Sveikos rožių augintojos
Noriu įsiterpti su klausimuku: nusipirkau maximoje vazonėly rožytę, labai patiko, nesusilaikiau O dabar galvoju, ar man geriau palaukti ir vėliau bandyti ją lauke sodinti ar dabar, kai tokios apniukusios dienos, ir sodinti? O gal pirmiausia reikia pripratinti prie lauko?
Kaip jūs darytumėt? Patarkite prašau neišmanėlei.
QUOTE(ievusia_ @ 2014 06 29, 15:35)
Sveikos rožių augintojos
Noriu įsiterpti su klausimuku: nusipirkau maximoje vazonėly rožytę, labai patiko, nesusilaikiau O dabar galvoju, ar man geriau palaukti ir vėliau bandyti ją lauke sodinti ar dabar, kai tokios apniukusios dienos, ir sodinti? O gal pirmiausia reikia pripratinti prie lauko?
o ar su žiedais ji? miniatiūrinė, ar "normali"?
Aš sodinčiau į lauką - gražiai su visom žemėm iškelčiau ir įsodinčiau, gal nuo saulės pridengčiau jei bus karšta, pagenėčiau gal...
Vis tik vazone ir namie vargs ji...
Miniatiūrinė prieš porą metų gauta dovanųvazonėly - va kokia šiemet:
O čia manoji Flammentanz:
ir kažkada anksčiau mano minėtoji Minette:
baisiai gaila tik, kad lietus užėjo ir sugadino žiedelius o pumpurų dauguma net nebeišsiskleis... tokia jautri gražuolė ji...
..kaip ir Blessings, pasirodo irgi jautrūs drėgmei žiedai, nors ir neapsakomai įspūdingi ir kvapnūs
QUOTE(sat @ 2014 06 28, 23:41)
Aš auginu, pavasarį sodinau iš Sibirkos pirktą. Pumpuras identiškas, jei supainiota, tai ir maniškė . Dar pirkau New dawn, tai jos pumpurai žalsvai rausvi, žiedas baltas buvo (kelis nenuskabiau). Dabar pažiūrinėjau nuotraukas, kad gal aš jas vietom sumaišiau sodindama , taikiau New dawn labiau į pavėsį. Lauksiu prasiskleidžiant.
dekui labai. Nuraminai bet tai ilgai tas pumpuras laikosi, o taip nekantru paziuret, koks ziedukas
Gal kas galit pasakyti, kodel pirkta balta su rausvais intarpeliais roze, pas mane prazydo tik su rausvais negraziais taskeliais vietoje intarpeliu Pirkau zydincia, tai maciau, kokia turejo buti
QUOTE(naca @ 2014 06 30, 10:53)
Gal kas galit pasakyti, kodel pirkta balta su rausvais intarpeliais roze, pas mane prazydo tik su rausvais negraziais taskeliais vietoje intarpeliu Pirkau zydincia, tai maciau, kokia turejo buti
Esu girdejusi,kad priklauso nuo dirvos rugstingumo,jeigu cia tikrai teisybe
Kas pirko siemet senukuose rozes? Nusipirkau kur dezuteje buvo. pavaizduota,kad bus geltona, o matau pagal pumpura,kad bus tikrai raudona. Tai svarstau ar cia man vienai taip pasiseke
QUOTE(zuikis5 @ 2014 06 29, 14:54)
...Aš sodinčiau į lauką - gražiai su visom žemėm iškelčiau ir įsodinčiau, gal nuo saulės pridengčiau jei bus karšta, pagenėčiau gal...
Ačiū! Jau pasodinau, tikiuosi patiks jai nauji namai, levandų draugijoje.
Merginos, neesu patyrusi rožių augintinė. Labai noriu naujai tvarkomą mamytės kapelį apsodinti mažomis tamsiai bordine spalva visą vasarą žydinčiomis rožytėmis. kokias jas turėčiau pirkti? Ar tai tos rožytės kurios būna parduotuvėse vazonėliuose, ar reikia ieškoti konkrečios veislės. Iš viso, ar mano noras realus. Augti joms tektų daliniame šviesiame pavėsy, bet gautų ir tiesioginės saulės.
Ačiū.
Ačiū.
sveikos merginos, tikiuosi labai greitu laiku pasirodti su savo rozemis ir rozynu
pernai gavau is geriausios drauges ceki is Sibirkos rozyno, bet per darbu rutina vis nepasinaudodavau, tad vakar buvau netoliese ir mane sutiko priimti. Nuvaziavus mane labai maloniai nustebino nepaprastai maloni savininke, kuri dar ir padovanojo gimtadienio proga viena rozyte buvau ju tinklalapyje nusiziurejusi dvi rozes: lady of scharlote ir lady hammilton (kazkaip panasiai vadinasi), taciau rode, kad jau parduotos....matyt gimiau po laiminga zvaigzde, mat savininke rado jas abidvi, viena siek tiek ne kokios prekines isvaizdos, bet patikino, kad ji bus puiki roze ir dovanu gavau golden celebration padare didele nuolaida....zodziu dabar ruosiu rozyna....
gal kuri turite sias tris rozes ir galite parodyti kaip atrodo naturoje, man butu paprasciau jas sudelioti tarpusavyje, mat rudeli dar bordo noreciau
pernai gavau is geriausios drauges ceki is Sibirkos rozyno, bet per darbu rutina vis nepasinaudodavau, tad vakar buvau netoliese ir mane sutiko priimti. Nuvaziavus mane labai maloniai nustebino nepaprastai maloni savininke, kuri dar ir padovanojo gimtadienio proga viena rozyte buvau ju tinklalapyje nusiziurejusi dvi rozes: lady of scharlote ir lady hammilton (kazkaip panasiai vadinasi), taciau rode, kad jau parduotos....matyt gimiau po laiminga zvaigzde, mat savininke rado jas abidvi, viena siek tiek ne kokios prekines isvaizdos, bet patikino, kad ji bus puiki roze ir dovanu gavau golden celebration padare didele nuolaida....zodziu dabar ruosiu rozyna....
gal kuri turite sias tris rozes ir galite parodyti kaip atrodo naturoje, man butu paprasciau jas sudelioti tarpusavyje, mat rudeli dar bordo noreciau
QUOTE(*Aukse* @ 2014 06 30, 11:52)
Kas pirko siemet senukuose rozes? Nusipirkau kur dezuteje buvo. pavaizduota,kad bus geltona, o matau pagal pumpura,kad bus tikrai raudona. Tai svarstau ar cia man vienai taip pasiseke
Oi neskubekit nusprest, ypac jei pumpuras dar mazas. Maniskes geltonos bevardes pumpurai buna raudoni, veliau oranziniai, issiskleidzia ryskus geltoni ziedai, o baigiant zydeti visai isblunka, sviesus sviesus pasidaro. Tad galbut ir Jusu roze tokia.
QUOTE(Adeliutė @ 2014 06 30, 14:13)
Oi neskubekit nusprest, ypac jei pumpuras dar mazas. Maniskes geltonos bevardes pumpurai buna raudoni, veliau oranziniai, issiskleidzia ryskus geltoni ziedai, o baigiant zydeti visai isblunka, sviesus sviesus pasidaro. Tad galbut ir Jusu roze tokia.
Ane Nu laukiu tada su nekantrumu,kas issiskleis
QUOTE(naca @ 2014 06 30, 10:53)
paprastai pasitaškuoja žiedai nuo lietaus, nieko baisaus.
Sodinkit rožes, gėris nerealus Aš savo kieme visą birželį kaifuoju: