Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 13

QUOTE(raganele @ 2014 04 11, 18:33)
Norėjau pasiteirauti, gal žinote kur ieškoti stiebinės rožės? Noriu į didelį vazoną pasisodinti. Sugooglinau, kad sodorožė jų turi, bet ar Vilniuje jie prekiauja?

ant stiebo, bet nedidelio maciau maksimoje, aisku siauliuose, bet manau ir kituos miestuose butu 19,99 kainavo
o ant didelio stiebo gal pas eliosius reiktu klaust. anksciau turedvo, bet ten stiebine, kaskadine (knirps) lyg 70 kainavo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 12 balandžio 2014 - 09:57
QUOTE(Dalelė @ 2014 04 10, 17:15)
Kiek supratau, tai jūsų rožės išaugintos šiltnamyje. Kol kas rožių gal dar nesodinkite. Palaipsniui pripratinkite prie normalaus oro. Apsiniaukusią dieną išneškite į lauką ir palikite iki vakaro. Vakare perneškite į vėsesnę patalpą. Ir taip jei turite laiko panešiokite, bent iki balandžio 16d. Jei taip žaisti neturite laiko, palikite rožę šviesioje, bet vėsesnėje patalpoje iki tos 16 d. Mat pagal prognozes nuo tada atšyla (žinoma, jei tos prognozės nepasikeis). Rožę sodinkite apsiniaukusią dieną. Kadangi bus dar šaltų naktų, rožę tokiomis naktimis reikės pridengti agrodanga ar kokia nors dėže. Tik pasodintą sulapojusią rožę nuo saulės keletą dienų pasaugokite ją pridengdami. Kai tik pasodinsite ilgas šakas patrumkinkite 1/3.  Kaip sodinti rožes rasite internete smile.gif .

Aciu jums labai, pasinaudosiu jusu patarimu , aciu 4u.gif
Atsakyti
Ačiū už stiebinių užmatymus. Aš noriu didelės, kad medį vaidintų. Nors imk ir į Sodorožę važiuok... Jie sakė vėliau atveš į Vilnių jų rožių Mokiveži ir Senukai, ale man dabar "prisvilo" turiu itin šiltą užuovėjingą vietą, statyčiau jau lauke...

QUOTE(Vobla @ 2014 04 12, 09:31)
ooo...kaip gaila... pas jus tiek groziu buvo. bet jei neissalo visai, tai kaip nors atsikapstys dar? g.gif

Nu ne visas rožynas, tik angliškos žiemos neatlaikė. Senoviškas šiandien dar kartą genėjau - visas džiunglynas gyvas sprogsta, išpjoviau kalną senų šakų, kad kiek atsišviežintų krūmai. Gundausi vietoj angliškųjų pratęst senoviškų eilę - nu gėris, kai nereikia dengt, o jos vistiek bujoja. Tik reikia pasiieškinėti kartojančių veislių.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2014 04 12, 22:16)
Ačiū už stiebinių užmatymus. Aš noriu didelės, kad medį vaidintų.

Ermitaže šiandiena mačiau. Būtent didelės, a la medis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 04 12, 21:20)
Ermitaže šiandiena mačiau. Būtent didelės, a la medis  smile.gif

ačiū! ryt nulėksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2014 04 12, 22:16)
Ačiū už stiebinių užmatymus. Aš noriu didelės, kad medį vaidintų. Nors imk ir į Sodorožę važiuok... Jie sakė vėliau atveš į Vilnių jų rožių Mokiveži ir Senukai, ale man dabar "prisvilo" turiu itin šiltą užuovėjingą vietą, statyčiau jau lauke...
Nu ne visas rožynas, tik angliškos žiemos neatlaikė. Senoviškas šiandien dar kartą genėjau - visas džiunglynas gyvas sprogsta, išpjoviau kalną senų šakų, kad kiek atsišviežintų krūmai. Gundausi vietoj angliškųjų pratęst senoviškų eilę - nu gėris, kai nereikia dengt, o jos vistiek bujoja. Tik reikia pasiieškinėti kartojančių veislių.

Labai gaila, kad nušalo jūsų angliškos rožės. Jos prie atsparesnių, kurios dengiamos. Man pasisekė išsaugoti tai pridengiant, tai vėdinant, nes vegetuoti pradėjo jau gruodžio pabaigoj. Šokinėjau kaip apie poniutes. Padėjo nuo žalsvų pumpuriukų( čia žiemą), paskui raudo, gelto , rudavo, chaki spalvos buvo, dabar bordo mini puokštytės ant šakelių. Labai jau ilgai šiemet "ritasi iš kiaušinio".
O senovinės taip pat daugelis bijo šalčio. Kokias auginate, kurios tokios atsparios?
Atsakyti
Senovines auginu Leda, Pink Leda, Rose de recht. Nedengiu, niekad nebuvo nušalusios, net apšąla galai retai. Noriu daugiau tokių.
Angliškos ir kitos dengiamos pas mane nepopinamos, jau kažkelintą žiemą dengiu tik pora sluoksnių agroplėvelės, niekad nebuvo bėdos, tik šiemet kažkas nepatiko Austino gražuolėms. Atrodo kad kaput Graham Thomui ir Shropshire Lad. Dar atžels matau Jubilee ir Glden celebration, o Gererous Gardener vienintelį iš angliškųjų gyvutėlė ir jau su lapukais per visus 2 metrus (net ir savašaknė mano išauginta). Galvoju gal pakenkė pernai rudeniop stipriai nutaškavęs visas rožes grybas? Ale visokios vokiškos dengiamos sveikos gyvos g.gif

Nusipikrau ramblerį vietoj stiebinės. Bandysim
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2014 04 13, 10:13)
šiemet kažkas nepatiko Austino gražuolėms.
Graham Thomui, Jubilee ir Glden celebration,

sios buvo mano siu metu sarasuose
tai gal nemeginti..
man jos labai grazios
gal verta kitu pasidairyti..
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2014 04 13, 14:03)
sios buvo mano siu metu sarasuose
tai gal nemeginti..
man jos labai grazios
gal verta kitu pasidairyti..

Mėginti būtinai - nuostabios rožės ir ne vieną daug šaltesnę žiemą ištvėrė jos pas mane. Tiesiog kažkas šiemet buvo ne taip...
Atsakyti
supratau aciu
labai jau ju noriu
o is kur ir kokias senovines reikia rinktis, kur pirkti?
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2014 04 13, 15:58)
o is kur ir kokias senovines reikia rinktis, kur pirkti?

Senovinių rožių didžiausias pasirinkimas "Sibirkoje". My Webpage
O Graham Thomas nėra labai atspari šalčiui. Viena auginta prieš daug, daug metų kažkurią žiemą nors ir uždengta- sušalo. Dabar vėl ją auginu, tfu...tfu..tfu.. kol kas sveika smile.gif
Atsakyti
mano dauguma rožių iš Sibirkos, kai kurias veisles siunčiausi iš Vokietijos, bet iš ten anksčiau dar vasarį (arba rudenį) reikia užsakinėt. Dabar lauksiu Sibirkos pardavimo vasarinio rožių vazonėliuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raganele: 13 balandžio 2014 - 15:43