GRAŽU
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 07 18, 11:13)
Dukters "pagalba" virusas plinta (o dar Ermitaže jos išparduodamos po 9,99lt)
tikiuosi pavyks per žiemą išlaikyti
*
pasidalinkit patirtim kur pas jus tokios auga
norėčiau susodinti į žemę,bet paskui vėl rudenį iškasinėti?nebent su vazonais,bet kaip taip ?
tikiuosi pavyks per žiemą išlaikyti
*
pasidalinkit patirtim kur pas jus tokios auga
norėčiau susodinti į žemę,bet paskui vėl rudenį iškasinėti?nebent su vazonais,bet kaip taip ?
Galima kas i zeme 45 laipsniu kampu, tada vasara lenkti i virsu ir risti prie kuolo, o ziema lenkti apacion ir gerai uzkasti ypac skiepo vieta. Dar geriau butu jai butu kokia nuokalne, nereiktu tiek lenkti.
QUOTE(vanda_zydi @ 2014 07 20, 16:21)
Galima kas i zeme 45 laipsniu kampu, tada vasara lenkti i virsu ir risti prie kuolo, o ziema lenkti apacion ir gerai uzkasti ypac skiepo vieta. Dar geriau butu jai butu kokia nuokalne, nereiktu tiek lenkti.
kažkaip sunkiai įsivaizduoju tokią stiebinę prilenkiamą prie žemės
skiepo vietą užkasti,kad ji vidurį krūmo
Taip, skiepo vietą užkasti, nes ji bus paguldyta ant žemės Prilenksite, jei pasodinsite, kaip rašė - kampu (gulsčiai), o ištiesinsite pririšant prie kuoliukų. Žiemą atrišite, paguldysite ir "priklostysite" skiepo vietą. Pagooglinau, siūlo , kad lengviau būtų prilenkti, supilti žemės kalniuką šalia. Žodžiu, yra ką veikti. Kol jauna rožė, užtektų vazone vietos, lengviau į rūsį panešioti.
QUOTE(Adeliutė @ 2014 04 09, 15:48)
Maniskes siemet dar labai neskuba. Jei dar nesat isitikinusi iki kurios vietos nusale, galite dar paluketi. Nors as saviskes jau kazkiek pakarpiau, bet dar tikrai ne tiek, kiek reiks.
ar kambarines geles galima tresti tuo paciu, kuo ir laukines?
QUOTE(Vardu Lina @ 2014 07 21, 18:19)
ar kambarines geles galima tresti tuo paciu, kuo ir laukines?
Taip, zinoma. Tik gal reiketu atkreipti demesi i trasu sudeti. As palyginu parduotuvej esanciu trasu formule ir namie turimu. Atitinkamai ir tresiu pagal rekomendacijas ir proporcijas -vienaip lapines geles,kitaip zydincias. Rozems tresimo laikas kaip ir baigiasi (paskui pries ziema gali priaugint nauju ugliu,kurie nespes sumedeti), nebent kokiomis rudeninemis. trasomis
QUOTE(Adeliutė @ 2014 07 21, 01:11)
Taip, skiepo vietą užkasti, nes ji bus paguldyta ant žemės Prilenksite, jei pasodinsite, kaip rašė - kampu (gulsčiai), o ištiesinsite pririšant prie kuoliukų. Žiemą atrišite, paguldysite ir "priklostysite" skiepo vietą. Pagooglinau, siūlo , kad lengviau būtų prilenkti, supilti žemės kalniuką šalia. Žodžiu, yra ką veikti. Kol jauna rožė, užtektų vazone vietos, lengviau į rūsį panešioti.
man kažkaip žiauriai skamba tas lankstymas
manau bent pirmus metus parnešiu,o po žiemos bus matyt
ačiū už patarimus
Man pernai nepasisekė prilenkti stiebinės rožės, stiebai buvo kieti ir stori, bijojau nulaužti . Tai vyniojau agroplėvele kiek pasiekiau, o paskui ant viršaus moviau agroplėvelės maišą (yra senukuose gatavų pirkt, kur specialiai medeliams, krūmams dengt).
Biski apšalo, bet nusikarpė ir nieko jai nenutiko. Žiedas keičia žiedą, negaliu atsidžiaugt, viso kiemo puošmena.
Biski apšalo, bet nusikarpė ir nieko jai nenutiko. Žiedas keičia žiedą, negaliu atsidžiaugt, viso kiemo puošmena.
QUOTE(Merii @ 2014 07 22, 12:05)
Man pernai nepasisekė prilenkti stiebinės rožės, stiebai buvo kieti ir stori, bijojau nulaužti . Tai vyniojau agroplėvele kiek pasiekiau, o paskui ant viršaus moviau agroplėvelės maišą (yra senukuose gatavų pirkt, kur specialiai medeliams, krūmams dengt).
Ir užteko vieno maišo? mano Westerland buvo didžiuuuulis krūmas, taip buvo gaila kirpt - tai buvau aptūlojus agroplėvėlė ir užmovus du tokius maišus, bet nieko negelbėjo - vis tiek nušalo ir teko kirpt pavasarį, aišku ji dabar jau atžėlė, užsiaugino storiausius stiebus ir šviečia iš tolo žiedais irgi kiemo puošmena:
viena didžiulė šaka net išlūžo nuo svorio, nors ir buvau parėmus....
QUOTE(zuikis5 @ 2014 07 22, 12:19)
Ir užteko vieno maišo? mano Westerland buvo didžiuuuulis krūmas,
kooookia gražuolė
Tai va, šiemet vėl galvos skausmas laukia, kaip reikės pridengt, šakos jau beveik 3 metrus siekia. Dėl prilenkimo, tai misija neįmanoma. Bet mačiau vietiniai jų nedengia ir nieko joms nenutinka, bet iš kur gali žinoti, gaila būtų sušaldyti.