Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio valymas

QUOTE(Germina @ 2009 08 27, 11:40)
Pas mane tikrai gyvena kažkas atrodančio kaip krevetės.  Vyras net juokėsi, kad aš be reikalo brangiai mokėjau už savo akvariumines krevetes, kai čia jų pilna dykai. Nieko neradau apie balų krevetes, bet juk pilna gėlavandenių, tai gal ir pas mus jos gyvena?

Jei rankose nelaiket, tai cia greiciausiai bus kokio laumzirgio ar dusios lerva.

Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2009 08 27, 09:40)
Pas mane tikrai gyvena kažkas atrodančio kaip krevetės.  Vyras net juokėsi, kad aš be reikalo brangiai mokėjau už savo akvariumines krevetes, kai čia jų pilna dykai. Nieko neradau apie balų krevetes, bet juk pilna gėlavandenių, tai gal ir pas mus jos gyvena? Karosų, tai nei vieno nemačiau, bet atskrenda ir antys ir gandrai ir gervės, tai gal jų jau ir yra.

Apie vėžius galvojau, kad jie man varles suės ar dusias o ir šiaip virti būtų skanūs biggrin.gif

Apie lelijas labai smulkiai paaiškinot. Ačiū.

Na, nematęs nepulsiu ginčytis, tačiau vis tiek manau, kad ne viskas, kas atrodo kaip krevetė ir yra krevetė. Gal kokios šoniplaukos toj jūsų kūdroje gyvena (http://lt.wikipedia.org/wiki/Vaizdas:Abludomelita_obtusata.jpg)? TAi, beje, neprieštarautų gerai kūdros vandens kokybei rolleyes.gif
Jei nėra karosų, dėl to labai nepergyvenkit - arba jų bus, arba juos jūsų kūdroje jau kas nors suėda:)
Abejoju, ar vėžiai išės varles bei dusias - tam reikalui žymiai labiau tinka lydekos thumbup.gif

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
Taigi, pas mane pasirodo tos šonplaukos gyvena ir apsimeta krevetėmis biggrin.gif

user posted image

Vakar skaudžiai į koją įkando Dusia ir aš labai supykau gun_bandana.gif

Lydekos jas tikrai gaudytų? Bet kai lydeka per žiemą uždus, tai gal ir vėžių reikėtų, kad likučius suėstų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2009 08 31, 13:51)
Taigi, pas mane pasirodo tos šonplaukos gyvena ir apsimeta krevetėmis biggrin.gif

user posted image

Vakar skaudžiai į koją įkando Dusia ir aš labai supykau gun_bandana.gif

Lydekos jas tikrai gaudytų? Bet kai lydeka per žiemą uždus, tai gal ir vėžių reikėtų, kad likučius suėstų g.gif

NA va, galų gale išsiaiškinom su "krevetėm" lotuliukas.gif
Lydeka, jei bus pakankamai pikta ir alkana, išgaudys visą jums "nereikalingą" kūdros fauną. O kad žiemą lydeka neuždustų ir išimtinai dėl to nereiktų veisti vėžių, ją galima rudenį susigauti ir suvalgyti patiems lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tačiau, jei kūdra ~4 arų, ji turėtų būti bent 2-3 m gylio, o vandens kokybė gera, lydeka galėtų ir išgyventi.

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
Laba diena,
norejau paklausti kokia amurai zala gali padaryti tvenkiniui?bent jau kiek girdejau is zmoniu laikancius amurus tik teigiamus atsiliepimus,o cia rasoma kad jie daugiau zalos duoda nei naudos g.gif
o kuo jie maitinasi ar tik ant dugno auganciomis zolemis ar ir lapukais tokiais kaip lelijos ir pludes ir tt...
Atsakyti
QUOTE(marmazetka @ 2009 09 09, 10:52)
Laba diena,
norejau paklausti kokia amurai zala gali padaryti tvenkiniui?bent jau kiek girdejau is zmoniu laikancius amurus tik teigiamus atsiliepimus,o cia rasoma kad jie daugiau zalos duoda nei naudos g.gif
o kuo jie maitinasi ar tik ant dugno auganciomis zolemis ar ir lapukais tokiais kaip lelijos ir pludes ir tt...

Labas,

Gamtoje kiekvienas organizmas turi savo vietą ir savo veikla prisideda prie darnaus visos ekosistemos funkcionavimo, t.y. niekam jokios žalos nedaro. Bėdos prasideda tada, kai žmogus, išgirdęs kažkieno rekomendacijas ir ne iki galo įsigilinęs į konkrečią situaciją, pradeda maišyti motulės Gamtos sudėliotas kortas.
Patys amūrai, nors Lietuvoje jie yra svetimžemė rūšis, savaime nėra absoliutus blogis. TAčiau jie turi būti veisiami tik tuose vandens telkiniuose, kurių mitybinė bazė (t.y. augalų sąžalynai) užtikrins TAM TIKRO KIEKIO amūrų normalų egzistavimą IR NELEIS AMŪRAMS SUTRIKDYTI TELKINIO EKOSISTEMOS BALANSO. Deja, lietuviškas godumas ekologinis neišprusimas neretai pridaro bėdų: amūrų priveisiama į makrofitais neužžėlusius (ar silpnai užžėlusius) telkinius, jų prižuvinama per daug, veisiama daug mažų individų vietoje kelių didelių. Tada amūrai gali išėsti visą vandens telkinio makrofitinę augaliją (tame tarpe ir brangiai pirktus dekoratyvinius vandens augalus mirksiukas.gif ), o kaip atlygį už neprotingą įžuvinimą, telkinio savininkas gauna amūrų fekalijų sukeltą masinį fitoplanktono vystymąsi, vandens "žydėjimą" ir būtinybę skubiai stabilizuoti kūdros ekosistemą.
Taigi, amūrais žuvinti kūdras iš principo galima, tačiau gerau apsieiti be jų. O jei jau labai norisi - prieš žuinimą reiktų įvertinti daugelį kūdros ekosistemos parametrų ir pagal juos apskaičiuoti galimą įveisti amūrų kiekį.

Sėkmės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2009 09 09, 14:13)
Labas,

Gamtoje kiekvienas organizmas turi savo vietą ir savo veikla prisideda prie darnaus visos ekosistemos funkcionavimo, t.y. niekam jokios žalos nedaro. Bėdos prasideda tada, kai žmogus, išgirdęs kažkieno rekomendacijas ir ne iki galo įsigilinęs į konkrečią situaciją, pradeda maišyti motulės Gamtos sudėliotas kortas.
Patys amūrai, nors Lietuvoje jie yra svetimžemė rūšis, savaime nėra absoliutus blogis. TAčiau jie turi būti veisiami tik tuose vandens telkiniuose, kurių mitybinė bazė (t.y. augalų sąžalynai) užtikrins TAM TIKRO KIEKIO  amūrų normalų egzistavimą IR NELEIS AMŪRAMS SUTRIKDYTI TELKINIO EKOSISTEMOS BALANSO. Deja, lietuviškas godumas ekologinis neišprusimas neretai pridaro bėdų: amūrų priveisiama į makrofitais neužžėlusius (ar silpnai užžėlusius)  telkinius, jų prižuvinama per daug, veisiama daug mažų individų vietoje kelių didelių. Tada amūrai gali išėsti visą vandens telkinio makrofitinę augaliją (tame tarpe ir brangiai pirktus dekoratyvinius vandens augalus  mirksiukas.gif ), o kaip atlygį už neprotingą įžuvinimą, telkinio savininkas gauna amūrų fekalijų sukeltą masinį fitoplanktono vystymąsi, vandens "žydėjimą" ir būtinybę skubiai stabilizuoti kūdros ekosistemą. 
Taigi, amūrais žuvinti kūdras iš principo galima, tačiau gerau apsieiti be jų. O jei jau labai norisi - prieš žuinimą reiktų įvertinti daugelį kūdros ekosistemos parametrų ir pagal juos apskaičiuoti galimą įveisti amūrų kiekį.

Sėkmės!
Aušrys  cool.gif

As tikrai suprantu kad gamtoje kiekvienas organizmas turi savo vieta ,bet ka man daryti kai nuejus prie tvenkinio verkti norisi verysad.gif ,nei grozetis,nei maudytis...
30 aru tvenkinys,2-3 metrai gylio -dugnas apauges kazkokiom pluksninem zolem ir kokiu 20aru uzeje vien lapukais( tikriausiai pludes jos vadinasi)ir daugiausia butent ten kur mes maudomes tiksliau maudydavomes(tiesiog zalias kilimas)
geriausias variantas kaip suprantu tai butu visa tvenkini ekskavatorium valyt, bet itariu kainuos nemazai(is kur tie milijonai),bet kad gaila ir to darbo kuri idejome aplinkos tvarkymui aplink tvenkini,tiesiog rankos nekyla vel pradet is pradziu.
tai sakau gal visdelto amura pagalbon kviesti(man nereik kad jis isnaikintu visa augalija,bet nors kiek tuos zalius kilimus pamazintu),gal patarsite mums neismanantiems kiek ju reiktu kad paskui nereiktu nagu grauzti ir dejuoti kad visdelto reikejo maziau doh.gif
na o jei amurai nepades tai itariu turesim po keliu metu ne tvenkini,o vandens augalu veislyna...gal zinote kam jau dabar augliuku reikia atiduodu nemokamai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(marmazetka @ 2009 09 09, 13:00)
As tikrai suprantu kad gamtoje kiekvienas organizmas turi savo vieta ,bet ka man daryti kai nuejus prie tvenkinio verkti norisi verysad.gif ,nei grozetis,nei maudytis...
30 aru tvenkinys,2-3 metrai gylio -dugnas apauges kazkokiom pluksninem zolem ir kokiu 20aru uzeje vien lapukais( tikriausiai pludes jos vadinasi)ir daugiausia butent ten kur mes maudomes tiksliau maudydavomes(tiesiog zalias kilimas)
geriausias variantas kaip suprantu tai butu visa tvenkini ekskavatorium valyt, bet itariu kainuos nemazai(is kur tie milijonai),bet kad gaila ir to darbo kuri idejome aplinkos tvarkymui aplink tvenkini,tiesiog rankos nekyla vel pradet is pradziu.
tai sakau gal visdelto amura pagalbon kviesti(man nereik kad jis isnaikintu visa augalija,bet nors kiek  tuos zalius kilimus pamazintu),gal patarsite mums neismanantiems kiek ju reiktu kad paskui nereiktu nagu grauzti ir dejuoti kad visdelto reikejo maziau doh.gif
na o jei amurai nepades tai itariu turesim po keliu metu ne tvenkini,o vandens augalu veislyna...gal zinote kam jau dabar augliuku reikia atiduodu nemokamai lotuliukas.gif

LAbas,

Reiškia turite gerokai eutrofikuotą makrofitinio tipo kūdriuką. Iš vandens kokybės pusės, tai yra geresnis variantas, nei planktoninio tipo telkinys (bent jau vanduo turėtų būti skaidrus).
Aišku, jei 2/3 kūdros užžėlę neprabrendamais makrofitų sąžalynais, gal ir ne toks didelis džiaugsmas, tačiau net ir šiuo atveju su amūrais reiktų būti atsargiems.
Nematęs kūdriuko, negaliu ATSAKINGAI rekomenduoti kažkokio "saugaus" amūrų kiekio. Tačiau pirmai pradžiai būtų galima pabandyti su kokiu 30-ties (BŪTINAI >1kg svorio, t.y. vienmečių) amūrų pulkeliu (1 arui kūdros 1 amūras). Avariniu atveju juos galėsite išgaudyti (nors tai ir nebus labai lengva).

Sėkmės amūrų medžioklėje!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2009 09 10, 11:39)
LAbas,

Reiškia turite gerokai eutrofikuotą makrofitinio tipo kūdriuką. Iš vandens kokybės pusės, tai yra geresnis variantas, nei planktoninio tipo telkinys (bent jau vanduo turėtų būti skaidrus).
Aišku, jei 2/3 kūdros užžėlę neprabrendamais makrofitų sąžalynais, gal ir ne toks didelis džiaugsmas, tačiau net ir šiuo atveju su amūrais reiktų būti atsargiems.
Nematęs kūdriuko, negaliu ATSAKINGAI rekomenduoti kažkokio "saugaus" amūrų kiekio. Tačiau pirmai pradžiai būtų galima pabandyti su kokiu 30-ties (BŪTINAI >1kg svorio, t.y. vienmečių) amūrų pulkeliu (1 arui kūdros 1 amūras). Avariniu atveju juos galėsite išgaudyti (nors tai ir nebus labai lengva).

Sėkmės amūrų medžioklėje!
Aušrys  cool.gif

Labai aciu bandysim,o del amuru isgaudymo tikrai nebus dideliu problemu...mano vyras uzkietejes zvejys lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(marmazetka @ 2009 09 10, 11:17)
Labai aciu bandysim,o del amuru isgaudymo tikrai nebus dideliu problemu...mano vyras uzkietejes zvejys lotuliukas.gif

Su isgaudymu nera taip paprasta. Tik vos atsalus orams jie nustoja maitintis ir ju nebepagausi niekaip. O kai maitinasi tai be problemu.
As truputi persistengiau su amurais, sumazejus zoliu pradejo stipriai dumbliai augt, bet juos nesunku isgrebt, lyginant su zolem. beto atsiradus dumbliams labai nuskaidrejo vanduo, matomumas gerokai virs metro pasidare, matyt visos drumzles nuseda ant tu dumbliu, jie kaip filtras, tada su grebliu prasieini ir issemi lauk. Zodziu anksciau buvo vienos zoles ir drumzlinas vanduo, dabar dumbliai zaliuoja.
P.S. 30 amuru kainuos irgi brangiai- zuvu ukiuose 1 kg 30LT.
Atsakyti
QUOTE(kasnis @ 2009 09 10, 20:41)
Su isgaudymu nera taip paprasta. Tik vos atsalus orams jie nustoja maitintis ir ju nebepagausi niekaip. O kai maitinasi tai be problemu. 
As truputi persistengiau su amurais, sumazejus zoliu pradejo stipriai dumbliai augt, bet juos nesunku isgrebt, lyginant su zolem. beto atsiradus dumbliams labai nuskaidrejo vanduo, matomumas gerokai virs metro pasidare, matyt visos drumzles nuseda ant tu dumbliu, jie kaip filtras, tada su grebliu prasieini ir issemi lauk. Zodziu anksciau buvo vienos zoles ir drumzlinas vanduo, dabar dumbliai zaliuoja.
P.S. 30 amuru kainuos irgi brangiai- zuvu ukiuose 1 kg 30LT.

palauksim kol kibs,o jau jei taip bus blogai tinkla pratrauksim lotuliukas.gif
o tai kiek jus ju prileidote?
vakar skambinomes del amuru, sake kol kas neturi liepe pasiskambinti spalio pradzioje, tada jie tvenkinius ziemai nuleidineja,klausinejom apie kainas sake parduoda vienetais.1vnt apie 1kg sveria kaina 12lt,o pazistamas kazkur skambino tai ir sake kad vienetais pardavineja 1vnt 6lt,bet maziukai 5cm.
Atsakyti
nustebinai mane ausri su rekomenduojamu amuru kiekiu, aišku aš galiu spresti tik iš praktinės susidurusių pažistamų pusės. bet mano supratimu 5 aram vieno amūro per akis.

bet mane domina kitas klausimas, žemsiurbės ar kaip ten jos vadinamos.
ar yra lietuvoj tokių aparatų, kurie išsiurbia dugną, pagylina kūdras be kasimo. kad dideli aparatai yra tai aš žinau, bet ten kaip suprantu kainos kosminės, bet gal yra mažesnių pritaikytų 10-20 arų kudroms?
Atsakyti