Meri, dabar jau nekirpčiau. Kitais metais tiek žiedų ant tų stiebų bus. Jei ne šiemet, tai kitąmet virš skiepijimo vietos vėl išauga vienas ar keli stiebai. Ir taip kasmet, kol sutankėja.Jei kokybiškas sodinukas, greitai gražus krūmas pasidaro, o jei koks pusgyvis buvo, gali taip ir būti su keliomis šakomis. Žodžiu, kantrybės
Ir-mute, gal ta balta Iceberg? Populiari rožė. Geltoną palyginsiu, kai mano maksiminė pražys. Su Pakeliu pirkta?
Rexe, jei džiūsta, skubiai trumpai kirpti. Šaknys nebeišmaitina lapijos.
Barbora, o tos neaugančios rožės jau žiemojo? Gal pašalo ir gaivaliojasi Lapų spalva gera? O gal maisto pakanka, gal kokių karkvabalio lervų prie šaknų yra?
Papildyta:
Pastella su Friezijos švytėjimu
Papildyta:
Monako princas
Papildyta:
Pastella, už jos rožinis Laminuette, raudona Stchmo, abrikosinė Geisha
Papildyta:
Nedidelė rožė Variety Club, už jos Lichtkonigin Lucia, dar toliau Vesterland.
Papildyta:
Baigia nužydėti Baroc. Labai daug žiedų buvo.
Augusta Luisa.Gaila, kad labai netvirtos šakos.
Iš kaimo, nenustoji stebinti savo rožėmis . Žandikaulis kaip atvipo, taip ir nebegaliu susičiaupti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 07 09, 18:19)
Meri, dabar jau nekirpčiau. Kitais metais tiek žiedų ant tų stiebų bus. Jei ne šiemet, tai kitąmet virš skiepijimo vietos vėl išauga vienas ar keli stiebai. Ir taip kasmet, kol sutankėja.Jei kokybiškas sodinukas, greitai gražus krūmas pasidaro, o jei koks pusgyvis buvo, gali taip ir būti su keliomis šakomis. Žodžiu, kantrybės
Dėkui Šiandien radau po pumpurą stiebų galuos
Nepaprastai graži
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 07 09, 17:19)
Barbora, o tos neaugančios rožės jau žiemojo? Gal pašalo ir gaivaliojasi Lapų spalva gera? O gal maisto pakanka, gal kokių karkvabalio lervų prie šaknų yra?
Laba,
Ne neziemojo, kovo men.sodinau.
Spalva gera,bet skiepytos i ersketi,tokie lapukai nedideli,tamsus zali, tik Botzaris didesni,ploni ir sviesiai zali, zydejo tai fantastiskai po 18 ziedu ir daugiau, tiesiog aplipusios buvo, bet dabar vaizdas sakau,gal vejuota , tai jom sunkiau graziom but? O kaip man zinot ar gyvena karkvabalio lervos skruzdes nuo krumeliu isvijau, i nama prisikrauste, vienu zodziu, gamta ima virsu.
QUOTE(Barboraaa @ 2014 07 10, 08:17)
Laba,
Spalva gera,bet skiepytos i ersketi,tokie lapukai nedideli,tamsus zali, tik Botzaris didesni,ploni ir sviesiai zali, zydejo tai fantastiskai po 18 ziedu ir daugiau, tiesiog aplipusios buvo, bet dabar vaizdas sakau,gal vejuota , tai jom sunkiau graziom but? O kaip man zinot ar gyvena karkvabalio lervos skruzdes nuo krumeliu isvijau, i nama prisikrauste, vienu zodziu, gamta ima virsu.
Man atrodo jos šaknis auginasi. Nes jei rožės kovo mėnesį sodintos, ir dar žydėjo su krūva žiedų, tai kaip ir laikas joms ne augti, o įsitvirtinti pradžiai
Papildyta:
QUOTE(iingutte @ 2014 07 08, 08:55)
Rodausi savo grozi
Tikrai, kad grožis
Aš prisisodinau įvairių augalų derinimui prie rožių, bet mieliausias man su lavandomis, kaip pas jus.
nukarpiau savo dziustancia roze. labai man jos gaila, nes tevai vestuviu proga padovanojo pries 6is metus. bet maciau,kad po sudziuvusiais lapeliais yra mzulyciai zali pumpuriukai tai manau dar ne viskas prarasta. nereikia jai kokios trasos? ar dar kaip 'palepinti' ?
Ačiū už pagyras. Eisiu dar pafotkint, kelios gražios naujokės pasirodė.
Rexe, tikrai atsigaus. Nereikia dabar trąšų, tegul prigyja ir lapus išskleidžia. Jei pribersit trąšų, nesugebės sumedėti iki žiemos. Visą meilės antplūdį reikės nukelti į pavasarį
Rexe, tikrai atsigaus. Nereikia dabar trąšų, tegul prigyja ir lapus išskleidžia. Jei pribersit trąšų, nesugebės sumedėti iki žiemos. Visą meilės antplūdį reikės nukelti į pavasarį
QUOTE(Rexe @ 2014 07 10, 15:42)
nukarpiau savo dziustancia roze. labai man jos gaila, nes tevai vestuviu proga padovanojo pries 6is metus. bet maciau,kad po sudziuvusiais lapeliais yra mzulyciai zali pumpuriukai tai manau dar ne viskas prarasta. nereikia jai kokios trasos? ar dar kaip 'palepinti' ?
Jeigu reikia būtinai ką nors persodinti ir dar tokiu nedėkingu persodinimui oru, tai po persodinimo visada darau persodintui augalui pavėsį. Galima medžio šakelių prismaigstyti ar dar ką sugalvoti, tik, kad nešviestų vidurdienį tiesioginiai saulės spinduliai.
Labai gražu čia...
O ar nužydėjusias šakas reikia nukirpti ar tik pumpurus?
O ar nužydėjusias šakas reikia nukirpti ar tik pumpurus?
QUOTE(daivasen @ 2014 07 10, 20:32)
Nukirpti perzydejusius ziedus iki tos pazasteles, kur pirmieji 5lapeliai auga. Galima ir zemiau, jei norite kruma formuoti, nes is tos pazasteles isaugs naujas uglis.Pagal tai ziureti, kur norite, kad sakotusi - labiau i krumo viduri ar isore.
QUOTE(Para @ 2014 07 10, 20:04)
Jeigu reikia būtinai ką nors persodinti ir dar tokiu nedėkingu persodinimui oru, tai po persodinimo visada darau persodintui augalui pavėsį. Galima medžio šakelių prismaigstyti ar dar ką sugalvoti, tik, kad nešviestų vidurdienį tiesioginiai saulės spinduliai.
as ne lietuvoj gyvenu tai cia ne tokia afrika kaip pas jus silta bet nekaitina ir saules negauna visa diena tai manau nereikia dengti