Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių- meilenių palata

QUOTE(Lutpede @ 2014 03 31, 11:57)
o kiek lapų per sezoną užaugina ar turi ramybės periodą? Jei laistai visus metus nesustodama ir jei užauga mažiau nei 4 lapai, tai ir žiedų nėra

na kokius 2-3. o tai kada nelaistyti?
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 04 02, 18:25)
Aciu 4u.gif
Pirma puslapi tai pries tai perskaiciau, bet nevisa informacija kaip ir gavau, todel ir klausiau.
Tas paraudimas, tai tokios demeles kaip strazdanos dydzio, tai ta skiltele reikia ispjaut ar ne, tik vienoje vietoje  yra, ne apie visa svoguna. Ten dar yra biski siek tiek minksta, bet spalva nepakitusi, ar ir ta ispjaut?

Man sunku ką nors pasakyti, kas pas tave, bet dėl kelių strazdanų aš nelupu lukšto. Po visų mirkymo procedūrų patepk žaluma, o paskui stebėk.
Kas liečia minkštumą, tai turi skirti ar jis puvinys, ar ne. Minkštumas gali būti ir dėl pavytusio lukšto, o ypač po gausaus žydėjimo kartais suminkštėja lukštai.
Žemes turi būti ne gryna durpė. Atrodo pirmame puslapyje yra aprašytas mišinys. Aš perku kompostinę žemę gėlėms, kuri nera rūgšti. PH apie 6-7. Dar pamaišau iškaitinto smėlio ir molio trupinėlių, kad mišinys nebūtų toks greitai perdžiūstantis. Vazono dugne reikia drenažo.
Sėkmės gelbstint gėlę!
Papildyta:
QUOTE(samanaa @ 2014 04 02, 18:28)

apie ramybės periodą daug kalbėta ir rašyta. Paskaitykit pirmam puslapyje informaciją
Atsakyti
Aciu, Lutpede 4u.gif
Suminkstejimas toks yra tokia lyg duobute pailga netoli saknu o likes svogunas kietas. Tai bandysiu ispjaut ta gabaliuka, nes dabar nuejus apziurejau kad ta duobute tokia gelsvai rausva, reiskia jau prasidedantis puvinys. Pamerksiu i permanganata iki rytojaus, paskui patepsiu su zaluma ir pasodinsiu. Zemiu ji neturi, bet as turiu pirkusi kur pelargonijas sodinu, ten kompostine gelem, bet smelio neturiu ir ,molio ne, turiu tokiu gabaliuku, kur drenazui naudoju, manau tiks.
Atsakyti
QUOTE(samanaa @ 2014 04 02, 17:28)

Lapų turėtų prisiauginti mažiausiai dvibubai daugiau nei dabar, norint priauginti lapų reikėtų gerai maitinti svogūną smile.gif

Nelaistyti nuo rugpjūčio mėnesio, kai nudžiovins lapus, padėkite tamsiai ir pamirškite du- tris mėnesius. Tada parsineškite ir jokiais būdais neliekite, kol neišleis reikiamo žiedkočio smile.gif

Šie pamokymai tikrai visi paminėti pirmame puslapyje mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, kiek gražių žiedų pas visas wub.gif
Man irgi vyras savaitgalį iš rūsio ''nubaustus'' amarilius atnešė. Nežydėjo niekada, tai praitais metais išnešiau į rūsį ir sakiau, kad atiduosiu močiutei, jei ir toliau taip biggrin.gif
Taip įdomu, kas per žiedai bus bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Temidė @ 2014 04 02, 19:25)
Sveikos, kiek gražių žiedų pas visas wub.gif
Man irgi vyras savaitgalį iš rūsio ''nubaustus'' amarilius atnešė. Nežydėjo niekada, tai praitais metais išnešiau į rūsį ir sakiau, kad atiduosiu močiutei, jei ir toliau taip biggrin.gif
Taip įdomu, kas per žiedai bus  bigsmile.gif

Ir mums įdomu. smile.gif
Ar man taip atrodo, ar tavo svogūnai per giliai pasodinti?
Atsakyti
QUOTE(Temidė @ 2014 04 02, 18:25)
Taip įdomu, kas per žiedai bus  bigsmile.gif

Tas laukimas uh kaip svaigina biggrin.gif

Tikrai, svogūnai nugrazdinti po žemėmis blink.gif svogūnas virš žemės visu gražumu turi matytis mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal ir tikrai per mažai išlindę g.gif
Na, dabar jau nejudinsiu, o paskui reikės persodinti.
P.S. Rizikuoju vėl iš kiniečių užsisakyti, gal šį kartą sveiki atkeliaus svogūnai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 04 02, 07:55)
Ar pirmas žydėjimas? Ar kvepia? ,,Gerklė" skaisčiai raudona, ar sukrešėjusio kraujo spalvos? Nuotraukoje atrodo tamsoka. Gal per kitą žydėjimą rasis vidiniai vainiklapiai. Kiek žinau, 'Jewel' turi kvepėti, o 'Snowcrest' ne. Pastarojo svogūno nesu mačius, o 'Jewel' turėtų būti nelabai didelis auksiniu lukštu.

Buvo du žydėjimai. Abu kartus žydėjo vienodai, nekvepėjo, o vidurys sakyčiau tamsesnis nei skaisčiai raudona. Svogūnas toks vidutinis, o lukštas net nežinau, parudavęs kaip ir kitų 4u.gif . Kaip supratau, reikia palaukt kitų žydėjimų, stebint ar rasis vidiniai lapai. Ačiū už pagalbą, lauksiu kitų žiedų ir tada bandysiu spręsti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2014 04 02, 09:34)
Su Steputės pagalba user posted image,  o jei rimtai tai nei pirmyn, nei atgal.
Ko gero pirksim naujus, ane mirksiukas.gif

O BET TAČIAU reikia katino svogūno 3-jų nuotraukų: iš viršaus, iš šono ir būtinai iš apačios. Geros kokybės. mirksiukas.gif
Atsakyti
Nu gal ir blossom peacock (iš Kalvarijos g.)
user posted image
Atsakyti
QUOTE(CherryLips @ 2014 04 03, 10:44)
Nu gal ir blossom peacock (iš Kalvarijos g.)

Blossom Peacock 4u.gif
Atsakyti