QUOTE(raganele @ 2014 04 12, 22:16)
Ačiū už stiebinių užmatymus. Aš noriu didelės, kad medį vaidintų. Nors imk ir į Sodorožę važiuok... Jie sakė vėliau atveš į Vilnių jų rožių Mokiveži ir Senukai, ale man dabar "prisvilo" turiu itin šiltą užuovėjingą vietą, statyčiau jau lauke...
Nu ne visas rožynas, tik angliškos žiemos neatlaikė. Senoviškas šiandien dar kartą genėjau - visas džiunglynas gyvas sprogsta, išpjoviau kalną senų šakų, kad kiek atsišviežintų krūmai. Gundausi vietoj angliškųjų pratęst senoviškų eilę - nu gėris, kai nereikia dengt, o jos vistiek bujoja. Tik reikia pasiieškinėti kartojančių veislių.
Labai gaila, kad nušalo jūsų angliškos rožės. Jos prie atsparesnių, kurios dengiamos. Man pasisekė išsaugoti tai pridengiant, tai vėdinant, nes vegetuoti pradėjo jau gruodžio pabaigoj. Šokinėjau kaip apie poniutes. Padėjo nuo žalsvų pumpuriukų( čia žiemą), paskui raudo, gelto , rudavo, chaki spalvos buvo, dabar bordo mini puokštytės ant šakelių. Labai jau ilgai šiemet "ritasi iš kiaušinio".
O senovinės taip pat daugelis bijo šalčio. Kokias auginate, kurios tokios atsparios?