Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 13

QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 26, 11:54)
Bremeno muzikantai wub.gif
http://www.rosebook....tadtmusikanten/
Man ji viena gražiausių rožių. Šiemet jau trečią kartą bandau užsiauginti.<....>

Ačiū bigsmile.gif Graži kokia bus wub.gif

Galiu dar patarimo klaust..? Priminkit, prašau, kaip giliai sodinti jaunutes rožes (knirpsas tikrai pirmametis, o ir tie Muzikantai, panašu, kad pirmametis)? Skiepo gal neužkast kol kas (kad paskui nuplėšt apsauginę juostelę galėčiau), užkast skiepo vietą vėliau? mastau.gif
Ir kada patrumpinti ūglį, nejau iškart pasodinus, ar truputį luktelt, kad bent kažkiek apsiprastų naujoj vietoj? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 26, 09:54)
Šviesūs rožių lapeliai: Kiek žinau pagal kitus augalus, tai nuo kieto vandens chlorozė išsivysto. Yra tokių trąšų, geležies chelatai vadinasi, gal tais bandyti palaistyti g.gif Arba bet kokiais geležies mikroelementais. Gal mačys g.gif
Pas mane kartais taip būna dar tada, kai rožė ruošiasi mirti. Taip Edenas blyškiais lapais vargo, kol po šitos žiemos neatsikėlė blink.gif

Taip, vanduo tikrai kietas, vanduo is sulinio. Bandysiu pasidometi apie tas trasas. Aciu

Va radau kazka tokio
http://www.eveluks.l...eliu-compo.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naca: 26 gegužės 2014 - 13:21
QUOTE(b.kite @ 2014 05 26, 10:13)
Papildyta:

kokia grazuole, viskas noriu, krentu ant nugaros ir oziuojuos

lotuliukas.gif doh.gif man tas pats, tik nebezinau kur ja sodinciau,o noriu tai labai, tokia graziuole wub.gif
Papildyta:
Upe, ku tu pirkai ta Bremena, gal pas latvi, nors man atrodo jau jis nebeveza pas mus geliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2014 05 26, 10:18)
Ačiū  bigsmile.gif Graži kokia bus wub.gif

Galiu dar patarimo klaust..? Priminkit, prašau, kaip giliai sodinti jaunutes rožes (knirpsas tikrai pirmametis, o ir tie Muzikantai, panašu, kad pirmametis)? Skiepo gal neužkast kol kas (kad paskui nuplėšt apsauginę juostelę galėčiau), užkast skiepo vietą vėliau? mastau.gif
Ir kada patrumpinti ūglį, nejau iškart pasodinus, ar truputį luktelt, kad bent kažkiek apsiprastų naujoj vietoj? mastau.gif

Rožės iš vamzdelių? Sodinti taip, kad skiepijimo vieta būtų 5-8 cm po žeme. Kirpti sodinant virš 3 lapo, ir be gailesčio, nes nuo to priklauso ateities grožis. Šaknų labai neišdraskyti, paprastai vamzdeliuose būna erškėtis su 2-3 storesnėmis šaknimis. Išpakuoju iš plėvelės, apžiūriu, kur iš viršaus matosi šaknų išsišakojimas užkišu pirštą ir šaknyną padalinu į 2-3 dalis, stengiuosi neišdraskyti smulkių šaknelių, paskirstau duobėje. Niekad nenuimu juostelės, ji tirpstanti. Seniau, kai nuimdavau, buvo keli atvejai, kai kas nors išlauždavo įskiepį. Pasodinus žemėje palieku piltuvėlį. kad galėtų išsprogti žemesnis pumpuras, paskui papildau žeme. Kiek pastebėjau, sprogsta tik tie pumpurai, kurie mato saulę.
Naca, taip , šitokios trąšos thumbup.gif Bet jau tie vertėjai, "chalatinė forma" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 26, 15:56)
Rožės iš vamzdelių? Sodinti taip, kad skiepijimo vieta būtų 5-8 cm po žeme. Kirpti sodinant virš 3 lapo, ir be gailesčio, nes nuo to priklauso ateities grožis. Šaknų labai neišdraskyti, paprastai vamzdeliuose būna erškėtis su 2-3 storesnėmis šaknimis. Išpakuoju iš plėvelės, apžiūriu, kur iš viršaus matosi šaknų išsišakojimas užkišu pirštą ir šaknyną padalinu į 2-3 dalis, stengiuosi neišdraskyti smulkių šaknelių, paskirstau duobėje. Niekad nenuimu juostelės, ji tirpstanti. Seniau, kai nuimdavau, buvo keli atvejai, kai kas nors išlauždavo įskiepį. Pasodinus žemėje palieku piltuvėlį. kad galėtų išsprogti žemesnis pumpuras, paskui papildau žeme. Kiek pastebėjau, sprogsta tik tie pumpurai, kurie mato saulę.
Naca, taip , šitokios trąšos thumbup.gif Bet jau tie vertėjai, "chalatinė forma" lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

aciuks.gif blush2.gif aciuks.gif
Iš vamzdelių. Kažkaip panašiai ir pasodinau. Palikau neužpiltą skiepo vietą - užpilsiu vėliau ir gausis apie 5 cm giliau dirvos. Supratau - plėvelės neliesiu. Šaknys buvo gražios, tik aš jų net neskleidžiau (kažkaip pamiršau tą patarimą, kad išskleisti duobėje patariama.. o ir pabijojau per daug pažeisti.. blush2.gif ). Nu gyveni ir mokaisi. O ir sodinau šiemet truputį ekstremaliai, vos ne su kūdikiu ant rankų doh.gif biggrin.gif
Trumpinti patrumpinsiu šiandien, sodinau šeštadienį.
Ačiū 4u.gif

Luju, ne, ne pas latvį, pas vietinį "veisėją". Įdomi istorija su tais latviais, mano diedulis juokiasi, kad gal tas legendinis latvis išvis neegzistuoja, tik apie jį visi daug girdėję biggrin.gif
Žodžiu, patikėjusi savo anyta, kuri pirko rožę "pas latvį", aš susiruošiau į mūsų turgų.. nu ir perklausus gal 15 žmonių, kur jis stovi, nieko nepešiau, nieks nežino, nieks nematė, o gal už ano kampo stovi, tikrai tikrai, o gal ir ne, gal Rietave, o gal jo niekada čia ir nebuvo doh.gif blink.gif biggrin.gif Nu, karinė paslaptis. O įdomiausia, kad mes tikrai arčiau Latvijos nei Vln, Panevėžys ir kt., bet vat latvio nieks nematė biggrin.gif
Jei tikėt tuo, ką žmonės apie save sakė, tai pirkau Bremeno rožę pas vietinį. O Knirpsą pas mažeikiškius. Nu vat to vietinio telefono nesugalvojau paklaust. Sakė, turi daugiau parko rožių, bet tądien turguj teturėjo tą vieną ir daug arbatinukių (šitų aš nenorėjau blush2.gif ).
Ai, dar mačiau Golden Celebration (turbūt antrametė, galvoju, nes su žiedu ir tokia ūgtelėjusi į viršų, bet kūda, vos ne vienos šakoss.. g.gif), bet nuo tos susilaikiau. Kažkaip 30 lt nekilo ranka mokėti už tokią be dokumentų.. blush2.gif Bet žiedas gražus - norėsiu jos ateity ax.gif
Atsakyti
Aciu uz gera zodi Aichai 4u.gif. Sios rozes dengti nereikia visai, jei gerai pamenu, tai ji priklauso škotiškoms rozems, reikia pasiziuret Sibirkos puslapyje. Tiesiog ji tokia pusiau ersketis, tai ir -35 jai nebaisu ax.gif. Jei po ziemos ir apsala, tai tik sakeliu galiukai... Neserga, zydi gausiai, vieni pliusai, tai rekomenduoju isigyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 05 26, 19:39)
Neserga, zydi gausiai, vieni pliusai, tai rekomenduoju isigyti

o zydi su pertraukomis ar istisai?
Atsakyti
Upe, po 30 lt parko rožės blink.gif Nieko sau, pas mus po 12. ta akseleratė garantuotai pirmametė, šiltnamyje jos laikytos, tai išvarę ūgliai ilgi ilgi.
Latvis egzistuoja, ne vaiduoklis biggrin.gif Tiksliau, daug latvių, tiesiog kaip ir Kalėdų senelių ax.gif Tik tiek, kad jie turguje nestovi, lietuviai perpirkėjai sulaksto iki Rygos ar patys atveža, parduoda urmu, eurikus į kišenę ir namo. Jei netoli Latvija, reikia internete ieškotis jų augintojų ir tiesiai pas juos pirkti.
Dar egzistuoja kažkokie urmininkai latviai. Žodžiu, visi nori užsidirbti smile.gif Draugaitė prekiauja, tai žinios iš jos nutekintos smile.gif
Mano Parade jau tuoj sprogs. Ir Marie rose beveik spalva matosi. Šiandien gavo visos Actaros, nes amarai balių kelia. O buvo purkštos iš pavasario.
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2014 05 26, 22:05)
o zydi su pertraukomis ar istisai?

Tik viena karta, kol dar nezydi dauguma roziu. Kartais rudeniop dar viena kita ziedeli parodo...
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2014 05 26, 23:20)
Tik viena karta, kol dar nezydi dauguma roziu. Kartais rudeniop dar viena kita ziedeli parodo...

o taip noretusi, kad zydetu daugiau kartu smile.gif
Papildyta:
kaip pas jus jau sprogstantys pumpurai
pas mane dar tik juos krauna ir nuo zemes nepasakyciau, kad jau daug atsiplesusios
labai jau ir as lakiu ziedu, kol kas graziais lapais ir pumpurais (dar nedideliais) tenka dziaugtis

gal kokiu trasu skatinanciu zydejima reiktu.
Papildyta:
gal vandens trukumas, ar jus laistot rozes?
kazkaip nepastebejau tokio poreikio
vasaros vakarais tikrai budavo kad laistydavau
Atsakyti
QUOTE(tyli upė @ 2014 05 26, 16:00)
Luju, ne, ne pas latvį, pas vietinį "veisėją". Įdomi istorija su tais latviais, mano diedulis juokiasi, kad gal tas legendinis latvis išvis neegzistuoja, tik apie jį visi daug girdėję biggrin.gif
Žodžiu, patikėjusi savo anyta, kuri pirko rožę "pas latvį", aš susiruošiau į mūsų turgų.. nu ir perklausus gal 15 žmonių, kur jis stovi, nieko nepešiau, nieks nežino, nieks nematė, o gal už ano kampo stovi, tikrai tikrai, o gal ir ne, gal Rietave, o gal jo niekada čia ir nebuvo  doh.gif  blink.gif  biggrin.gif  Nu, karinė paslaptis. O įdomiausia, kad mes tikrai arčiau Latvijos nei Vln, Panevėžys ir kt., bet vat latvio nieks nematė biggrin.gif

kaip tai nėra latvių... yra, tikrai yra... Prieš porą savaičių jūsų minėtam Rietavo turguje rožes pirkau. Latvis tikrai buvo, gal net ne vienas... biggrin.gif Tik aš kažkaip netikiu, kad mūsų augintojai nesugeba kokybiškų rožių išauginti..., tad pirkau iš lietuvės... tongue.gif
Atsakyti
Karambole, tavoji Aicha nuostabi thumbup.gif Visos vieną kartą žydinčios rožės labai gausiai ir ilgiau nei įprastos žydi. Nors aš dėl vietos stokos tokių neturiu.
Kad rožės gausiau žydėtų reikėtų jas tręšti fosforo trašomis. Tačiau vis tiek jos turi gauti ne vien fosforo. Juk turi pirmiausia užsiauginti masę (reikalingas azotas N), o tuomet jau ir žydėti gali. Pavasarį reikėtų jas tręšti trąšomis turinčiomis daugiau azoto, o vėliau jau fosforo ir kalio. Bet augintojai rekomenduoja rožių nepertręšti.
Šiemet amarų antplūdis doh.gif Kažkaip nesiryžau purkšti Actara, nes paukščiai po rožes varinėja, kirmėliukus renka, tai amarus galabiju vandens srove. Greita ir efektyvu. Du vakarai pasidarbavimo su vandens šlanga ir amarų beveik nėra bigsmile.gif Mano rožės jau skliedžiasi.
Atsakyti