Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 13

QUOTE(rytorasa @ 2014 04 30, 12:32)
vaje... šios tai pasakiško grožio..  swoon.gif
Mergaitės, aš pasodinusi rožes jų nepridengiau ir saulė nudegino lapelius...  doh.gif  Ar verta man dabar dengti, ar taip ir palikti?

Gali jau nuo saulės nebedengti verysad.gif Kiek nudegė, tiek. Bet dabar tik naktimis, kai bus minusas, būtinai užmesk agrodangos nakčiai. Visas rožes, kurios pirktos su nemažais lapeliais reikia apsaugoti nuo šalnų. Tos kurios jau lauke išsprogo ir lauke sulapojo, dengti nereikia.

Iš Kaimo, kokios Aphrodite ieškote? AH raudonos, geltonos ar krūminės ružavos?
Baltų rožių mačiau Maximoje sugrūstos į maišelius. Jei tik pavadinimai nesumaišyti, tai vertos dėmesio Korbin (tikrasisi pavadinimas Iceberg), nesuprantu kodėl "darbiniu" pavadinimu ją pardavinėja g.gif Ir man labai graži
Mount Shasta. Aš jas abi auginu, man jos abi gražios. Tik, kad vazdas būtų reikia pirkti ir sodinti po dvi.

Iceberg
user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]

Mount Shasta
user posted imageHosted on Fotki]My Webpage[/URL]
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 04 30, 08:50)
man klausimas kyla, kur jūs tiek rožių sutalpinat, kaip visas suderinat?  g.gif Laabai norėčiau pamatyti rožyną, kai prasidės žydėjimas..  bigsmile.gif  wub.gif

Taigi ploto apie namus turiu 60 arų, tai galiu plėstis kad ir iki tūkstančio biggrin.gif Jaunas dar rožynas, seniausioms 3 metai, daug pernykščių ir kasmet po 30-40 sodinu. Dabar reikia pabaigti floribundinių ruožą, jis 30 metrų ilgio ir virš metro pločio. Sodinu kas 50-60 cm šachmatine tvarka, tai veiklos dar keliems metams ax.gif Kai žydės, girsiuos nekukliai blush2.gif
O dėl suderinimo, tai dabar rūpestis ir galvos skausmas. Šiandien nusipirkau nuostabaus grožio Artemis, pavaikščiojau , padūmojau ir pasodinau šalia Marie Rose ir Leonardo da vinci, o dar netoli Schoking Blie įtupdžiau. Dabar jau galvoju, kad bus negerai, pražus jos baltas grožis verysad.gif Ryt iškasiu atgal lotuliukas.gif Mačiau , yra labai graži Chery Girl, turėtų viena kitą paryškinti.
Pernai susižavėjau miniatiūrinėmis, pradėjau dar tų kolekciją rinkti, sodinu po kojom vijoklinėms.
Apdegintų lapelių nelaikyčiau, nukirpčiau iki sveikos vietos. Labai augalai kankinasi nuo nudegimų. Gal buvo palaistyta šviežiai ir lašai suveikė kaip lęšiai? Jei jau kelios dienos, kaip lysvėje gyvena, gal jau prisitaikė ir nebeapdegs daugiau. g.gif
Papildyta:
Dalele, ieškau šitos Afroditės
http://www.rosebook....id/aphrodite/1/
Ar Icebergo toks retas krūmas? Iki šiol galvojau, kad tai viena iš didžiausių floribundų g.gif Mačiau Korbin, gal tikrai reikės prie senojo Icebergo įkišti dar vieną.
Gaila, šiemet Maksėse nematau Helgos. Graži rožė, dar vieną pirkčiau. Pas Adeliutę mačiau ją, neįtikėtinai didelė , nes prieš saulę įsitaisius. Pas mane žemesnė.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 04 30, 21:08)
Gali jau nuo saulės nebedengti  verysad.gif Kiek nudegė, tiek. Bet dabar tik naktimis, kai bus minusas, būtinai užmesk agrodangos nakčiai. Visas rožes, kurios pirktos su nemažais lapeliais reikia apsaugoti nuo šalnų. Tos kurios jau lauke išsprogo ir lauke sulapojo, dengti nereikia.

QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 04 30, 21:26)
Apdegintų lapelių nelaikyčiau, nukirpčiau iki sveikos vietos. Labai augalai kankinasi nuo nudegimų. Gal buvo palaistyta šviežiai ir lašai suveikė kaip lęšiai? Jei jau kelios dienos, kaip lysvėje gyvena, gal jau prisitaikė ir nebeapdegs daugiau. g.gif

nu, ot varna aš.. verysad.gif Rožes pasodinau praėjusį šeštadienį. Tai jau penkios dienos, kaip pasodintos... ax.gif Apdengiau agro danga, kad nors nesušaltų...

Ačiū už patarimus. ... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 04 30, 20:26)

Gaila, šiemet Maksėse nematau Helgos. Graži rožė, dar vieną pirkčiau. Pas Adeliutę mačiau ją, neįtikėtinai didelė , nes prieš saulę įsitaisius. Pas mane žemesnė.

pernai netycia nusipirkau. nu lyg ir nelabai suzavejo g.gif kazkaip be formos ji buvo pas mane. vieni ziedai zemai, kiti ant ilgiausio koto. siemet po ziemos teko nukirpti gana zemai. gal siemet bus geresnis vaizdas- visgi reikia laiko mano smelyneje issisaknyti....
Atsakyti
Planuoju Leonardui pripiršti Angelą... wub.gif biggrin.gif Kaip manot, ar jie gražiai žiūrėsis vienas šalia kito? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 05 01, 17:05)
Planuoju Leonardui pripiršti Angelą...  wub.gif  biggrin.gif  Kaip manot, ar jie gražiai žiūrėsis vienas šalia kito?  g.gif

Labai gražus derinys smile.gif Nijolė iš LRD turi pasisodinusi panašų derinį. Pas ją Lavender Dream auga tarp Leonardo da Vinci ir Jacques Cartier.

Iš Kaimo jūsų Afroditė žiauriai graži smile.gif Būtų ben metro ar aukštesnė, tai ir man reikėtų lotuliukas.gif Dabar sodinant į vieną laisvą tarpą- truputį per žema g.gif Ryt važiuoju į Žaliakalnio turgų, pažiūrėsiu latvio rožes.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 05 01, 21:16)
Labai gražus derinys  smile.gif Nijolė iš LRD turi pasisodinusi panašų derinį. Pas ją Lavender Dream auga tarp Leonardo da Vinci ir Jacques Cartier.

aha, mačiau šį derinį...tikrai labai gražu... wub.gif Bet man asmeniškai Angela labiau patinka nei Lavender Dream... ax.gif
Atsakyti
Nukarpiau šiandien kelias pasodintas rožes, nes vėjas spėjo nulankstyti. Kadangi labai ilgos šakos, supjausčiau ir gavosi po tris auginukus. Patupdyti į vazonėlius. Turėtų įsišaknyti.
Dalele, parašykit, kas gero Kauno turguje.
Atsakyti
Mano Helga leidžia kelis ūglius, nors jau galvojau, kad neatsigaus. Kažko gaila pasidarė, nors nebuvo pati mėgstamiausia rožė. Taip, krūmas nėra labai gražus, tačiau stiprios, storos šakos su labai dideliais pilnais žiedais. Gaila, kad antra žydėjimo banga nespėja peržydėti užėjus šalnoms.

Dalele, Iceberg, ar žiedai labai linkę ruduoti?
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2014 05 01, 23:09)
Dalele,  Iceberg, ar žiedai labai linkę ruduoti?

Nesuprantu, kaip ruduoti? Na, jei taip klausiu, vadinasi gal neruduoja lotuliukas.gif Iš tikro nesusidūriau su žiedų rudavimu g.gif Icebergo (Korbin) žiedai baigę žydėti nubyra. Ir nepasakyčiau, kad būtų daug raudonų dėmelių nuo lietaus. Bet krūmas tikrai retas, tad tikrai reikia jų dviejų.
Atsakyti
Man is nuotraukos taip ir atrode, kad ner perzydejusiu ziedu „rudziu”, to labai nemegstu. Reiks isirasyti i noru sararasa.

Del spalvu derinimo, ir man galvosukis. Palei nama pradzioj ivairiu spalvu primaisiau, dabar nebezinau nei kaip bederint.
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 05 01, 22:58)
Bet krūmas tikrai retas, tad tikrai reikia jų dviejų.

o kaio 2 krumus susodinat? visai salia vienas kito, ar kazkokiu atstumu?
Atsakyti