Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 13

QUOTE(b.kite @ 2014 05 06, 08:24)
pas mane ta pati problema.. tik ispurenu rozyna, o po nakties kaimynu  mad.gif  kate isgulineja, pridirba ir net nezinau ar tai nekenkia rozems.. bet dirbti tame rozyne menkas malonumas.. kai jau gerai suzelia nebeina, bet dabar dar kol yra laisvos vietos kasdien mad.gif

Yra išeitis turėti savo katiną rolleyes.gif Katinas savo rožyne tualeto neįsirengs ir kitiems to daryti neleis tongue.gif
Meri nuo katinų ženklinimosi rožės nenukenčia. Mano katinas ant Home & Garden visuomet uodegą pakrato, bet to ant rožės nematyti.
Iš Kaimo, pas Pastelą pasitaiko ir kreivų, augančių kažkur į šoną šakų.
Atsakyti
Sveikos mergaitės, po žiemos mano stiebinė rožytė puikiia atsigavo pradėjo leisti lapelius ir po pačių pirmų šalnų pašalo. Apžiuvo šakelės ir tame gumbe givybės mano akimis nėra verysad.gif stiebas žalias, ar jai jau viskas ar dar galiu tykėtis kad iš to sauso gumbo išsprogs kas verysad.gif
Papildyta:
Sveikos mergaitės, po žiemos mano stiebinė rožytė puikiia atsigavo pradėjo leisti lapelius ir po pačių pirmų šalnų pašalo. Apžiuvo šakelės ir tame gumbe givybės mano akimis nėra verysad.gif stiebas žalias, ar jai jau viskas ar dar galiu tykėtis kad iš to sauso gumbo išsprogs kas verysad.gif
Atsakyti
Gali būti, kad Jūsų stiebinė pašalo jau žiemą. Pavasarinis šaltis galėjo pakenkti jauniems lapams, o rašot, kad padžiūvo ir šakelės. Jei bėda būtų tik lapuose, tikrai atsprogtų. Pašalusios žiemą rožės pradeda sprogti, augti lapai, paskui staiga šaka nudžiūna. Nukirpus matosi ne baltas pjūvis, o daugiau , mažiau parudavęs.
O kaip dengiat žiemai stiebinukes? Aš lenkiu prie žemės, paskui dengiu kaip visas. Kai palikau žiemai apmūturiavus stovinčią, nušalo, tiesa buvo speiguotas vasaris su minus 36-iais. Stiebas, kaip suprantama, liko žalias, išleido atžalytes(erškėčio), rugpjūtį perskiepijau . Pavyko. Prieš tai daug skaičiau.
Atsakyti
QUOTE(ire123 @ 2014 05 07, 10:15)
Gali būti, kad Jūsų stiebinė pašalo jau žiemą. Pavasarinis šaltis galėjo pakenkti jauniems lapams, o rašot, kad padžiūvo ir šakelės. Jei bėda būtų tik lapuose, tikrai atsprogtų. Pašalusios žiemą rožės pradeda sprogti, augti lapai, paskui staiga šaka nudžiūna. Nukirpus matosi ne baltas pjūvis, o daugiau , mažiau parudavęs.
  O kaip dengiat žiemai stiebinukes? Aš lenkiu prie žemės, paskui dengiu kaip visas. Kai palikau žiemai apmūturiavus stovinčią, nušalo, tiesa buvo speiguotas vasaris su minus 36-iais. Stiebas, kaip suprantama, liko žalias, išleido atžalytes(erškėčio), rugpjūtį perskiepijau . Pavyko. Prieš tai daug skaičiau.

Dengiau agroplevele ir eglišakiais verysad.gif gal galite smulkiau apie perskiepijima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 05 05, 21:11)
http://images108.fot...liepa147-vi.jpg[/img][/url][]My Webpage[/URL]
user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]

Koks grozis! thumbup.gif O kas cia per roze nuotraukoj violetine?
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2014 05 07, 21:22)
Koks grozis! thumbup.gif  O kas cia per roze  nuotraukoj violetine?

Violetinė tai Magenta.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 05 07, 21:36)
Violetinė tai Magenta.

Aciu! Ziuriu, ir man tokios reikia doh.gif Na, super grazu!
Atsakyti
Dalelė jus tiek daug roziu turit ir pavadinimus prisimentat, kaip? ar turit kokias lenteles (skirtukus) prie roziu uzsidejus?

as iki siol pavadinimus nesiojaus galvoje, bet ziuriu, kad atsirandant vis naujoms pradedu pamesti pavadinimus.. prisimenu tik paciu mylimiausiu biggrin.gif
sakau gal yra pirkti kokiu sirtuku, kad galima butu priejus paskaityti kaip tikram rozyne smile.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2014 05 08, 08:27)
Dalelė jus tiek daug roziu turit ir pavadinimus prisimentat, kaip? ar turit kokias lenteles (skirtukus) prie roziu uzsidejus?

as iki siol pavadinimus nesiojaus galvoje, bet ziuriu, kad atsirandant vis naujoms pradedu pamesti pavadinimus.. prisimenu tik paciu mylimiausiu biggrin.gif
sakau gal yra pirkti kokiu sirtuku, kad galima butu priejus paskaityti kaip tikram rozyne smile.gif

Kai projektavausi savo rožyną, tai braižiau planą ant popieriaus. Pagal jį ir rožes sodinau. Šią žiemą jau pasidariau korteles visoms rožėms. O anksčiau tokias korteles esu sukaišiojusi melsvėms, astilbėms, haecheroms. Juk neįmanoma viską atsiminti lotuliukas.gif . Nors rožes atsimenu visas kur kuri auga.
Tokias metelines korteles pirkausi "Senukuose", ten kur vazonų laikikliai, laipiojančių augalų segtukai. Ten kai nuolaidos 30% apsimoka tokius dalykelius pirkti. Šiandiena kaip tik kokia nuolaida atrodo ir yra smile.gif O užrašiau su baltu markeriu.

user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]
Atsakyti
Mileta, dar trupučiuką palaukit su savo stiebine - o gal dar yra vilties? Pasakysiu kaip dariau aš. Taigi, po žiemos atrodė nerami, bet gyva, buvo žalių ir rudų šakelių, deja, apmirė visos, sudžiūvo. Stiebas žalias , prabudo pumpurai. Iškasiau, išnešiau patvorin, pasodinau. Vietoj jos pasodinau kitą - minėjau ,kad dengiu prilenkusi prie žemės. Sodinti reikia truputi pasvirusią į tą pusę, kur lenksit žiemai, o paskui vistiek prie ko nors stiebą riši ir ištiesini.
"Patvorinė" prigijo, leidau kelioms atžaloms ant stiebo augti, o rugpjūčio pradžioj įskiepijau 3 skiepelius aplink kotą, atžalas nulaužiau. Prigijo 2 , bet jų sočiai, nes viena akutė išleidžia net kelias šakeles. Jau kitą vasarą žydėjo graži kupetaitė, tik aišku ne tokia, kokią pirkau, o kokią įskiepijau. Jau minėjau, kad daug skaičiau, šiaip skiepijimu neužsiimu, čia buvo grynai bandymas, kuris pavyko. Gana įdomu.
Čia rusiškai:http://www.rosebook.ru/articles/video/rozy-v-sadu-privivka-roz/.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 05 06, 10:05)
Yra išeitis turėti savo katiną  rolleyes.gif Katinas savo rožyne tualeto neįsirengs ir kitiems to daryti neleis  tongue.gif

Oi eina eina ir savi... mūsų tik rožyne savus reikalus atlikinėja, nes čia jai saugiausia ir patogiausia doh.gif bet paskui gražiai viskąužkasa, sutvarko, tai per daug nesijaudinu. Katytė maža, gal rožėms nepakenks... Kai su žels manau irgi gal nebeis smile.gif

Mano visos rožės peržiemojo, atsigavo ir pradėjo augti. Silpnokai auga Westerland, bet ji smarkiai apšala, tai vėliau gal atsigriebs...
Šiemet žiūriu graužia lapelius kažkokie žali susisukę kirmėliukai, anksčiau tokių lyg nepastebėjau g.gif tik pjūkleliai ir amarai darbuodavosi....
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 05 08, 08:41)
Tokias metelines korteles

gal pamenat kokia kaina ju?
musu kaime senukuose tokiu nebuna, bet didmiestyje gal kada rasiu. aciu uz info
Atsakyti