Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 13

QUOTE(ilonux @ 2014 04 09, 21:57)
O kaip tręšiate jūs? įdomu išgirsti kitų metodikas  rolleyes.gif

Compo firmos ilgo poveikio trąšomis rožėms. Vieną kartą pavasarį ( gegužės mėn.) ir galima pamiršti iki kito sezono.

Jei diskutuoti apie rožių tręšimą ir kas naudinga, ar kas visai nepasisavinama, tai maniškių didžioji dalis auga gryname žvyre. Šalia namo supilta kalva. Tai, kas buvo įdėta į duobes sodinant jau seniausiai turėjo būti "suvalgyta". Na, o tręšiant aukščiau minėtomis trąšomis augalai bent jau vizualiai neparodo maisto medžiagų trūkumo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 04 09, 20:20)

Tai čia kažkas panašaus kaip Bordo mišinys g.gif Aš juo irgi jau nupuškiau
Atsakyti
QUOTE(naminukas @ 2014 04 10, 12:37)
Tai čia kažkas panašaus kaip Bordo mišinys  g.gif Aš juo irgi jau nupuškiau

chemines sudeties nezinau, bet matyt kazkas panasaus... jau senokai kazkas ji rekomendavo- juo ir purskiu. tik ant lapu geriau nepurksti, nes nenusiplauna iki pat rudens doh.gif geriau, kol neissproge...
Atsakyti
aciu tau Dalelė uz tokius isamius komentarus ir patarimus
jie labai pravercia, kad dabar jau laikas ta ar ana atlikti smile.gif
QUOTE(Dalelė @ 2014 04 09, 20:54)
Red Eden rose, labai jau neatspari, tik aš jos vis pagailiu, kad išmesti.

as turiu Eden 85
ji taip pat pas mane sunkiai ziemoje ir varganoka, bet kaip suzysta tai einu ratais apie ja ir net negalvoju ismesti, man ji tokia grazi... visad galvoju dengdama, kaip ja issaugoti
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 04 10, 12:57)
chemines sudeties nezinau, bet  matyt kazkas panasaus...  jau senokai kazkas ji rekomendavo- juo ir purskiu. tik ant lapu geriau nepurksti, nes nenusiplauna iki pat rudens doh.gif  geriau, kol neissproge...

Aš pernai vasarą kai nupurškiau, tai visą vasarą žydrai švietė smile.gif
KLausiau ir pas rožių augintoją, kur rozes pardavineja, ir pas bordo mišinio pardavėją, ką padariau ne taip, o jie tipo nežinom, turi nusiplaut schmoll.gif Tai arba melagiai, arba patys nežino, bet abejoju, kad patys pardavineja rozes, ir nebutų susidurę su tokia situcija. Žodžiu, kol forume neperskaičiau, tai ir kankinausi nesupratus doh.gif
Ačiū forumietiems, kad dalinatės patirtimi su neišmanėlėm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 04 09, 21:56)
o kas Jusu manymu leme ta pirma karta? besniege ziema, ar siemet denget maziau/kitaip?

Galvojau, kad tos šaltos žiemos nebus. Dengdama angliškas rožes palikau gero sprindžio tarpą tarp žemės ir agrodangos. Galvojau prisnigs ir nieko nenutiks, Bet neprisnigo. Ir tas kelių dienų šaltis su baisingu vėju sušaldė rožes. Dar galvojau, gal nueiti uždengti kuo nors tą ilgą tarpą, bet ai, tingėjau...tai tinginiam taip ir būna tongue.gif .
Champion'as tikrai nenusiplauna, todėl juo tikrai geriau purkšti tik anksti pavasarį. Be to, atseit jis veiksmingesnis už vario sulfatą.
Tręšimo metodiką tikrai juk kiekvienas pasirenka, kas jam geriau tinka smile.gif Bet pavyzdžiui aš nežinojau, kad kalis ir fosforas ilgai keliauja iki šalnų. Mat aš neperku trąšų tik rožėms. Man tikrai labai daug jų reikia ir susidaro nemaža suma. Aš pasirenku trąšas bulvėms su panašia chemine sudėtimi, kaip kad tiktų rožėms ir iš kart tą maišą išbarstau. Nežinau net tiek gražių dėžučiu su rožių paveikslėliais turėčiau nusipirkti g.gif Pavasarį aš beriu paukščių mėšlo granules arba Condit. Antroje vasaros pusėje tręšiu jau minėtomis trąšomis skirtomis bulvėms. Tik šiemet anksti, tik nudengusi rožes, pribėriau "Rudens" trąšų. O toliau tręšiu, kaip jau esu įpratusi.
Nuo ligų anksti pavasarį purškiu Champion'u arba vario sulfatu (žiūrint ką turiu). Gegužės mėn. kai tik tik pradės formuotis pirmieji rožių žiedai purškiu Actara. O vasaros viduryje vėl purškiu nuo gribelinių ligų. Pernai bandžiau auginti rožes ekologiškai- nepurškiau niekuo. Pjūklelio ir lapsukio rožyne nebuvo, nežinau kodėl. Ar čia pas mane daugybė paukščių viską sugaudė ir jau ekologinė pusiausvyra įsivyravo lotuliukas.gif Bet rožių dėmetumu nepurkštos ir neatsparios šiai ligai rožės sirgo. Šiemet nuo grybelinių ligų galvoju rožes jau purkšti.
b.kite, Eden Rose yra nuostabi wub.gif , deje iš jos išvestas hibridas Red Eden rose netikęs. Vietoje jo geriau Red Leonaro da Vinci.
Atsakyti

Labas mielosios. Pirma kart bandysiu auginti rozes, tai noreciau jusu patarimo ax.gif .
Taigi, nusipirkau mugej sodinuku,ka man dabar su jom daryti,ar galiu jau sodinti? ir ar reikia pasodinus nukarpyti uglius? kai kurie ugliai siekia pusmetri, yra ziediniu pumpuru, ka daryt g.gif kokie turetu buti tolimesni mano veiksmai? esu visai zalia sitam reikale doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 04 10, 14:51)
išvestas hibridas Red Eden rose netikęs. Vietoje jo geriau Red Leonaro da Vinci.

va sitas yra siu metu plane, prie vis ilgejancio saraso
Atsakyti
QUOTE(edita7676 @ 2014 04 10, 16:17)
Labas  mielosios. Pirma kart bandysiu auginti rozes, tai  noreciau jusu patarimo ax.gif .
Taigi, nusipirkau mugej sodinuku,ka man dabar su jom daryti,ar galiu jau sodinti? ir ar reikia pasodinus nukarpyti uglius? kai kurie ugliai siekia pusmetri, yra ziediniu pumpuru, ka daryt g.gif kokie turetu buti tolimesni mano veiksmai? esu visai zalia sitam reikale doh.gif

Kiek supratau, tai jūsų rožės išaugintos šiltnamyje. Kol kas rožių gal dar nesodinkite. Palaipsniui pripratinkite prie normalaus oro. Apsiniaukusią dieną išneškite į lauką ir palikite iki vakaro. Vakare perneškite į vėsesnę patalpą. Ir taip jei turite laiko panešiokite, bent iki balandžio 16d. Jei taip žaisti neturite laiko, palikite rožę šviesioje, bet vėsesnėje patalpoje iki tos 16 d. Mat pagal prognozes nuo tada atšyla (žinoma, jei tos prognozės nepasikeis). Rožę sodinkite apsiniaukusią dieną. Kadangi bus dar šaltų naktų, rožę tokiomis naktimis reikės pridengti agrodanga ar kokia nors dėže. Tik pasodintą sulapojusią rožę nuo saulės keletą dienų pasaugokite ją pridengdami. Kai tik pasodinsite ilgas šakas patrumkinkite 1/3. Kaip sodinti rožes rasite internete smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(naminukas @ 2014 04 10, 14:11)
Aš pernai vasarą kai nupurškiau, tai visą vasarą žydrai švietė smile.gif
KLausiau ir pas rožių augintoją, kur rozes pardavineja, ir pas bordo mišinio pardavėją, ką padariau ne taip, o jie tipo nežinom, turi nusiplaut  schmoll.gif  Tai arba melagiai, arba patys nežino, bet abejoju, kad patys pardavineja rozes, ir nebutų susidurę su tokia situcija. Žodžiu, kol forume neperskaičiau, tai ir kankinausi nesupratus doh.gif
Ačiū forumietiems, kad dalinatės patirtimi su neišmanėlėm 4u.gif

man tas pats buvo uzpernai biggrin.gif zydri lapai atrode kur kas klaikiau nei ligoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 04 10, 17:51)
man tas pats buvo uzpernai biggrin.gif  zydri lapai atrode kur kas klaikiau nei ligoti doh.gif

Dar dabar nupurškus nebus taip baisu, nes tie pirmieji mažyčiai pamėlynavę lapeliai nesimatys po kitais didesniais lapais. Bet purškiant vasaros viduryje- tai tikrai turėjo klaikiai atrodyti verysad.gif
Atsakyti
o aš nupurškiau čempionu ir lietus viską nulijo tai dabar galvoju ar pakartot ar taip ir palikt
Atsakyti