QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 26, 15:56)
Rožės iš vamzdelių? Sodinti taip, kad skiepijimo vieta būtų 5-8 cm po žeme. Kirpti sodinant virš 3 lapo, ir be gailesčio, nes nuo to priklauso ateities grožis. Šaknų labai neišdraskyti, paprastai vamzdeliuose būna erškėtis su 2-3 storesnėmis šaknimis. Išpakuoju iš plėvelės, apžiūriu, kur iš viršaus matosi šaknų išsišakojimas užkišu pirštą ir šaknyną padalinu į 2-3 dalis, stengiuosi neišdraskyti smulkių šaknelių, paskirstau duobėje. Niekad nenuimu juostelės, ji tirpstanti. Seniau, kai nuimdavau, buvo keli atvejai, kai kas nors išlauždavo įskiepį. Pasodinus žemėje palieku piltuvėlį. kad galėtų išsprogti žemesnis pumpuras, paskui papildau žeme. Kiek pastebėjau, sprogsta tik tie pumpurai, kurie mato saulę.
Naca, taip , šitokios trąšos
Bet jau tie vertėjai, "chalatinė forma"
Iš vamzdelių. Kažkaip panašiai ir pasodinau. Palikau neužpiltą skiepo vietą - užpilsiu vėliau ir gausis apie 5 cm giliau dirvos. Supratau - plėvelės neliesiu. Šaknys buvo gražios, tik aš jų net neskleidžiau (kažkaip pamiršau tą patarimą, kad išskleisti duobėje patariama.. o ir pabijojau per daug pažeisti..
). Nu gyveni ir mokaisi. O ir sodinau šiemet truputį ekstremaliai, vos ne su kūdikiu ant rankų
Trumpinti patrumpinsiu šiandien, sodinau šeštadienį.
Ačiū
Luju, ne, ne pas latvį, pas vietinį "veisėją". Įdomi istorija su tais latviais, mano diedulis juokiasi, kad gal tas legendinis latvis išvis neegzistuoja, tik apie jį visi daug girdėję
Žodžiu, patikėjusi savo anyta, kuri pirko rožę "pas latvį", aš susiruošiau į mūsų turgų.. nu ir perklausus gal 15 žmonių, kur jis stovi, nieko nepešiau, nieks nežino, nieks nematė, o gal už ano kampo stovi, tikrai tikrai, o gal ir ne, gal Rietave, o gal jo niekada čia ir nebuvo
Nu, karinė paslaptis. O įdomiausia, kad mes tikrai arčiau Latvijos nei Vln, Panevėžys ir kt., bet vat latvio nieks nematė
Jei tikėt tuo, ką žmonės apie save sakė, tai pirkau Bremeno rožę pas vietinį. O Knirpsą pas mažeikiškius. Nu vat to vietinio telefono nesugalvojau paklaust. Sakė, turi daugiau parko rožių, bet tądien turguj teturėjo tą vieną ir daug arbatinukių (šitų aš nenorėjau
).
Ai, dar mačiau Golden Celebration (turbūt antrametė, galvoju, nes su žiedu ir tokia ūgtelėjusi į viršų, bet kūda, vos ne vienos šakoss..
), bet nuo tos susilaikiau. Kažkaip 30 lt nekilo ranka mokėti už tokią be dokumentų..
Bet žiedas gražus - norėsiu jos ateity