Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 13

QUOTE(b.kite @ 2014 05 13, 09:47)
aciu uz info (labai naudinga), reiks ismeginti ju sodinukus, nes noru oi dar kiek daug
Papildyta:
kazi ar jie (sibirka) priima pas save pasidairyti, ka ten augina?

Kartais jie priima pas save. Bet tik nustatytu laiku, kuris paskelbiamas jų puslapyje. Seniau jie organuozuodavo Rožių dienas. Tuomet galėdavai pamatyti žydinčias sekančio sezono rožes. Juk taip daug lengiau išsirinkti. Jau matai kaip rožė žydi, kaip atrodo bebaigianti žydėti. Ir matai, kad ir nedidelį, bet vis tiek rožės krūmą, jo formą. Bet pernai, dėl didelio darbų kiekio, Rožių dienų nedarė. Nežinau, kaip bus šiemet rolleyes.gif Visa informacija bus skelbiama jų puslapyje.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 05 10, 19:12)
dekui tada- butinai isbandysiu 4u.gif
pas mane nuolat miltlige kabinasi... turiu tokia miltiliges veisykla( vyras bando azuolu plantacija auginti- tai jie nuolat apsimiltuoja) pavejui, kuri visa sklypa ja apkrecia...

Mano rožes jau šalia auganti veronika užkretė, kol kas bandau kovoti su atskiestu pienu. Nepadės bandysiu ir alų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ssmm202 @ 2014 05 13, 10:32)
Mano rožes jau šalia auganti veronika užkretė, kol kas bandau kovoti su atskiestu pienu. Nepadės bandysiu ir alų  biggrin.gif

jau siemet? miltlige taip anksti juo pavasario? unsure.gif pas mane salia roziu pilna veroniku doh.gif
siaip padariau liudna isvada- ka besodinciau salia roziu- visad auga geriau nei pacios rozes. ivairios daugiametes tarsi turetu buti papildoma kompanija, bet, gaunasi atvirksciai- rozes tarsi tarp kitko... matyt visgi netinkama pas mane rozems zemele g.gif
pernai salia roziu augusias gubojas iskasiau, nes augumu prilygo imitusiam serbento krumui. tas pats nutiko tikrosioms levandoms- nu milziniskos uzaugo, praaugo man rozes, siemet su siaubu stebiu sinavadus ir veronikas- akivaizdu, kad sitai florai sekasi kur kas geriau, nei gelyno seimininkems...rasakilos, salavijai( isskyrus tikrai mazuti Markus) irgi isaugo vesliais gigantais...
Atsakyti
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
QUOTE(Vobla @ 2014 05 13, 13:31)
jau siemet? miltlige taip anksti juo pavasario? unsure.gif pas mane salia roziu pilna veroniku doh.gif
siaip padariau liudna isvada- ka besodinciau salia roziu- visad auga geriau nei pacios rozes. ivairios daugiametes tarsi turetu buti papildoma kompanija, bet, gaunasi atvirksciai- rozes tarsi tarp kitko... matyt visgi netinkama pas mane rozems zemele g.gif
  pernai salia roziu augusias gubojas iskasiau, nes augumu prilygo imitusiam serbento krumui. tas pats nutiko tikrosioms levandoms- nu milziniskos uzaugo, praaugo man rozes, siemet su siaubu stebiu sinavadus ir veronikas- akivaizdu, kad sitai florai sekasi kur kas  geriau, nei gelyno seimininkems...rasakilos, salavijai( isskyrus tikrai mazuti Markus) irgi isaugo vesliais gigantais...

Pas mane tas pats drinks_cheers.gif nors rožėms žemė ir tinkama, ir auga jos normaliai - bet matyt kitus augalus veikia kažkaip, nes kitur niekur tokie neužauga g.gif Pernai su rožėm augo levandos, tagetės, raskilos, juodgalvė, tūbės, rusmenės... ir dar vienas krapas išdygo - palikau dėl grožio biggrin.gif Tai tokių gėlių ir tokio krapo niekur kitur nebuvo užaugę unsure.gif
Atsakyti
Šiemet bandysiu po kojomis rožėms lobelijas ir lobularijas. Pernai keliose vietose balta lobularija augo, nesugebėjo virš rožių iškilti, nors vešlumo netrūko. Dar mačiau vazonėliuose parduoda tokį augaliuką , lengvą, ažūrinį, baltais mažiukais žiedukais. reikės pabandyti kokį nisipirkti. Šiemet šalia rožių vienoje lysvėje sodinau galtonijas ir dar priekyje sodinsiu tokias smulkias ramunėles { užmiršau pavadinimą, matyt Alscheimeris prisistatė}. Bus vakare gėrėtis Baltųjų Naktų sodas smile.gif
Dėl angliškų rožių asortimento, tai didžiausią mačiau pas tokį latvį : www.dailasrozes.lv. Mintiju, pasitaupyti pinigų ir tiesiai pas jį nuvykti. Pasikraučiau kokias 50 veislių.
Darausi panaši į besotį drakoniuką :dar, dar, dar... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 13, 13:23)

bet kiek suprantu tai jusu kolekcija jau nemaza..

ir as noriu vis dar dar ir dar biggrin.gif
mano gimtadieni neuzilgo, na toks mini jubiliejus, vyras klausia ka dovanu noretum, sakau 100 sodinamu roziu ir kad pasodintu biggrin.gif:D:D daba galvoju ka sugalvos, gal nuvez pas koki roziu augintoja biggrin.gif nors nupirkti roze tai niekai, bet kai reikia jas pasodinti, tai yra kas veikti.. kai pas mus gruntas baisus, tai pasodinimas irgi tenka jam smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 13, 14:23)
Dėl angliškų rožių asortimento, tai didžiausią mačiau pas tokį latvį : www.dailasrozes.lv. Mintiju, pasitaupyti pinigų ir tiesiai pas jį nuvykti. Pasikraučiau kokias 50 veislių.

bigsmile.gif ohmy.gif ale nu ot veikli moteris... thumbup.gif Lauksim vaizdų... wub.gif
Atsakyti
Gal kas turite senu lietuvisku roziu, kur zydi visa vasara ir laaaaabai kvepia, o gal ten ir ne rozes, gal erskeciai, bet ziedai grazus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 13, 17:32)
Gal kas turite senu lietuvisku roziu, kur zydi visa vasara ir laaaaabai kvepia, o gal ten ir ne rozes, gal erskeciai, bet ziedai grazus wub.gif

Senųjų lietuvos erškėčių kolekcija tikrai turi "Sibirka". Bet gal kas nors taip pat jų turi. Juk jie nesunkiai dauginami.
O sodinant rožes kartu su daugiametėmis gėlėmis pirmiausia reikia pasodinti rožes ir tik po metų daugiametes. Bet jei jūsų rožės pirmametės, tai tą daugiamečių sodinimą, tikrai bent dviems ar trims metams reikia nukelti.
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2014 05 13, 13:33)
bet kiek suprantu tai jusu kolekcija jau nemaza..
ir as noriu vis dar dar ir dar biggrin.gif
mano gimtadieni neuzilgo, na toks mini jubiliejus, vyras klausia ka dovanu noretum, sakau 100 sodinamu roziu ir kad pasodintu biggrin.gif:D:D daba galvoju ka sugalvos, gal nuvez pas koki roziu augintoja biggrin.gif nors nupirkti roze tai niekai, bet kai reikia jas pasodinti, tai yra kas veikti.. kai pas mus gruntas baisus, tai pasodinimas irgi tenka jam smile.gif

lotuliukas.gif Nė už ką neleisčiau vyrui sodinti rožių, Man tai didžiausias smagumas, geriau už šokoladą biggrin.gif Nors jei duobes kiekvienai ruošti, tai darbo blink.gif
Musų namas truputį nuolydyje, prieš kelis metus užsivežėme gero juodžemio, pasidarėme terasas. Tai dabar jau vieną baigiu užvaryti rožėmis. Juodžemis per pusę metro ir daugiau. Ten, kur ateityje sodinsiu, dar veja gyvuoja. Tai iš rudenio reikės ją perkasti, kad per žiemą sutrūnytų. Jei taip velėną draskyti ir ruošti rožyną, tai darbas ne moters jėgoms. doh.gif
Perskaičiavau savo godumo vaisius: 92 veislių rožės 125 krūmuose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 13, 16:32)

as pirkau sita Sibirkoj http://www.imageflor...devon-late-spri , bet ziuriu nebeturi pardavime, ziedus duoda tik birzelio men. Man atrodo jos vos ne kiekvienam kaime yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 13, 18:32)

Aš turiu čia aprašomą "Minette" : http://www.rozes.lt/...2010.06.23.html
Ji žydi tik birželį, labai kvepia, labai graži, tik gaila lietaus bijo žiedai, tai lietingą vasarą net neprasisklidžia dorai doh.gif
O visą vasarą žydi erškėtrožės turbūt g.gif Aplink mačiau bent keleto rūšių - ir baltų, ir ružavų, ir purpurinių, ir pilnaviduris ružavas - labai jie man patinka, svajoju pasidaryt kada tokią gyvatvorę wub.gif viena bėda - kad daug vietos jiems reikia, plečiasi atžalom, o vietos neperdaugiausia... gyventume kaime - tai prisisodinčiau erškėčių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 13 gegužės 2014 - 19:32