Rožių jauni ūgliai pavytę, o ūglio centre, kur turėtų būti žiedas kažkas joduoja? Ar tai ūglinis pjūklelis? Kaip su juo geriausia kovoti?
Iš anksto dėkoju už atsakymus
QUOTE(Visenta @ 2014 05 23, 09:53)
Rožių jauni ūgliai pavytę, o ūglio centre, kur turėtų būti žiedas kažkas joduoja? Ar tai ūglinis pjūklelis? Kaip su juo geriausia kovoti?
ten kur juoduoja nulauzkit ir pamatysit,jeigu pjuklelis,tai bus kiauryme.mano vienais metais taip buvo,tai nulauziau,tuo ir atsipirkau
Gal patarsit su kuom purkst rozes, nuo visokiu jas griauzianciu bjaurybiu. Nusviro,rankos, bandziau as ekologiskai, rankom, zaliu muilu, tai anais metais viskas kuo puikiausiai, o siemet baisuma, ne tik zali vabaliukiai puola buriais, bet ir dar kazkokie, juodi, einu ir einu ratais apie tas rozes ir jauciu ,kad reik chemijos,nieko as cia nesugalvosiu. Tik kokios , decis tinka????
Luju, decis tinka Pas mane Actara iš pavasario prapurkšta ir tai vėl amarų pilna.Reikės pakartoti.
Pasidžiaugsiu,mūsų kiemą jau puošia žydinti Double White,turiu 2 žiedus ir 12 pumpurų kurie neužilgo pražys. be galo smagu žiūrėt,ypač kada netekę augint rožių.
QUOTE(Barboraaa @ 2014 05 25, 09:13)
Pasidžiaugsiu,mūsų kiemą jau puošia žydinti Double White,turiu 2 žiedus ir 12 pumpurų kurie neužilgo pražys. be galo smagu žiūrėt,ypač kada netekę augint rožių.
laukiam foto...
QUOTE(ssmm202 @ 2014 05 13, 12:32)
Mano rožes jau šalia auganti veronika užkretė, kol kas bandau kovoti su atskiestu pienu. Nepadės bandysiu ir alų
O kaip alų vartoti?
Rimtai, kokiom ekologinėm priemonėm galima prieš miltligę sukovoti? Ar chemijos būtinai reik?
Pas man viena šiemet sodinta antrametė, bet tokia nedidelė Europeana kažkokiais baltais pelėsiniais plėmais pasipuošė Įdomu, ar galima kaip lengvai išsisukti?
Vakar įgijau mažŪtį knirpsiuką Taip aš ano norėjau nuo užpraeito sezono, kai čia temoje buvo girtas išgirtas gražuolis.
Ir kažkokią Bremeno parko rožę. Gal kas auginat? Neradau informacijos . Turėtų būti švelniai rožinė.
Sveikos rožininkės
Zinoves , sakykit, kas yra rozems, kai ju lapeliai issvieseja, pabala, tampa svieus su ryskiom gyslelem. Ant mano rozes vienos sakos pabalusios , kitos normalios. Kitu roziu taip pat vietomis pabale. Na ten tikrai ne kenkejai, greiciau kazko truksta ar per daug. Nieko ypatingai netresiau, nepurskiau
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 23, 21:43)
Luju, decis tinka Pas mane Actara iš pavasario prapurkšta ir tai vėl amarų pilna.Reikės pakartoti.
Ispurskiau vakar tas bjaurybes, dabar ziuresiu ar bus rezultatas
QUOTE(tyli upė @ 2014 05 25, 09:18)
O kaip alų vartoti?
Rimtai, kokiom ekologinėm priemonėm galima prieš miltligę sukovoti? Ar chemijos būtinai reik?
Pas man viena šiemet sodinta antrametė, bet tokia nedidelė Europeana kažkokiais baltais pelėsiniais plėmais pasipuošė Įdomu, ar galima kaip lengvai išsisukti?
Vakar įgijau mažŪtį knirpsiuką Taip aš ano norėjau nuo užpraeito sezono, kai čia temoje buvo girtas išgirtas gražuolis.
Ir kažkokią Bremeno parko rožę. Gal kas auginat? Neradau informacijos . Turėtų būti švelniai rožinė.
Sveikos rožininkės
Sveikos rožininkės
Bremeno muzikantai
http://www.rosebook....tadtmusikanten/
Man ji viena gražiausių rožių. Šiemet jau trečią kartą bandau užsiauginti. Viena prigėrė, nes per polaidį vanduo ilgai užsistovėjo, pernai nukainuotą ant durniaus įsisodinau, sunkiai kvėpavo ir užsilenkė šį pavasarį. Tai šiemet pirkau dar vieną, pasodinau aukštai, turi pagaliau būti tas grožis
Šviesūs rožių lapeliai: Kiek žinau pagal kitus augalus, tai nuo kieto vandens chlorozė išsivysto. Yra tokių trąšų, geležies chelatai vadinasi, gal tais bandyti palaistyti Arba bet kokiais geležies mikroelementais. Gal mačys
Pas mane kartais taip būna dar tada, kai rožė ruošiasi mirti. Taip Edenas blyškiais lapais vargo, kol po šitos žiemos neatsikėlė
Karambole, tiesiog nuostabi rožė Visas ilgas šakas dengiat, ar tokios pirmametės ilgos?
karambole nuostabus vaizdelis, jau uzuodziu
Papildyta:
kokia grazuole, viskas noriu, krentu ant nugaros ir oziuojuos
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 26, 09:54)
kokia grazuole, viskas noriu, krentu ant nugaros ir oziuojuos