QUOTE(philipuks @ 2006 07 10, 12:23)
Daivute,noriu pasiteirauti, ar galima nupjauti tik ta dali kiausintakio kur yra hidrosalpingsas
Nesinori jo viso nurezti
O, kad ras hidrosalpingsa pas mane tai 99 procentai ir reiks ji nupjauti
Philipuks, daktarai sako vienareikšmiškai - jei yra hydrosalpyngsas, nėra ten ką pjaustinėti, reikia šalinti kiaušintakį.
Jau rašiau ne kartą - gal neužknisiu galutinai tų, kur skaitė
- aš Usonienei prieš laparaskopiją pasakiau, kad nenoriu šalinti kiaušintakio net jei pasitvirtins hydrosalpyngsas. Gydytoja nors ir nesutiko, bet pasilegė taip, kaip aš prašiau. Mano atveju tai santykinai pasiteisino. IVF dariau tik po metų pašalinus hydrosalpyngsą ir jis nebuvo atsinaujinęs. Tačiau iš tikrųjų man labai pasisekė - daugeliu atveju hydrosalpyngsas atsinaujina. Musmirytei mūsų forume atsinaujino po vieno ar dviejų mėnesių ir jai vistiek rezultate teko dar kartą daryti laparaskopiją ir šalinti kiaušintakį. Galiausiai tai, kad aš išsaugojau kiaušintakį tėra mano psichologinių problemų sprendimas, mediciniškai aš faktiškai vistiek neturiu šansų pastoti su tuo kiaušintakiu (o kito neturiu jau seniai).
Taigio patarti nieko negaliu. Racionalus sprendimas būtų šalinti, kiti sprendimai gali būti tavo pačios širdies padiktuoti.
Svajuke, teoriškai hydrosalpyngsas turėtų jautis - pamaudenti pilvą, gali būti nuolat šiek tiek padidėjusi kūno temperatūra. Bent jau taip man sakė Bogdanskienė. Tačiau tarkim pas mane jis buvo iš viso be jokių juntamų ar fiksuojamų simptomų. Tačiau aiškiai matėsi iš gimdos nuotarukos, o Klimas ir Usonienė matė ir echoskopiškai.
Gali tau ir sąaugas kokias skaudėti
Bet būtinai sakyk gydytojai.
Merginos, kaip sekasi startavusioms?
Esperansa, didelės didelės sėkmės