Maniskes kaip tik siemet labai skuba . Jau ir nukarpiau ir nupurskiau ir didesni ugliai apsalti spejo. tiesiog pas mane sklypas tokia atvira vieta vidury lauko, kur nieks jokiu seseliu nemeta, o dar lengvas priesmelis...
visgi darau isvada, kad man esamoj situacijoj labiau tinka auginti velai bundancius augalus- maziau nukentes nuo pavasariniu salnu...
QUOTE(Vobla @ 2014 04 09, 18:14)
Maniskes kaip tik siemet labai skuba . Jau ir nukarpiau ir nupurskiau ir didesni ugliai apsalti spejo. tiesiog pas mane sklypas tokia atvira vieta vidury lauko, kur nieks jokiu seseliu nemeta, o dar lengvas priesmelis...
visgi darau isvada, kad man esamoj situacijoj labiau tinka auginti velai bundancius augalus- maziau nukentes nuo pavasariniu salnu...
Gal galit pasidalint, kuo purškėt ?
o kada tresti jau pradeti?
suprantu, kad dar ne laikas, bet kada planuojat?
suprantu, kad dar ne laikas, bet kada planuojat?
QUOTE(naminukas @ 2014 04 09, 18:24)
Gal galit pasidalint, kuo purškėt ?
va tokiu: http://www.mkds.lt/a...wp-25-g_32.html
QUOTE(Adeliutė @ 2014 04 09, 21:25)
Granulių labai įvairių yra, tai labai įdomu kokiomis tręšėte?
Ingriukas77, vis tik rožes dabar jau galutinai reikia pagenėti ir nelaukti kada tie neaiškūs pumpurai išsprogs ar ne. Pakirpkite iš viršaus ir žiūrėkite gyva šaka ar ne. Gyva šaka viduje balta. Jei nors kiek gelsvai ruda- kirpkite iki sveikos baltos vietos. Nenusigąskite, kartais taip tenka nukirpti rožes iki žemės . Nėra ko laukti ir eikvoti rožei jėgas pusgyvių šakų atsprogimui. Dažnai jos atsprogę, vis tiek po kiek laiko nudžiūna. Nugenėtos, kad ir stipriai rožės greitai atželia. Kuo ankščiau atžels, kuo mažiau jėgų išnaudos nepilnavertėms šakoms atsprogti, tuo stipresnę rožę vasarai turėsite.
Šiemet pirmą kartą net 6 angliškas rožes teko nukirpti iki pat žemės. Taip pat 3 AH ir 2 krūmines (bet jas beveik kiekvienais metais taip nukerpu) Red Eden rose, labai jau neatspari, tik aš jos vis pagailiu, kad išmesti.
Papildyta:
QUOTE(Adeliutė @ 2014 04 09, 21:39)
Panarsiau, kad ankstoka dar tresti, kol nera lapeliu ir ugliu, is dirvos nepasisavina maisto medziagu, taip be reikalo uzdruskinama zeme...Pirmo tresimo laikas- balandzio pab.-geguzes pradzia.
Pasirodo, kad tai pasenusios ar ne visai tikslios teorijos. Ir aš taip galvojau, ir taip tręšiau. Bet po rožių tręšimo ir auginimo seminaro buvau priversta pakeisti savo nuomonę. Mindaugas iš "Sibirkos" rožyno kaip tik apie trąšas skaitė paskaitą. Pasirodo, kad kalis ir fosforas labai ilgai keliauja iki šaknų, net tris mėnesius. O azotas labai greitai pasisavinamas arba net nepasisavinamas. Tad, rudenį arba labai anksti pavasarį (dabar jau per vėlu) reikia rožes tręšti trąšomis kuriose nėra azoto (N). Tam tinka trąšos "Ruduo". Arba galima atskirai fosforu, atskirai kaliu tręšti. Bet tuomet abiejų pilti iš karto negalima. Turi praeiti bent 2 savaitės tarp tręšimų. Azoto trąšomis galima tręšti, kai rožė pradeda augti. Bet azotas nepasisavina (jis išgaruoja), jei patręšite ir rožės neliesite. Tad, geriausia tręšti azotu reikia prieš lietų. Dar galima anksti pavasarį ar iš rudens mėšliuku pabarstyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 04 09, 20:54)
Šiemet pirmą kartą net 6 angliškas rožes teko nukirpti iki pat žemės. Taip pat 3 AH ir 2 krūmines (bet jas beveik kiekvienais metais taip nukerpu) Red Eden rose, labai jau neatspari, tik aš jos vis pagailiu, kad išmesti.
o kas Jusu manymu leme ta pirma karta? besniege ziema, ar siemet denget maziau/kitaip?
Mano dvi rožės jau lapelius skleidžia - F.J. Grootendorst ir Louise Odier. Dar netręšiau šiemet, lauksiu kol sulapos truputį.
Pasidalinkime informacija, kaip tręšiame rožes Aš tai pavasarį dedu truputį mėšlo, o vasarai prasidėjus tręšiu mineralinėmis trašomis. Turėjau lenkiškas, bet pernai baigėsi, tai nusipirkau dabar Baltic Agro lietuviškas. Mineralinėmis trąšomis tręšiu du kartus - birželio pradžioje ir iki liepos vidurio.
O kaip tręšiate jūs? įdomu išgirsti kitų metodikas
Pasidalinkime informacija, kaip tręšiame rožes Aš tai pavasarį dedu truputį mėšlo, o vasarai prasidėjus tręšiu mineralinėmis trašomis. Turėjau lenkiškas, bet pernai baigėsi, tai nusipirkau dabar Baltic Agro lietuviškas. Mineralinėmis trąšomis tręšiu du kartus - birželio pradžioje ir iki liepos vidurio.
,sveikos,labai noriu isigyti sliuaziancia roze,gal ka zinot apie ja,kaip auga pas mus kur ju butu galima isigyti?
QUOTE(ilonux @ 2014 04 09, 21:57)
mano roziu prieziuros grafikas toks:
Pavasaris:
- nudengus isgeniu ir nupurskiu champion arba melynuoju akmeneliu rozes ir zeme aplink jas;
- kai šiek tiek išsprogsta lapeliai, ant dregnos zemes papilu amonio salietros ir iterpiu i zeme;
- tresiu, kai yra pakankamai lapu, ugliai paauge 15-20cm;
- geguzes men. purskiu deciu ar actara ir idedu truputi fungicidu;
- pirma karta laistant rankomis, ipilu fungicido previcur - saknu dezinfekcijai;
- palaiscius ir nuravejus, patresiu roziu trasomis ir mulciuoju.
Vasara:
- tresiu kaip kada prisimenu, kas kokias 3-4 savaites roziu trasomis arba organinemis trasomis - mešlas, pelenai (i skiesta mesla laistytuve idedu 1 sauksta kalio salietros);
- pagal poreiki vasaros metu (2-3k.) purskiu fungicidais, kartais imaisau decio ar actaros, jei matosi kenkeju;
- liepos pabaigoje - rugpjucio pradzioje patresiu paskutini karta.
nebutinai naudoju visus punktus, bet panasiai, gal ir neteisingai kas, esu nepatyrusi, mano rozes isgyveno dar tik antra ziema Visos arbatines