Žinau, kur pas mus kaimuke auga geltona ir balta, reikės iš ten prašyti pasidauginimui. Ir dar kažkokį nuvargusį, nuskurusį krūmą rožiniais pusiau pilnaviduriais žiedais radau apleistame parke. Pernai bandžiau įšaknydinti, nepavyko. Reikės šiemet pabandyti.
Gaila, kad senovinės rožės lėtai auga. Kol pasiekia kelių metrų dydį, gal koks dešimtmetis turi praeiti
Mačiau prie plento Kaunas - Druskininkai Baltos spalvos Rugozos, ir dar tokių keistos violetiškai rausvos spalvos.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 13, 18:44)
Nė už ką neleisčiau vyrui sodinti rožių, Man tai didžiausias smagumas, geriau už šokoladą Nors jei duobes kiekvienai ruošti, tai darbo
Musų namas truputį nuolydyje, prieš kelis metus užsivežėme gero juodžemio, pasidarėme terasas. Tai dabar jau vieną baigiu užvaryti rožėmis. Juodžemis per pusę metro ir daugiau. Ten, kur ateityje sodinsiu, dar veja gyvuoja. Tai iš rudenio reikės ją perkasti, kad per žiemą sutrūnytų. Jei taip velėną draskyti ir ruošti rožyną, tai darbas ne moters jėgoms.
Perskaičiavau savo godumo vaisius: 92 veislių rožės 125 krūmuose
Musų namas truputį nuolydyje, prieš kelis metus užsivežėme gero juodžemio, pasidarėme terasas. Tai dabar jau vieną baigiu užvaryti rožėmis. Juodžemis per pusę metro ir daugiau. Ten, kur ateityje sodinsiu, dar veja gyvuoja. Tai iš rudenio reikės ją perkasti, kad per žiemą sutrūnytų. Jei taip velėną draskyti ir ruošti rožyną, tai darbas ne moters jėgoms.
Perskaičiavau savo godumo vaisius: 92 veislių rožės 125 krūmuose
o jau kolekcija nemenka ir suprantu kad vis dar bus pildoma
as be vyro rozes nei vienos nebuciau pasodinusi, nes pas mus molis baisinis, reikia duobes geras paruosti..
o ten kur didesni rozyneliai tai ten ir durpes lb daug reikejo..
Gal padėtumėte sužinoti, ar ši rožė vijoklinė, ar krūminė? Nuotrauka daryta senai, šiuo metu storesnės šakelės. Noriu sužinoti, ar jai reikia atramos vyniotis, dabar tik surišu ir pavasarį apgeniu. Kiek teko matyti vijoklines, jos būna labai plonais stiebais, maniškė šiek tiek storesnė, kietesni stiebai. Ar reikia padaryti šios dienos nuotrauką, ar ir taip aišku? Kaip atskirti vijoklines rožes nuo krūminių?
Man atrodo, krumines rozes turi storus kotus ir ju ramstyti nereikia, bet galiu klysti
Is kaimo, man smalsu, kokio ploto Jusu sodybos valdos, kad tieeeeeek roziu
Is kaimo, man smalsu, kokio ploto Jusu sodybos valdos, kad tieeeeeek roziu
Is Kaimo, o kiek kainuoja pas latvius rozes is http://www.dailasrozes.lv ?
QUOTE(Vobla @ 2014 05 13, 11:31)
jau siemet? miltlige taip anksti juo pavasario? pas mane salia roziu pilna veroniku
siaip padariau liudna isvada- ka besodinciau salia roziu- visad auga geriau nei pacios rozes. ivairios daugiametes tarsi turetu buti papildoma kompanija, bet, gaunasi atvirksciai- rozes tarsi tarp kitko... matyt visgi netinkama pas mane rozems zemele
pernai salia roziu augusias gubojas iskasiau, nes augumu prilygo imitusiam serbento krumui. tas pats nutiko tikrosioms levandoms- nu milziniskos uzaugo, praaugo man rozes, siemet su siaubu stebiu sinavadus ir veronikas- akivaizdu, kad sitai florai sekasi kur kas geriau, nei gelyno seimininkems...rasakilos, salavijai( isskyrus tikrai mazuti Markus) irgi isaugo vesliais gigantais...
siaip padariau liudna isvada- ka besodinciau salia roziu- visad auga geriau nei pacios rozes. ivairios daugiametes tarsi turetu buti papildoma kompanija, bet, gaunasi atvirksciai- rozes tarsi tarp kitko... matyt visgi netinkama pas mane rozems zemele
pernai salia roziu augusias gubojas iskasiau, nes augumu prilygo imitusiam serbento krumui. tas pats nutiko tikrosioms levandoms- nu milziniskos uzaugo, praaugo man rozes, siemet su siaubu stebiu sinavadus ir veronikas- akivaizdu, kad sitai florai sekasi kur kas geriau, nei gelyno seimininkems...rasakilos, salavijai( isskyrus tikrai mazuti Markus) irgi isaugo vesliais gigantais...
Pas mane atvirkščiai, geriausiai auga rožės, o kiti neskuba kolkas. Bet pas mane molis, o pas jus smėlis.
Norėjau paklausti. Turiu plotelį nedidelį, apie 120 cmx120 cm. Kiek galima rožių ten susodint? Ar galima jas sodint vieną šalia kitos kas 20 cm . Turbūt negalima, bet gal augs, taip norisi persipynusiu kelių spalvų rožių
QUOTE(antrakartmamyte @ 2014 05 20, 13:27)
Norėjau paklausti. Turiu plotelį nedidelį, apie 120 cmx120 cm. Kiek galima rožių ten susodint? Ar galima jas sodint vieną šalia kitos kas 20 cm . Turbūt negalima, bet gal augs, taip norisi persipynusiu kelių spalvų rožių
Jei sodinsit miniatiūrines - galima ir kas 20, bet šiaip tai rožės niekuo nesiskiria nuo kitų augalų - joms reikia pakankamai vietos tiek šaknims, tiek krūmams, o erdvę jos mėgsta gal net labiau nei kiti augalai - negaudamos pakankamai šviesos ir oro skurs, sirgs ir nesulauksit jokių spalvų. Išsirinkit rūšis, o tada susirasit ir rekomendacijas kokiais atstumais jas sodinti, nes rožių būna įvairių
Nu ką, įsigijau tris vnt Artemis rožių... Nors planuose buvo visai kitos, bet pamačiau ir... Gal kas turit? Kaip jos?
QUOTE(vanda_zydi @ 2014 05 14, 13:11)
Kažkodėl dabar nerodo kainų. Anksčiau buvo parašytos. Pirmametės truputį virš 17 litų. O antramečių kainos nebuvo parašytos, tik tiek, kad vazonuose. Man seilė varva žiūrink, kiek angliškų rožių jie turi
Kuzdaite, galiu sodinti į 40 arų, jei kada norėsis daugiau, prasiplėsim
Iš mano naujausių pirkinių : Stawbery hiil ir The Piligrim, nes anksčiau vietoj Piligrimo buvau Elfe nusipirkus .
Reikia dar trijų neaukštų angliškų rožių ir šiemetinis pirkimas bus baigtas.
QUOTE(zuikis5 @ 2014 05 20, 15:49)
Jei sodinsit miniatiūrines - galima ir kas 20, bet šiaip tai rožės niekuo nesiskiria nuo kitų augalų - joms reikia pakankamai vietos tiek šaknims, tiek krūmams, o erdvę jos mėgsta gal net labiau nei kiti augalai - negaudamos pakankamai šviesos ir oro skurs, sirgs ir nesulauksit jokių spalvų. Išsirinkit rūšis, o tada susirasit ir rekomendacijas kokiais atstumais jas sodinti, nes rožių būna įvairių
labai ačiu, teks apsiribot su mažiau rožių