Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 13

Iš Kaimo, - sakot, kad vietoj Piligrimo gavot Elfe- ar tai blogai? Piligrim nuostabi, dėl Elfo alpstu. Tiesa, turiu tik nuo pernai, girdėjau prastai žiemoja. Jei dar auginat, gal galit kelis žodžius apie jos charakterį pas jus.
Atsakyti
Sveikutes,

Pirma karta as cia komentuoju, bet reikia pagalbos. Nusipirkau per skelbimus roze. Bet iskasta. Isodinau, priliejau-na kaip ir visas savo pirktas rozes. O vat ta iskastine lapais nuleipusiais, susisiaususi. Ten matosi,kad nuo motininio krumo bus ji atskirta. Ir taip jau ketvirta para ji man. Atsigaus man ji dar kazi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 05 21, 08:22)
Sveikutes,

Pirma karta as cia komentuoju, bet reikia pagalbos. Nusipirkau per skelbimus roze. Bet iskasta. Isodinau, priliejau-na kaip ir visas savo pirktas rozes. O vat ta iskastine lapais nuleipusiais, susisiaususi. Ten matosi,kad nuo motininio krumo bus ji atskirta. Ir taip jau ketvirta para ji man. Atsigaus man ji dar kazi?  g.gif

O šaknys jos kokios buvo? Jei sodinot gerai sulapojusį krūmą ir dar tokiam karšty - tai normalu, kad apvytus... Laistykit, pridenkit nuo saulės, gal kiek ir stiebus patrumpinčiau... o kitą kartą sodinkit anksčiau pavasarį arba vėlai rudenį, kai ne augimo laikotarpis, nes dabar Jūsų rožei vargšei ir pats augimo laikas, ir išdraskytas šaknys reikia kažkaip atsiauginti.... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 21 gegužės 2014 - 07:15
Labas rytas 4u.gif
Temos neseku, bet noriu paklaust: turim virš 100 rožių, kurias sodinsim viešoj erdvėj saulės atokaitoj. Sinoptikai mūsų kraštam praneša šiandien +22 su lietum, kitas tris dienas +27 be lietaus. Kitą savaitę +29 su lietum. Ką patartumėt? Sodint? Ačiū, jei nepatingėsit atsakyt wink.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 05 21, 07:22)
Sveikutes,

Pirma karta as cia komentuoju, bet reikia pagalbos. Nusipirkau per skelbimus roze. Bet iskasta. Isodinau, priliejau-na kaip ir visas savo pirktas rozes. O vat ta iskastine lapais nuleipusiais, susisiaususi. Ten matosi,kad nuo motininio krumo bus ji atskirta. Ir taip jau ketvirta para ji man. Atsigaus man ji dar kazi?  g.gif

Padarykit savo rozei pavesiuka, kad nekeptu sauleje, pamulciuokit, laistykit, ir galbut isgyvens..Esu persodinus roze ir vidurvasari-paipaliojosi ji man apie menesi, jei ne daugiau, ir normaliai augt eme tik kitais metais, bet uztai dabar grazuoliu grazuole..
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 05 21, 07:11)
O šaknys jos kokios buvo? Jei sodinot gerai sulapojusį krūmą ir dar tokiam karšty - tai normalu, kad apvytus... Laistykit, pridenkit nuo saulės, gal kiek ir stiebus patrumpinčiau... o kitą kartą sodinkit anksčiau pavasarį arba vėlai rudenį, kai ne augimo laikotarpis, nes dabar Jūsų rožei vargšei ir pats augimo laikas, ir išdraskytas šaknys reikia kažkaip atsiauginti....  4u.gif

Galiu tik saknis idealiomis laikyti,kai perki pirmametes ar antrametes, kai saknys dar maiselyje, o ne kaip is dirvos iskasta. Turejo jinai tu saknu. Storos. Bet ne stebuklai. Bandysiu pageneti ja siektiek.

QUOTE(vilnera @ 2014 05 21, 07:27)
Padarykit savo rozei pavesiuka, kad nekeptu sauleje, pamulciuokit, laistykit, ir galbut isgyvens..Esu persodinus roze ir vidurvasari-paipaliojosi ji man apie menesi, jei ne daugiau, ir normaliai augt eme tik kitais metais, bet uztai dabar grazuoliu grazuole..

Lietaus ji dabar gauna normaliai, tai laistyti nelabai cia prilaistysi. Bandysiu pamulciuoti dar. Dekui uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ire123 @ 2014 05 20, 21:30)
Iš Kaimo, - sakot, kad vietoj Piligrimo gavot Elfe- ar tai blogai? Piligrim nuostabi, dėl Elfo alpstu. Tiesa, turiu tik nuo pernai, girdėjau prastai žiemoja. Jei dar auginat, gal galit kelis žodžius apie jos charakterį pas jus.

Baisingai aukšta, nes saulėkaitoje auga. Per vasarą ūgliai virš 3 metrų ir nespėja sumedėti. Tai pavasarį geriausiu atveju lieka metras, Labai dideli krūmai turi susidaryti. Geras požymis: ilgai nenubyra žiedlapiai, labai gražūs žiedai su vos žalsvu viduriuku, neblogai žydi, bent tris kartus per vasarą. Dėl žiemojimo tai tokia patirtis: tos dvi, kur sodintos kaip Piligrimai saulės atokaitoje, visai neblogai žiemoja. Pernai pasodinau dar vieną Elfę jau kaip Elfę prie vijoklinių, pačiam pakraštyje. Ten rytinis-šiaurinis vėjas kiaurai košia.. Uždengta pirmametukė buvo tik polipropileniniu maišu. Peržiemojo be didesnių bėdų, nes žiemoti palikau tik poros sprindžių stimburiukus.. Nežinau, ar čia gerai darau, bet pirmus kelis metus neleidžiu augti labai ilgoms šakoms, noriu greičiau sutankinti krūmą g.gif
Tekše, o kokios rožės? Iš vazonėlių, vamzdelių ar plikomis šaknimis? Bet kokiu atveju jau reikėtų sodinti, gi birželis ant nosies. Jei pirmametės, tai reikės kirpti ir joms nė motais tas karštis. Maniškės prieš 1-2 savaites sodintos, nukirptos jau išskleidė naujus ūgliukus.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 21, 23:56)

Tekše, o kokios rožės? Iš vazonėlių, vamzdelių ar plikomis šaknimis? Bet kokiu atveju jau reikėtų sodinti, gi birželis ant nosies. Jei pirmametės, tai reikės kirpti ir joms nė motais tas karštis. Maniškės prieš 1-2 savaites sodintos, nukirptos jau išskleidė naujus ūgliukus.

Iš vamzdelių, liaunos, bet su žiedais, Tai suprantu - pirmametės.
Ačiū už atsakymą. Sodinsim ir karpysom žiedus.
Atsakyti
Iš Kaimo, labai ačiū! Trys Elfai! Nepakartojama! Grožis, žavesys, elegancija. Ši rožė man tokia. Pernai įsigijau, truputėlį žydėjo, užaugo apie 2,5 m pora šakų, o po žiemos turėjau patrumpinti iki metro, kaip ir sakėt, nes buvo nusėta didžiulėmis raudonomis "strazdanomis". Dabar tas metras pasišiaušė nuo ūglių, žemai irgi neblogai veiksmas vyksta.
Na, ir aš turiu 3 vienodas damas ( Mme Isaac Pereira). Taip pat žavesys.
Atsakyti
http://www.rosebook....ten-un-bljumen/
Šliaužiojau po turgelį, kažkoks kipšas sugundė šitą paimti. Tikėjausi, kad bus dvispalvė , t.y. balta raudonais pakraščiais, o čia tik išorinė pusė baltoka g.gif Geriau būčiau pirkus Tatoon. Žadėjau nė už ką neįsileisti oranžinių floribundų , eilinį sykį bus principams nusižengta...
Viskas, šeštadienį paskutinis pasikuitimas turguje, baigėsi šiemet anksti pas latvius. Baigsis ir mano kančios, kai visko norisi doh.gif
Atsakyti
Na nepeikit taip "oranžinių floribundų" smile.gif .Daug kieno sudirbta Gebruder Grimm auga pas mane apsupta žalumos,pusiau pavėsy,kur nelabai kas nori žydėt, spindi lapai sveikumu, o žiedai šviečia , šviečia..., gal be pertraukų iki žiemos. Tiesa, žydinčią kaimynę, derančią spalva, rasti jau sudėtinga.Už tai rododendras apšviečia dabar tą kampelį, paskui pradės ji.
Atsakyti
Nepeikiam , giriam Gebruder. Taikliai ji apibudinot. Tik man nusalo siemet. Bet dali kaltes prisiimu, nes gan sekliai buvau pasodinusi.

As ko gero, pagailejau saviskiu pirmameciu, per aukstai genejau, nes matosi, kad sakeles leis prie virsutiniu lapu. O gal del to, kad labai slapia / giliai pasodintos g.gif Vakar papurenau, truputi atkapsciau zemes, sakau, gal greiciau prigis.
Atsakyti