Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio valymas

QUOTE(rooshka @ 2007 06 27, 23:57)
gal kas zinot kur gaut lynu, skambinau i Islauza tai jie sake neparduoda tik klientams tai taip ir nesuprtau kokiems  g.gif

Dauguma zuvininkystes ukiu jau viska seniai ispardave (prie ju vartu reikia budeti jau nuo kovo vidurio, bent jau balandzio pradzios biggrin.gif )
Tikriausiai teks laukti rudens cool.gif
Atsakyti
QUOTE(rooshka @ 2007 06 28, 02:57)
gal kas zinot kur gaut lynu, skambinau i Islauza tai jie sake neparduoda tik klientams tai taip ir nesuprtau kokiems  g.gif

Vasara ukiuose nenusipirksi,nes zuvys jau perkeltos i ganyklinius tvenkinius ir niekas nesiterlios del keliu lynu,nebent pirktum simtais KG.Pabandyk rasti pazistama ar suinteresuoti koki darbininka;ne problema bruksteleti tinkliuku per zuvu serimo vieta.Arba palauk rudens,kai bus masinis zuvu perkelimas i ziemojimo tvenkinius-nusipirksi be rupesciu.Jei vasaroji prie ezeru,pasnekink vietinius-kiekvienas kaimas turi bent kelis brakonierius.
Atsakyti
Dekui uz patarimus 4u.gif , reiks laukt rudens arba patiems grizus i Lt su tinkliukais palkstyt po ezerelius mirksiukas.gif
Atsakyti
"lakstant su tinkliukais" po ezerus ir viska, ka ten rasite, tempiant i savo kudra, rizikuojate pasigauti zuvu ligu bei parazitu, taigi siek tiek patikimiau yra nebrakonieriaujant palaukti rudens ir nusipirkti zuvies zuvininkystes ukyje...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausras: 29 birželio 2007 - 09:43
Tai greiciausiai taip ir bus, kad lauksim rudens, nes mes ne LT, tai kia grisim ir to laiko nebus per daug laisvo. unsure.gif ,jau geriau su kibiriuku eilej pastovet, negu po to problemu kokiu turet mirksiukas.gif
Atsakyti
mes ruosiames kasti tvenkinuka, tik ta vieta durpinga, ir saltinis , manom, yra . kokiu klaidu reiketu vengti kasant, kad krantai neslinktu? gal pa patartumet? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giselle @ 2007 06 30, 11:23)
mes ruosiames kasti tvenkinuka, tik ta vieta durpinga, ir saltinis , manom, yra . kokiu klaidu reiketu vengti kasant, kad krantai neslinktu? gal pa patartumet? smile.gif

Durpingi krantai, tai aisku problema.Kad ju neisklampoti,tik iskasus kol nera vandens,isbetonuokit [arba suvirinkit metalinius]laiptelius nulipimui i vandeni.As be laipteliu dar pasidariau liepteli,nuo kurio sokinejam i vandeni,vaikai labai patenkinti.Nors jeigu kudra bus skirta tik groziui,o ne maudymuisi,tai visos sios priemones neaktualios,pakaks islaikyti krantu nuolydi ne daugiau 40-50 laipsniu,kad neslinktu,o geriausia del nuolydzio pasitarti su melioratoriais.Aisku,krantus butina apseti zolyte,labai padeda nuo slinkimo.Durpinga vieta jums ruosia nemalonu siurpriza-vanduo greiciausiai bus rudas,o jei izuvinsit karpinemis zuvimis,tai ir drumstas,nes sios zuvys pastoviai knisines durpes. Pas mane molis ,tai as dar dugna pazvyravau,kad neklampoti ir neslidineti,bet jei pas jus durpes,tai zvyras prasmegs i jas,labai daug reikes pilti.Jei tikrai yra saltinis,tai labai pasiseke.Esant kad ir nedideliam vandens pritekejimui ir istekejimui,vanduo visa laika bus skaidrus.
Atsakyti
MELDA,kaip sekesi su GOBBLERIU,gal geriau negu man?
[/quote]
nesisekė niekaip schmoll.gif , nes šeimyna užprotestavo, kad čia chemikalas, kaip aš jį į tvenkinį pilsiu vos ne nuodus doh.gif , žodžiu neįpyliau, dabar žolynas ir maurynas, maudytis negalim dėl žolių ir dugno, liko viskas kitiems metams ir net nežinau, ką daryti, dar paskaičiau čia protingų minčių, tai dabar visai susibalamutijau net ir dėl amūrų. Vyras nori išvis dar padidinti tvenkinį, bet man atrodo ir taip nemažas.Jei didinsim, tai jau jame yra vandens, kažko ten irgi nepridarysi... g.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MELDA: 03 liepos 2007 - 09:54
[quote=MELDA,2007 07 03, 11:52]
MELDA,kaip sekesi su GOBBLERIU,gal geriau negu man?
[/quote]
nesisekė niekaip schmoll.gif , nes šeimyna užprotestavo, kad čia chemikalas, kaip aš jį į tvenkinį pilsiu vos ne nuodus doh.gif , žodžiu neįpyliau, dabar žolynas ir maurynas, maudytis negalim dėl žolių ir dugno, liko viskas kitiems metams ir net nežinau, ką daryti, dar paskaičiau čia protingų minčių, tai dabar visai susibalamutijau net ir dėl amūrų. Vyras nori išvis dar padidinti tvenkinį, bet man atrodo ir taip nemažas.Jei didinsim, tai jau jame yra vandens, kažko ten irgi nepridarysi... g.gif schmoll.gif
[/quote]
Nesuprantu,kuo neitiko amurai.As saviskiais tiesiog suzavetas.Blogai tik,kad neliecia leliju,nes jos plinta be proto.Bet perskaiciau,kad 3-4 metu amurai pradeda valgyti ir lelijas,tai tikiuosi,kad po keliu metu ives tvarka.
Atsakyti

Nesuprantu,kuo neitiko amurai.As saviskiais tiesiog suzavetas.Blogai tik,kad neliecia leliju,nes jos plinta be proto.Bet perskaiciau,kad 3-4 metu amurai pradeda valgyti ir lelijas,tai tikiuosi,kad po keliu metu ives tvarka.
[/quote]
Amūrų nusipirkti nespėjom, o tikti tai gal ir tiktų rolleyes.gif tik va sako išbalansuos viską ... cool.gif
Atsakyti
[quote=MELDA,2007 07 04, 13:55]
[/quote]
Amūrų nusipirkti nespėjom, o tikti tai gal ir tiktų rolleyes.gif tik va sako išbalansuos viską ... cool.gif
[/quote]
Mano virs 100kv.m.kudroje 14 nedideliu amuru nuo ankstyvo pavasario.Jokiu isbalansavimo pozymiu nematau.Pas kaimyna du didzuliai amurai antri metai,irgi patenkintas.Man atrodo,kad kalbos apie amuru zala biologinei pusiausvyrai yra nepagristos,kol nevirsytos mokslines ju laikymo normos.Ivertink pati kas geriau:ar,kad ta didziule zalia mase rudeni suputu vandenyje ,ar,kad amuraineduotu jei net atsirasti,o skart nugrauztu dygstancias virsuneles.Ir juk ne viskas ka jis suvalgo patenka i vandeni.Dalis jo maisto eina i jo kuno mase,kuria retkarciais isimam is kudros ekosistemos skanios mesytes pavidalu.Absoliucia dauguma jo exkrementu sunaikina mikroorganizmai ir smulkus dugno gyventojai.Beje,tai labai megstamas veziu maistas.Pagrinde tau vandeni tres tirpiosios exkrementu medziagos,bet is puvancios zaliosios mases tersimo nepalyginamai daugiau.
Atsakyti

Mano virs 100kv.m.kudroje 14 nedideliu amuru nuo ankstyvo pavasario.Jokiu isbalansavimo pozymiu nematau.Pas kaimyna du didzuliai amurai antri metai,irgi patenkintas.Man atrodo,kad kalbos apie amuru zala biologinei pusiausvyrai yra nepagristos,kol nevirsytos mokslines ju laikymo normos.Ivertink pati kas geriau:ar,kad ta didziule zalia mase rudeni suputu vandenyje ,ar,kad amuraineduotu jei net atsirasti,o skart nugrauztu dygstancias virsuneles.Ir juk ne viskas ka jis suvalgo patenka i vandeni.Dalis jo maisto eina i jo kuno mase,kuria retkarciais isimam is kudros ekosistemos skanios mesytes pavidalu.Absoliucia dauguma jo exkrementu sunaikina mikroorganizmai ir smulkus dugno gyventojai.Beje,tai labai megstamas veziu maistas.Pagrinde tau vandeni tres tirpiosios exkrementu medziagos,bet is puvancios zaliosios mases tersimo nepalyginamai daugiau.
[/quote]
Dalis jo maisto eina i jo kuno mase,kuria retkarciais isimam is kudros ekosistemos skanios mesytes pavidalu
geriau man parduokit, gaila tokį deficitą valgyt drinks_cheers.gif
Atsakyti