Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 13

QUOTE(Nuo jūros @ 2014 06 17, 20:53)
Sveikos rožių mylėtojos 4u.gif nežinau kur ieškoti pagalbos, gal Jūs padėsite? Esu dar visai "žalia" rožių auginime, pas mane antrametės rožės, pirktos iš Sibirkos. Bandžiau naikinti amarus su skiestu Fairy (kažkur girdėjau, kad padeda), bet labai pakenkiau ir rožėms - nurudavo visi lapai, kai kurie ir sudžiūvo visai  verysad.gif . Dupuy Jamain net ir pumpurus numetė verysad.gif Be to, po kurio laiko ant visų rožių lapų atsirado ir juodų dėmių. Spėlioju, ar čia vis Fairy kaltė, ar čia ir kitos ligos puola? g.gif Ir ką toliau daryti?
Ar kas nors naudojate tą nelemtą Fairy amarų naikinimui? Tiesa, pas mane Elegantyne, Louise Odier, Dupuy Jamain ir Jacques Cartier. Šitos Cartier lapai nukentėjo labiausiai verysad.gif Ji dabar visa ruda, o ne žalia...

Aš naudoju močiutės metodą: tabako tirpalas ryte ir vakare. Tik nestiprus, nes nudegina uglius. Man padeda, svarbu nupurkšti tada kai nēra saulės.
Atsakyti
Leonardo da Vinci žydėjimas

user posted image
Atsakyti
Sveikos, noriu konsultacijos 4u.gif sodyboj yra aukštaūgė rožė (kažkada iš maximos pirkta) žiemą vis nušaldavo stiebai, žiedų vis nematydavau. Kiek skaičiau jos žydi ant antramečių stiebų, tiesa? Šiemet tų stiebų daug likę, krūmas didelis, sužėlus visa, ir tręšiu ir lieju, o žiedukas tik vienas sad.gif ką ne taip darau?
Atsakyti
Is Kaimo - koks grozis 4u.gif !!! Kiek ten mazdaug krumeliu susodinta? Kaip matau, dar tik patys pirmieji ziedukai prasiskleide, isivaizduoju kaip atrodys kai suzydes didzioji dauguma ziedu thumbup.gif .
Atsakyti
Is kaimo, prisimenu Jusu pernykscius rozynus wub.gif Siumeciai irgi grazus? Gal turesite Leonardo savasakniu? blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 06 20, 19:36)
Leonardo da Vinci žydėjimas

grazu wub.gif
as ir pamenu jusiski pernyksti zydejima

gal galit parodyti savo rozyno bendra vaizda?
Papildyta:
QUOTE(kuzdaite @ 2014 06 21, 15:53)
Gal turesite Leonardo savasakniu?

o buna kad jos pacios isisaknudija... blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo b.kite: 21 birželio 2014 - 20:05
QUOTE(Sandia @ 2014 06 21, 06:55)
Sveikos, noriu konsultacijos 4u.gif  sodyboj yra aukštaūgė rožė (kažkada iš maximos pirkta) žiemą vis nušaldavo stiebai, žiedų vis nematydavau. Kiek skaičiau jos žydi ant antramečių stiebų, tiesa? Šiemet tų stiebų daug likę, krūmas didelis, sužėlus visa, ir tręšiu ir lieju, o žiedukas tik vienas sad.gif ką ne taip darau?

Ir man kelis metus taip buvo,bet nesu isitikinus del priezasties.Kai pagrasinau, kad iskasiu, siemet apsiziedavo biggrin.gif Jei rimciau, mano atveju gal buvo trasu mazoka, plius siemet nuemiau mulca ir agrodanga, papurenau, nes po danga zeme susiplukusi kaip „asla”.

Leo da vinci siemet nuo dazno lietaus truputi galvas palenkusi. Bet vistiek labai grazi, nekeicianti spalvos.
Kaip nekantru laukti pirmameciu subujojimo, kurio siemet ir nebus...
Papildyta:
QUOTE(b.kite @ 2014 06 21, 20:04)
o buna kad jos pacios isisaknudija...  blink.gif

Praeitam psl.rase - sodinamom kerpa virsunes ir tas i puodelius.
Atsakyti
Nu patinka man tas Leonadras, nors tu ką... biggrin.gif wub.gif Tik jau du metus perku ir niekaip nenusiperku.. doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Leonardai tik pradėjo žydėjimą. Buvo sodinti 8 krūmai, bet tvarkė lietaus kanalizaciją, darbininkai nenusaugojo kelių, gavosi tarpas. Pasodinau jame Rococo ir Artemis. Dar viena nori numirti, nes šalia užbujojo pentinio krūmas. Roviau jį lauk, bet rožė tokia nususus, pageltusiais lapeliais.
Bendro vaizdo dar nėra ką rodyti, kai kurios dar nežydi. Bet jau tuoj tuoj...
Savašaknių jų neturiu, gal tikrai reikės padauginti.
Pasiskaičiau, kad gerai savašaknis Knirpsas. Gerai žiemoja. Va to tai norėčiau kokių 20 krūmų, nuleisčiau per atraminę sienelę.
Atsakyti
nu as dar su savo roze cia pas jus isiterpsiu, gal reik ja nutrumpint stiebus, kad ziedu daugiau sulaukt?
user posted image
Atsakyti
Rožės labai skirtingos, vienos žydi ant pirmamečių ūglių, kitos -ant antramečių, reikėtų žinoti veislę. Vijoklinės rožės kartais pradeda žydėti vėliau. Ar Jūsų tie stiebai pernykščiai? Geriau reikėjo juos tvirtinti horizontaliai, tada išauga daugiau šoninių ūglių ir žydi gausiau.
Atsakyti
Mano Flamentaz zydi, sakos net luzta nuo ziedu, gerai, kad daug dar pumpuru, o ne visi ziedai vienu kartu prasiskleide:)
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rudojilape: 25 birželio 2014 - 09:19