Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 13

QUOTE(raganele @ 2014 04 13, 16:42)
mano dauguma rožių iš Sibirkos, kai kurias veisles siunčiausi iš Vokietijos, bet iš ten anksčiau dar vasarį  (arba rudenį) reikia užsakinėt. Dabar lauksiu Sibirkos pardavimo vasarinio rožių vazonėliuose.

O man ramu lotuliukas.gif Prisisodinau tiek rožių, kad pilnai užtenka lotuliukas.gif na, nebent kuri nors šiemet ims ir neatsprogs, tuomet teks pasieiškoti tokios pat.
Bet kai iš Vokietijos ar Olandijos pavasarį siuntiesi, tai kartais labai jau prasprogusias gauni schmoll.gif . Bent man taip nutiko. Rudenį geriau rožes sodinti smile.gif
Atsakyti
Dalele, labai gražias rožes ir daug auginate, bet kad gana , tai gal tik dabar sakot. Jų kažkaip vis norisi ir norisi. Labai intriguoja laukti naujos rožės pirmojo žiedelio. Na, nebent vietos maža, o ir prižiūrėt kelis šimtus ne juokas.
Aš taip pat rudeninio sodinimo šalininkė. Sodinu ir pavasarį, vasarą iš vazonų, jei iš kur netikėtai gaunu, bet visos planinės būna rudenį.
Raganėle, esu daug atsiliepimų skaičiusi, kad savašaknės roželės būna atsparios šalčiams tada, kai jos jau nemažas šaknis užaugina, na, kelių metų amžiaus - jūsų tikriausiai jau kaip reikiant suaugėlė, jei krūmas dabar didelis. Tai ji ir pergyveno žiemą šaunuolė. Mano dar tik pernykštės sukaišiotos šakelės. Dabar pumpuriukus rodo, kurios išgyveno. Net pavadinimus sumaišiau, bet jei pražys, atsirinksiu.
Senovinę kaip Rose de Recht turiu labai panašią - Pergolese. Tikrai neužmušama.
Atsakyti
Kokias parekomenduotumet vijiklines rozes ilgai zydincias ir atsparaias salciui?Aciu atsakiusioms
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2014 04 13, 21:19)
Kokias parekomenduotumet vijiklines rozes ilgai zydincias ir atsparaias salciui?Aciu atsakiusioms

Laguna - milžiniška neužmušama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2014 04 13, 15:42)
Dabar lauksiu Sibirkos pardavimo vasarinio rožių vazonėliuose.

kokie planai? ka nuziurejot?
Atsakyti
ire123, tikrai labai smagu laukti pirmųjų žiedų smile.gif Dar rudenį pasisodinau dvi rožes atsivežtas iš Rundalės. Tai Vino ir Wild Rover. Šį pavasarį tik persikėliau dvi labai senas gal 25 metų rožes iš vieno sklypo į kitą (New Dawn ir kažkokia be pavadinimo), tai žiedų kaip ir naujų lauksiu lotuliukas.gif O taip su naujų rožių sodinimais atrodo baigta, juk sklypas ne guminis. Reikia viską į vieną visumą apjungti, kad kažkoks bent stilius būtų g.gif
Atsakyti
Rundalėje rozemis irgi prekiauja?
idomu, planuoju ten sia vasara nuvaziuoti, pasigrozeti.

Dalelė kokiame plote auginate 300 roziu?
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2014 04 14, 09:20)
Rundalėje rozemis irgi prekiauja?
idomu, planuoju ten sia vasara nuvaziuoti, pasigrozeti.

Dalelė kokiame plote auginate 300 roziu?

Rundalėje yra rūmai ir didžiulis parkas, kuriame susodinta kelių tūkstančių rožių kolekcija. Mes su LRD kiekvienais metais ten važiuojame, vis tų rožių žiedų žiūrėti, bet neatsilaikome ir prisiperkame rožių lotuliukas.gif . Ten rožes (vienmetes) 3-4 bobutes tokiame ten esančiame "turgelyje" pardavinėja.
O mano sklypas 15 a., bet jis ne visas apsodintas rožėmis. Pagrindiniai rožynai yra kiemo centrinėje dalyje, o kiti nedideli ploteliai su rožėmis patvoriuose, tai taip keliuose kampuose įkurti. Čia labai sena 2011 m. nuotrauka, kaip dydysis rožynas atrodė po pirmosios žiemos pavasarį.user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]
Ir užpernai dalis rožyno lotuliukas.gif
user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]
Atsakyti
as turiu virs 20 a. plota
bet namas per viduri ir kiemas nemazas (vaziuojamoji dalis)
bet daug yra zolynu ir taip norisi juos paversti rozynais, bet projektuoti nemoku.. matymo lauke nelabai turiu.. o be to ir medziu dideliu turim.
vyras sodina didelius medzius, o as saukiu, kad neliks vietos mano rozems biggrin.gif

Dalelė labai grazu
kaip sekasi priziureti pakrasti palei rozyna su veja? ar ten kuom nors atskirta? ar tenka irankiais apeiti?
Atsakyti
verysad.gif Mum daug roziu issalo....
vienos jau kal naujus pumpurelius, o kitu pliki sausi stagarai ... nebesitiki, kad atsigaus verysad.gif
O stengemes pirkt atsparesnes ....
Atsakyti
Dalele 4u.gif labai gražu pas Jus, o po mulču plėvelė dėta?
Atsakyti
QUOTE(Medeilė @ 2014 04 14, 12:42)
Dalele 4u.gif labai gražu pas Jus, o po mulču plėvelė dėta?

Ačiū, nežinau ar labai gražu... nebent kai rožės žydi, tuomet tikrai gražu. Pakraštys tarp rožių ir pievos tai visur labai skirtingas. Vienur jokios apsaugos nėra ir ten velėną išraunu, kitur dėta ruda plastiko juosta. Bet galvoju, kad buksmedžiais reikėtų dabar apsodinti. Jei tik laiko turėsiu, bandysiu tai padaryti.
Medeilė, po mulču- juoda agrodanga, bet šiemet mulčio atsisakiau, visą išgrėbiau ir išmečiau (jau ir supuvęs dalinai buvo). Labai sunku būna surinkti nukritusius lapus. Dabar rožės didelės ir kai suauga agrodangos nebesimato.
Robulis gaila iššąlusių rožių unsure.gif , o kaip jas dengėte, kad jos iššąlo? Stagarus nukarpykite, bet pačias rožes dar palikite, turėtų ataugti.
Atsakyti