Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 13

QUOTE(Para @ 2014 06 02, 09:49)
Oi kaip ačiū, gerai, kad čia prisigyriau, jūsų visų komentarai vertensi už auksą  mirksiukas.gif O kaip chippendale?  Dar ir dėl Eden rose suku galvą mastau.gif
Reikės vieną kompaniją labiau į persikinį atspalvį, o kitą į rožinį atspalvį daryti, nes dar gali susipykti  lotuliukas.gif

Su Chippendale ir Eden rose viskas gerai smile.gif . Tik atmink, kad Chippendale pradeda žydėti oranžine spalva, kuri bežydint pakinta į ružavą. Eden rose yra nuostabi, tačiau Red Eden rose nieko neverta.
Juračiukai, jei rožės ne vazonuose, tai iki spalio vidurio- jokių persodinimų. Gaivinti galima įvairiomis užpiltinėmis (dilgėlių ir pienių), augimo stimuliatoriais HB 101 ir kt.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 06 02, 08:38)
O Lady Emma Hamilton graži, bet man ir mano kolegei su jomis nesiseka. Kažkodėl niekaip augti nenori, nors tu ką  doh.gif

man ji nuotraukose tokia grazi, bet kele abejoniu
o man kazko sunkiai eden rose auga, per kelis metus nesustipreja, atrodo merdeja, bet isgyvena, zydi be galo graziai
Atsakyti
Prie įvažiavimo į kiemą planuoju pasodinti 'NOSTALGIA' eilę. Kaip ši rožė. Apibūdinkite kas auginate. Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
QUOTE(Visenta @ 2014 06 03, 08:04)
Prie įvažiavimo į kiemą planuoju pasodinti 'NOSTALGIA' eilę. Kaip ši rožė. Apibūdinkite kas auginate. Iš anksto dėkoju.

wub.gif
Mačiau Rosebook
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Visenta @ 2014 06 03, 09:04)

Visa eilė vienos rūšies rožių visada atrodo įspūdingai smile.gif . Kažkada aš ją auginau, bet iššąlo ir kažkaip nenusipirkau naujos. Rašo, kad žiedai laikosi ilgai ir žiedas atrodo gražiai visose žydėjimo stadijose. O tai tikrai labai svarbu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 06 02, 08:38)
Para, Mary Rose greit žiedai nubyra, tai galima ir kitokios ilgiau žiedus laikančios pasiieškoti.

O kokią patartumėte? Nusižiūrėjau Comte de Chambord, bet ir Gertrude Jeckyll patinka, Louise Odier per aukšta verysad.gif

QUOTE(b.kite @ 2014 06 02, 21:31)
man ji nuotraukose tokia grazi, bet kele abejoniu
o man kazko sunkiai eden rose auga, per kelis metus nesustipreja, atrodo merdeja, bet isgyvena, zydi be galo graziai

Mano eden irgi neskuba augti, nors ji dar tik antrą vasarą pas mane. Atrodo sveika, žydi, bet aukštyn nesistiebia. g.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuline @ 2014 05 29, 19:15)
Karambole,o kaip tos grazuolės aichos šakų ar nereikia paramstyti,atrodo tokio sunkios sakos nuo ziedų,lb tokios norėciau.Ji kaip parko rozė skaitos ar klystu,apsvieskit prasau naujokę ax.gif

Cia paemiau citata is Sibirkos puslapio. Manoji Aicha butent ir priklauso siai roziu grupei, ji nera parko roze:
Spinosissima ir Škotų rožės feed

Šiai grupei priklauso R. spinosissima dekoratyvios formos bei hibridai. Šios rožės buvo labai populiarios Škotijoje ir Anglijoje XIX a. pirmoje pusėje. 1848 m. William Paul mini 76 veisles, visos su skambiais pavadinimais ir aprašytos tik dviem ar trim žodžiais. Mažiau populiarios jos buvo Prancūzijoj. Deja tik keletas dabar randamų veislių gali būti autentiškai prilyginamos pavadinimams, kurie buvo sąrašuose prieš 150 metų. Pasirodo, nėra išlikusių jokių tikslesnių aprašymų.

Škotų rožės prarado populiarumą taip pat greitai kaip ir užaugo entuziazmas jas auginti. XIX a. pabaigoje jos augo tik senuose soduose, nes jos visos visiškai išėjo iš mados. Šiuo metu jos populiariausios Skandinavijoje.

Dažniausiai tai 1-1,5 m aukščio tankūs, vešlūs, gausiai spygliuoti krūmai. Gerai atsinaujina iš atžąlų. Žydi vieną kartą sezono metu labai gausiai vasaros pradžioje, kai visos kitos rožės dar nežydi. Puikiai žiemoja nedengiamos. Tai labai atsparios rožės, galinčios augti skurdžiame dirvožemyje.

Sakos gal tik nuotraukoje taip atrodo, kad nuo ziedu svorio nulinke, siaip man jos forma labai patinka - platus laisvai krentanciomis sakomis krumas rolleyes.gif.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 06 03, 09:08)
Visa eilė vienos rūšies rožių visada atrodo įspūdingai  smile.gif . Kažkada aš ją auginau, bet iššąlo ir kažkaip nenusipirkau naujos. Rašo, kad žiedai laikosi ilgai ir žiedas atrodo gražiai visose žydėjimo stadijose. O tai tikrai labai svarbu  smile.gif

as turiu, tikrai nuostabi roze, labai ja dziaugiuosi
tiksliai apibudinta Dalelės
gražiai žiedas atrodo visose stadijose, subtiliai kvepia, aukščio tokio suaugusi rožė, kad nereikia lenktis daug prie žiedų norint juos pauostyti.
nuotrauka viršuje atitinka realybe
man ji labai labai wub.gif
Atsakyti
Zydejimui ruosiasi Louse Odier:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ssmm202 @ 2014 06 03, 10:19)
O kokią patartumėte? Nusižiūrėjau Comte de Chambord, bet ir Gertrude Jeckyll patinka, Louise Odier per aukšta  verysad.gif 

Pirmiausia tai reikėtų nuspręsti kokios rožės norite: angliškos ar senovinės. Prie ko jas derinsite. Mat jų krūmo formos, lapai, žiedai skiriasi. Gertrude Jeckyll pas mane išauga labai aukšta, virš 2 m. (bet čia pas mane taip). Net nežinau ką patarti, juk nežinau iš kur pirksite rožes, nežinau asortimento mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Visenta @ 2014 06 03, 09:04)

Turiu 4 vienoje vietoje, tikrai vertos demesio, kotai standus, ziedai grazus, kazkuria ziema liko nedengtos ir nieko 4u.gif SODINKITE. Salia auga Eden rose, na s...... is jos, aisku, ziedai, kuriu buna vienetai, buna be galo grazus wub.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif Gal žinot kas nutiko mano rožės lapams?
user posted image
Atsakyti