QUOTE(ire123 @ 2014 07 26, 09:23)
Hansestadt Rostock - labai norėjau šios rožės, planavau įsigyti- gal galit pasakyti kas su ja ne taip?
Na, negaliu sakyti,kad labai nuvyle, bet daugiau tikejausi is jos. Be to, pirmamete, gal silpnesnis augaliukas pasitaike, tikrai dar ankstoka spresti. Bet lyginant su kitomis -pvz. Satchmo nespeju pumpuru skabyti, kaip krauna ziedus, o jos man rodos net nereikejo skinti,tik vienas ziedelis prazydo. Dar ziedo forma labiau kaip arbatiniu, issiskleide iki tusciavidures, o man pilnos patinka. Bet cia gal skonio reikalas, kitam tai privalumas, o ne trukumas. Tiesa, lapai blizgus, tikriausiai nebus linkusi sirgti.
Štai ir manoji Arabia. Nuostabi rožė, tikra puošmena. Sodinau šį pavasarį per tas šalnas, galvojau, kad neišgyvens. Sodinau daugiau dar ir visos puikiai prigijo ir džiugina žiedais. Visas rožes pirkau iš Sibirkos rožyno, tikrai kaina atitinka kokybę.
O čia vijoklinės. Sodinau pernai pavasarį. Pernai Laguna tik vieną žiedą parodė, užtat šiemet apsipylusi ir žydi be perstojo.
Merginos turiu klausimą: ar pirktos iš sibirkos rožės viso atitinka aukštį ir plotį pagal aprašymą?
QUOTE(troja3030 @ 2014 07 27, 08:15)
Merginos turiu klausimą: ar pirktos iš sibirkos rožės viso atitinka aukštį ir plotį pagal aprašymą?
Mano dar jaunos, bet manau kad užaugs. Mažosios bordiūrinės tai tikrai tokios kaip aprašyme. Juk perkam mažutį daigelį, o paskui užsiauginam.
QUOTE(burgunt @ 2014 07 23, 20:02)
merginos, reikia pagalbos, siais metais pasodinau tris rozes , ir nesuprantu kas darosi, visu roziu pati apacia senu saku kotai juoduoja, pasidaro tokie lipnus, padariau pora nuotrauku bet gavosi labai neryskios, gal suprasit
ir visu sodintu roziu seni stiebai juoduoja, tai normalu ???
sitos dar labai nedaug
nejaugi reiks mest lauk
ir visu sodintu roziu seni stiebai juoduoja, tai normalu ???
sitos dar labai nedaug
nejaugi reiks mest lauk
Aš nukerpu iki gyvos vietos ir po to išleidžia naujus ūglius. Bandykite pagooglinti apie rožių negalavimus ir rasite patarimų daugiau.
Merginos, padėkite atpažinti šią rožytę. Kiek pati suprantu, turėtų būti arbatinė, bet būtų įdomu, koks jos pavadinimas.
burgunt, kilo mintis,kai paskaiciau,kad siemet sodintos. Ar ne per gausiai uzpiltos zememis? Gal uzdusta Maciau kaip pas kaimyna taip viena antramete roze nudziuvo,kai jis uzsiveze zemiu.As pirmametes pasodinau padarydama kaip duobute. Atzalas leidzia is zemai, o kur uzpili zememis, tai nebesisakoja is po zemes (cia viena senbuve taip sake, ir as ta pati pastebejau). Labai palaipsniui uzpilu zememis,kad tik pries ziema skiepas atsidurtu po zeme kokius 5cm, na dar truputi durpem uzmulciuosiu.
QUOTE(Lovers @ 2014 07 25, 13:28)
labai grazios rozes, golden celebration ir as turiu. sakyk kiek metu taviskei ir kokio plocio bei aukscio ???
kaip ir kuom mulciuojate rozes?
Adeliute, ačiū atsakymą apie Hansestadt Rostock. Tikrai, gal pirmametė dar neparodo savo tikrojo grožio. O kad žiedai nepilni, tai ko gero jos bruožas.
Troja3030, su aukščių, pločių atitikimais visko būna. Labai priklauso nuo sklypo padėties, žemės , priežiūros, kt. veiksnių. Viename sklype ta pati rožytė gali bujoti, kitame bus maža. Pavyzdys: išmanioji tik ką parodė savo gražiąją Arabia. Taip , pirmais metais buvo nedidukė, žydėjo vienas žiedas, gal du,buvau nusivylusi, kitais truputėlį geriau, rudeniop prileido daug ilgų šakų, šiemet turiu didžiulį krūmą - aukštis , tiesa, panašus kaip nurodyta - apie 1,70 m , na bet pločiu pritrenkė - 2m . Aprašymuose kai kur 80 cm, kai kur 1m.Štai taip. Gerai, kad pasodinau vieną pievelėj, jei kažkam būčiau į kaimynus pritaikius, būtų sutraiškyti galiūnės. Žydėjo nuostaiai ir labai gausiai, dar tebežydi. Jai pakliuvo labai gera, posunkė žemė.
Troja3030, su aukščių, pločių atitikimais visko būna. Labai priklauso nuo sklypo padėties, žemės , priežiūros, kt. veiksnių. Viename sklype ta pati rožytė gali bujoti, kitame bus maža. Pavyzdys: išmanioji tik ką parodė savo gražiąją Arabia. Taip , pirmais metais buvo nedidukė, žydėjo vienas žiedas, gal du,buvau nusivylusi, kitais truputėlį geriau, rudeniop prileido daug ilgų šakų, šiemet turiu didžiulį krūmą - aukštis , tiesa, panašus kaip nurodyta - apie 1,70 m , na bet pločiu pritrenkė - 2m . Aprašymuose kai kur 80 cm, kai kur 1m.Štai taip. Gerai, kad pasodinau vieną pievelėj, jei kažkam būčiau į kaimynus pritaikius, būtų sutraiškyti galiūnės. Žydėjo nuostaiai ir labai gausiai, dar tebežydi. Jai pakliuvo labai gera, posunkė žemė.