QUOTE(Vobla @ 2014 04 09, 21:56)
o kas Jusu manymu leme ta pirma karta? besniege ziema, ar siemet denget maziau/kitaip?
Galvojau, kad tos šaltos žiemos nebus. Dengdama angliškas rožes palikau gero sprindžio tarpą tarp žemės ir agrodangos. Galvojau prisnigs ir nieko nenutiks, Bet neprisnigo. Ir tas kelių dienų šaltis su baisingu vėju sušaldė rožes. Dar galvojau, gal nueiti uždengti kuo nors tą ilgą tarpą, bet ai, tingėjau...tai tinginiam taip ir būna
.
Champion'as tikrai nenusiplauna, todėl juo tikrai geriau purkšti tik anksti pavasarį. Be to, atseit jis veiksmingesnis už vario sulfatą.
Tręšimo metodiką tikrai juk kiekvienas pasirenka, kas jam geriau tinka
Bet pavyzdžiui aš nežinojau, kad kalis ir fosforas ilgai keliauja iki šalnų. Mat aš neperku trąšų tik rožėms. Man tikrai labai daug jų reikia ir susidaro nemaža suma. Aš pasirenku trąšas bulvėms su panašia chemine sudėtimi, kaip kad tiktų rožėms ir iš kart tą maišą išbarstau. Nežinau net tiek gražių dėžučiu su rožių paveikslėliais turėčiau nusipirkti
Pavasarį aš beriu paukščių mėšlo granules arba Condit. Antroje vasaros pusėje tręšiu jau minėtomis trąšomis skirtomis bulvėms. Tik šiemet anksti, tik nudengusi rožes, pribėriau "Rudens" trąšų. O toliau tręšiu, kaip jau esu įpratusi.
Nuo ligų anksti pavasarį purškiu Champion'u arba vario sulfatu (žiūrint ką turiu). Gegužės mėn. kai tik tik pradės formuotis pirmieji rožių žiedai purškiu Actara. O vasaros viduryje vėl purškiu nuo gribelinių ligų. Pernai bandžiau auginti rožes ekologiškai- nepurškiau niekuo. Pjūklelio ir lapsukio rožyne nebuvo, nežinau kodėl. Ar čia pas mane daugybė paukščių viską sugaudė ir jau ekologinė pusiausvyra įsivyravo
Bet rožių dėmetumu nepurkštos ir neatsparios šiai ligai rožės sirgo. Šiemet nuo grybelinių ligų galvoju rožes jau purkšti.
b.kite, Eden Rose yra nuostabi
, deje iš jos išvestas hibridas Red Eden rose netikęs. Vietoje jo geriau Red Leonaro da Vinci.