechlorės. Ir rūgštus substratas, kad trąšas įsisavintų.
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2014 07 02, 00:12)
manoji, jau ružavinasi po biskutį, bus ryškiai ružava. žiemą nedengiau, neklosčiau, iš 2 krūmų 1 žydi kita ne. Bet lapai tai kažkoki ne sodrios spalvos, kažin ko trūksta jai?
user posted image

Bijau klysti, bet paprastoji ružavoji "bobutinė" hortenzija tokia ir turi būti, su šviesiais lapais. Bent jau, kiek teko jų matyti, tai būtent tokius.. Manosios irgi tokie ir pernai turguj ją su šviesiais pirkau.
Nebent jūs žinot, kad jūsiškė kitokia ir esat mačius ją su kitokios spalvos lapais.. mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 07 02, 09:40)
Gal mamos hortenzijai prasideda chlorozė? Tada labiau tiktų geležies chelatas. O trąšos turi būti specialiai hortenzijoms arba bent skirtos kitiems rūgščiamėgiams augalams, bechlorės. Ir rūgštus substratas, kad trąšas įsisavintų.

Ačiū už patarimus, perduosiu mamai, kad nusipirktų geležies. Nes pas ją ne tik vadinama "Bobutinė" bet ir mano parvežta veislinė hortenzija pradėjo geltonuoti. O aš ištikrųjų tręšiu hortenzijom skirtomis trąšomis ir pas mane lapai ir žiedai dideli ir ryškūs. Šiemet labai apšalo hortenzijos, bet žiedus jau krauna, žiedų bus mažiau nei visada, bet bus.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2014 07 02, 12:03)
Ačiū už patarimus, perduosiu mamai, kad nusipirktų geležies. Nes pas ją ne tik vadinama "Bobutinė" bet ir mano parvežta veislinė hortenzija pradėjo geltonuoti. O aš ištikrųjų tręšiu hortenzijom skirtomis trąšomis ir pas mane lapai ir žiedai dideli ir ryškūs. Šiemet labai apšalo hortenzijos, bet žiedus jau krauna, žiedų bus mažiau nei visada, bet bus.

Gal geriau mamai duok spec.trašų savo,kad nepadaugintų tos geležies.Pamažu atsigaus,manau.Nekenkia labai tas geltonumas,o eksperimentuodama su magniu purškiant,pakenkiau gelei anais metais. Nemegstu pirkti trąšų atskiram augalui.bet auginant hortenzijas induose gal teks.Bet tai ne del žiedų,o del žalių lapų smile.gif
Gariūnuose už penkiolika litų žvalgiausi į ružavą,bet stambiais vainiklapiais,jei gerai issireiškiau, hortenziją.Žiedeliai truputį žalsvos spalvos turi. Gaila,kad pavadinimų nera doh.gif Šiaip ir stiebinių yra.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 02 liepos 2014 - 13:45
QUOTE(Astaite1 @ 2014 07 02, 07:57)
Įdėkite nuotrauką, kai jau bus ryški,

ok, būtinai. Ji tikrai būdavo daug ryškesnė, gryna vientisa spalva. šiemet naujoj vietoj, tai kažkokia kitokia, lapai nedžiugina, bet ne juose gal grožis.Svarbu žiedų yra, nes viena žydi, o kita- už poros metrų tom pačiom sąlygom auga- perpus mažesnė ir be žiedų visai.O buvo vienodos. tręšt netręšiu, nes ten žemė labai faina, juodžemis gerulis, dilgėlės augdavo, bujojo viskas kas ten papuldavo.
Atsakyti
Manoji nušalusi sukrovė vis tik pumpurą thumbup.gif , net nebelaukiau ,džiaugiausi, kad lapus atsiaugino.

Lauksiu žydėjimo biggrin.gif
Kitos ir atsigavo, sunkiausiai šluotelinė - vos išsikapstė vargšiukė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 07 04, 07:29)
Manoji nušalusi sukrovė vis tik pumpurą  thumbup.gif , net nebelaukiau ,džiaugiausi, kad lapus atsiaugino.

Lauksiu žydėjimo biggrin.gif
Kitos ir atsigavo, sunkiausiai šluotelinė - vos išsikapstė vargšiukė  doh.gif

Pas mane šluotelinės visai nenušalo, tik didžialapės g.gif Gal dėl to, kad pas mane jos vėliau atsibunda. O jūs apgenėjote šluotelines žiemai?
Atsakyti
QUOTE(ssmm202 @ 2014 07 04, 11:25)
Pas mane šluotelinės visai nenušalo, tik didžialapės  g.gif Gal dėl to, kad pas mane jos vėliau atsibunda. O jūs apgenėjote šluotelines žiemai?

Šluotelinė mano, kaip ir kitos, pridaiginta iš šakutės. Tai nebuvo ką dar genėti pernai. Buvo pradėjusi lįsti kai šalna pakando, maniau amen. Bet va, jau 5 šakelės išlindusios. Bet kažko į viršų nenori ji augti, mažutė apie 10-12cm tik
Atsakyti
Noriu pasidalinti savo patirtim su plačialape hortenzija,kuri žydi ant antramečių šaku biggrin.gif
Kelis metus dangsčiau visaip kaip,bet nušaldavo ir tik vienas kitas žiedas būdavo.Pernai rudenį jau nusprendžiau rauti ją,tai galvoju paeksperimentuosiu-užpyliau ant krūmo kokių 30cm aukščio kalną durpių.Pavasarį galvojau,kad jau sušus po tom durpėm,bet galvoju,juk vis tiek rausiu.Tai,kai jau visai atšilo,pagaliuku tarp šakelių nukrapščiau tas durpes ir va,dabar krūmas pilnas žiedų thumbup.gif Po durpės šakelės nesušalo thumbup.gif
Tai jau dabar tai hortenzijai ''atleidau'' biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 07 04, 14:53)
Šluotelinė mano, kaip ir kitos, pridaiginta iš šakutės. Tai nebuvo ką dar genėti pernai.  Buvo pradėjusi lįsti kai šalna pakando, maniau amen. Bet va, jau 5 šakelės išlindusios. Bet kažko į viršų nenori ji augti, mažutė apie 10-12cm tik

Tai tokiai mažiukei sunku dar žiemoti lauke rolleyes.gif

QUOTE(rasa32 @ 2014 07 04, 15:29)
Noriu pasidalinti savo patirtim su plačialape hortenzija,kuri žydi ant antramečių šaku  biggrin.gif
Kelis metus dangsčiau visaip kaip,bet nušaldavo ir tik vienas kitas žiedas būdavo.Pernai rudenį jau nusprendžiau rauti ją,tai galvoju paeksperimentuosiu-užpyliau ant krūmo kokių 30cm aukščio kalną durpių.Pavasarį galvojau,kad jau sušus po tom durpėm,bet galvoju,juk vis tiek rausiu.Tai,kai jau visai atšilo,pagaliuku tarp šakelių nukrapščiau tas durpes ir va,dabar krūmas pilnas žiedų thumbup.gif Po durpės šakelės nesušalo thumbup.gif
Tai jau dabar tai hortenzijai ''atleidau'' biggrin.gif

O kada jūs nukrapštėt? Mano draugė irgi dangstė šiltai. Baigėsi tuo, kad gegužės pradžioj išvažiavo porai dienų, ir nušalo visai šakos. Birželio pradžioj tik pirmi, nauji lapai iš žemės išlindo - vaizdas doh.gif
Atsakyti