Trečiojo nėštumo ir gimdymo sulaukiau, esant varinei spiralei NOVA T, naudotai 3 metus. Reguliariai tikrindavausi pas ginekologę ir paskutinį kartą stebint echoskopu jokių įtarimų neiškilo, po šio vizito, kitą mėnesį, man nežinant, jau laukiausi. Nebuvo jokių nėštumo simptomų, visiškai mėnesinės išnyko tik po 4 mėn. Pasidariau nėštumo testą teigiamas rezultatas. Ginekologai nustatė, kad tai yra 18 savaičių nėštumas, spiralės užčiuopti bei pastebėti echoskopu nebuvo įmanoma.
Džiaugiuosi, kad buvo labai lengvas nėštumas ir gimdymas, gimęs vaikutis įvertintas 10 balų, spiralė rasta prisitvirtinusi prie placentos. Labai džiaugiamės mažylio atsiradimu, labai įdomu auginti, smagu būti namuose, nei darbe. Esant mažiukui, atgijo visi namai.
Po trečiojo gimdymo buvau apsisprendusi naudoti harmoninę spiralę MIRENA dėl manomos dvigubos apsaugos. Konsultavausi su 3 gydytojais, sulaukiau skirtingų patarimų. Pirmasis gydytojas mano, kad verta naudoti hormoninę spiralę, hormonų kiekis, patenkantis į motinos pieną, yra labai mažas. Antroji gydytoja patarė: "- O kam, jei gerai jautėtės su varine spirale?". Trečioji gydytoja įtikino, kad skubėti tikrai neverta, kol maitinu sūnų (vaikų maitinimai ilgi - iki 2-3 m.). Ji nerekomenduoja, nes šiais laikais daug nukrypimų, mokslo neįrodytų.