Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio valymas

QUOTE(kaban @ 2009 06 15, 14:41)
dieve dieve, o kas gi netinka tame vaizde? puikus vaizdas..

Man irgi palyginus jegovai atrodo
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 06 15, 17:23)
Man irgi palyginus jegovai atrodo

Su kuo palyginus?
Atsakyti
QUOTE(kasnis @ 2009 06 10, 09:53)
Bet kaip supratau, tas siublys turi kazkoki "purentuva". Cia toks "reklaminis" matyt klipukas kaip siurbia statybines atliekas su tuo siurbliu. http://www.youtube.c...h?v=iX6hzSqPtpk

Ten pas juos ir didelis tokio tipo yra, bet sveria 150kg, tai be krano neapsieisi schmoll.gif  O sitas 37KG, tai is valties ar ibridus galima imest kur reikia.  Mano atveju, tai salia yra apaugusi krumais slapyne, kur susisieka su mano kudra, tai dumblas liktu joje, o per grunta prasifiltraves vandenelis po truputi gryztu atgal:) Skaiciau jusu knygute apie tvenkiniu valyma ir dumblasiurbes, bet pas mane tokioms nebutu kas veikt, net ir tai mazajai...

Sveiki,

Vos tik dingau keliom dienom iš eterio - tuoj prabudo kūdrų fanai thumbup.gif
BAndysiu trumpai atsakyti

Gal tame siurblyje ir yra koks purentuvas (bent jau košę filmuke traukia gana įspūdingai), tačiau negarantuoju, kad šis aparatas labai gerai susitavrkys su suslūgusia durpe. Juo labiau sunkokai įsivaizduoju, kaip jūs tą 37 kg siurblį (su dumblo-vandens mišiniu užpildyta žarna!!!) valtini tasysite po kūdrą. Gal kokį plaustą geriau sutverti ir gervę pasidaryti tokiu atveju.
Aišku, jei įdomu pažaisti ir pabandyti racionalizuoti iki šiol egzistavusias kūdrų valymo technologijas, galima pabandyti tą siurblį. O jei nepavyktų - kūdriuką būtų galima išvalyti šiuo kombainiuku http://www.youtube.c...h?v=of9b9m6HV8U.
Jis ir pjauna makrofitus, ir kasa, ir siurbia thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Brukne86 @ 2009 06 11, 12:56)
Sveiki, įsiterpiu į temą, nes jau trečią vasarą turime iškastą prūdą (kūdrą), bet taip ir negalime jame maudytis.Tiesiog vanduo kažkur prapuolė, beliko tik žalių varlių bala. Draugai kėsinasi rengti balių ir patiekti  delikatesines varlytes  thumbup.gif

P.Aušry, esame palikę Jums savo mob.tel., labai laukiame, kada patrauksite link Lazdijų rajono ax.gif Tikimės, kad mūsų nepamiršote...

Sveiki,
Jei priviso varlių - jas iš tikrųjų reikia sušerti arba gandrams, arba draugams drinks_cheers.gif
O aš jūsų tikrai nepamiršau, tik kad tų darbų gausybė neleidžia ištrūkti nei į savo sodybą Dzūkijoje, nei iki jūsų atlėkti. Gal sutarkim taip: iki liepos 9 tikrai iki jūsų atlėksiu, OK? rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(relija @ 2009 06 14, 18:20)
Na va, sulaukėme ir mes savo konsultacijų dienos  thumbup.gif
Aplankė mus penktadienį Aušras ir išsamiai, profesionaliai papasakojo ką gi mums daryti, kad mūsų gražuolė kūdra (beje, Aušrai, pamiršau paklausti ką reiškia šis žodis, kokia kilmė? ) netaptų apžėlusios varlininkystės ūkiu  lotuliukas.gif
Gavom nemažą dozę info, dabar jau visai kitomis akimis žiūrime į savo vandens telkinuką bei planuojame padaryti tai ką aptarėme - turėsime ežeriuką  thumbup.gif  drinks_cheers.gif
Žinoma reiks daug darbo, kantrybės, tačiau visa tai ves į puikų rezultatą, kuris ne tik mus džiugins, bet ir bus dalimi tikrosios, natūralios gamtos  thumbup.gif

Aušrai, ačiū  drinks_cheers.gif
Vaizdas dabar toks, o kitais metais tuo pačiu laiku jau tikiu bus daaaaaug geresnis  thumbup.gif

Sveiki gražuolių labradorų, gražaus kūdriuko ir ... skanių pyragų šeimininkai 4u.gif

Kantrybės žaidžiant su kūdriuku dar tikrai reikės, tačiau rezultatas jūsų atveju turėtų būti superinis - jau vien kūdros vaizdas nuo kalno ko vertas thumbup.gif

Deja, žodžio "kūdra" kilmės profesionaliai paaiškinti nesugebėsiu ax.gif - reiktų klausti lituanistų, o ne tokių kalbos darkytojų, kaip aš.
Tačiau mūsų esminė klaida yra tai, kad viską, kas ne ežeras, ne bala ir ne pelkė, mes vadiname "tvenkiniais". Tuo tarpu TVENKINYS yra vandens telkinys, suformuotas patvenkus vandens tėkmę (upę, upelį, upokšnį ir pan.), kuriam reikalingas HIDROĮTVARAS (pvz., damba ir pralaida).
Jei vandens telkinį norime įrengti vietoje, kur nėra vandens tėkmės, tik aukštesnis gruntinio vandens lygis ar gruntas gerai sulaiko paviršinio nuotėkio vandenį, iškastas keleto metrų gylio duburys užsipildys vandeniu ir turėsime KŪDRĄ.

Sėkmės ir kantrybės!
Aušrys cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2009 06 15, 17:32)
Su kuo palyginus?

su savo kudra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2009 06 15, 14:41)
dieve dieve, o kas gi netinka tame vaizde? puikus vaizdas..

Ačiū už puikų vaizdo įvertinimą.

Klausimas galbūt ir teisingas, nes vaizdas iš ties lyg ir neblogas, tačiau kalbėjau apie bendrą kūdros vaizdą, dar kitaip - savijautą.
Joks daiktas, objektas ar gyvas organizmas negali funkcionuoti ir gerai tarnauti be tinkamos priežiūros, taip ir su kūdra. Žinoma, galėjome pagal ne vieno "labai gudraus" "žinovo" patarimą prileisti ten 50 dvimečių karpių dar tiek pat amūrų ir t.t., tačiau pasirinkome ne tokį populiarų sprendimą ir nutarėme eiti sunkesniu keliu, t.y. domėtis, dirbti ir laukti...
Ir tikiu, kad turėsime puikiai besijaučiantį vandens telkinį, kuriame galėsime kartais ir žuvytę pasigauti ir smagiai maudytis.

Visiems sėkmės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo relija: 15 birželio 2009 - 22:41
QUOTE(relija @ 2009 06 15, 23:38)
Ačiū už puikų vaizdo įvertinimą.

Klausimas galbūt ir teisingas, nes vaizdas iš ties lyg ir neblogas, tačiau kalbėjau apie bendrą kūdros vaizdą, dar kitaip - savijautą.
Joks daiktas, objektas ar gyvas organizmas negali funkcionuoti ir gerai tarnauti be tinkamos priežiūros, taip ir su kūdra. Žinoma, galėjome pagal ne vieno "labai gudraus" "žinovo" patarimą prileisti ten 50  dvimečių karpių dar tiek pat amūrų ir t.t., tačiau pasirinkome ne tokį populiarų sprendimą ir nutarėme eiti sunkesniu keliu, t.y. domėtis, dirbti ir laukti...
Ir tikiu, kad turėsime puikiai besijaučiantį vandens telkinį, kuriame galėsime kartais ir žuvytę pasigauti ir smagiai maudytis.

Visiems sėkmės  smile.gif

tai koki sprendima pasirinkote? ir kuo visgi esate nepatenkinti?
Atsakyti
QUOTE(relija @ 2009 06 14, 20:20)
Vaizdas dabar toks, o kitais metais tuo pačiu laiku jau tikiu bus daaaaaug geresnis  thumbup.gif

bigsmile.gif wau wub.gif kaip atviruteje thumbup.gif reikes savo uosviams parodyti blush2.gif O jus ten krantus zvyriuku ar smeliuku uzpyle, ar kaip? Nes atrodo, kaip papludimis rolleyes.gif

Reikes placiau pasidometi kudros prieziura, nes uosviai issikase, zuvu prileido ir psio unsure.gif O norisi, kad butu t.p. grazu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2009 06 16, 10:18)
Reikes placiau pasidometi kudros prieziura, nes uosviai issikase, zuvu prileido ir psio  unsure.gif  O norisi, kad butu t.p. grazu  ax.gif

Jo, neuzleiskit, uzvakar buvau tokioj nuostabioje kaimo turizmo sodyboje, kuri yra senu misku apsuptyje. Ten panasaus dydzio kudra, salia pirtele, viskas puiku, pauksciukai ciulba, bet vanduo toje kudroje visiskai zalias ir pilnas buozgalviu. Po pirties i toki nesinorejo visai kojos kisti schmoll.gif Seimininkai matyt iskase ta kudra pries 3-4 metus ir uzmirso visai apie ja. Arba kaiptik netinkamai priziuri, nes toje kudroje nemaciau nei vieno augalo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kasnis @ 2009 06 16, 10:35)
Jo, neuzleiskit, uzvakar buvau tokioj nuostabioje kaimo turizmo sodyboje, kuri yra senu misku apsuptyje. Ten panasaus dydzio kudra, salia pirtele, viskas puiku, pauksciukai ciulba, bet vanduo toje kudroje visiskai zalias ir pilnas buozgalviu. Po pirties i toki nesinorejo visai kojos kisti schmoll.gif  Seimininkai matyt iskase ta kudra pries 3-4 metus ir uzmirso visai apie ja. Arba kaiptik netinkamai priziuri, nes toje kudroje nemaciau nei vieno augalo doh.gif

Vat vat, tu buozgalviu ir nesinori. Bet kol kas ju nematyti. O del augalu, tai ten slaitai kudros zolyte apseti ir tiek g.gif O kokiu dar specialiu uagalu reikia? Kad paciam vandeny augtu?
Atsakyti
QUOTE(tikurila @ 2009 06 16, 10:42)
Vat vat, tu buozgalviu ir nesinori. Bet kol kas ju nematyti. O del augalu, tai ten slaitai kudros zolyte apseti ir tiek  g.gif  O kokiu dar specialiu uagalu reikia? Kad paciam vandeny augtu?

Nu kai auga ivairus vandens augalai, jie suryja vandenyje esancias maisto medziagas, tada nebelieka maisto visokiems dumbliams ir kitiems nepagiedaujamiems zalesiams. Tad geriau apsodint kokiomis lelijomis ir kitais graziais augaliukais, kurie ir graziai atrodo ir naudos duoda. Bet cia reik labai individualiai ziuret, pvz pas mane ir lelijom uzboginta visa kudra ir vistiek nesustabdomai auga visokiausiu vandens piktzoliu, nes prikrenta laaaabai daug medziu lapu ir susidaro daug dumblo. Gerai, kad nors vanduo salyginai saltas, tai jokie dumbliai nesiveisia ir vanduo nezaliuoja (per 8 metus neikart nezydejo) ir sakyciau gana skaidrus, ypac siemet rolleyes.gif
Seip pasiskaityit daugiau si foruma, Ausras labai daug prirases ivairiu konsultaciju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kasnis: 16 birželio 2009 - 12:26
Jo, neuzleiskit, uzvakar buvau tokioj nuostabioje kaimo turizmo sodyboje, kuri yra senu misku apsuptyje. Ten panasaus dydzio kudra, salia pirtele, viskas puiku, pauksciukai ciulba, bet vanduo toje kudroje visiskai zalias ir pilnas buozgalviu. Po pirties i toki nesinorejo visai kojos kisti Seimininkai matyt iskase ta kudra pries 3-4 metus ir uzmirso visai apie ja. Arba kaiptik netinkamai priziuri, nes toje kudroje nemaciau nei vieno augalo

QUOTE(tikurila @ 2009 06 16, 08:42)
Vat vat, tu buozgalviu ir nesinori. Bet kol kas ju nematyti. O del augalu, tai ten slaitai kudros zolyte apseti ir tiek  g.gif  O kokiu dar specialiu uagalu reikia? Kad paciam vandeny augtu?

Sveiki,

Dauguma žmonių, kasdami kūdrą, tikisi savo valdose įsirengti gamtos kampelį. TAčiau dėl man iki šiol nežinomų priežasčių, daugelis žmonių pirmiausiai išsikasa duobę, tada (geriausiu atveju) ji prisipildo vandens, vėliau į tokią kūdrą įleidžiama žuvies (neretai žuvis leidžiama nesuformavus jai jokios mitybinės bazės!) ir manoma, kad viskas bus gerai doh.gif doh.gif doh.gif
Daugelis žmonių nesupranta (ir net nenori suprasti blush2.gif ), kad naujai iškastai kūdrai iš pradžių reikia tiek pat priežiūros, kaip gėlynui, akvariumui ir 4 vaikams kartu sudėjus... Vėlaiu, kai susibalansuoja kūdros ekosistema, reikia tik palaikomosios priežiūros, kuri garantuos ir kūdros ilgaamžiškumą, ir gerą vandens kokybę, tada ir pasimaudyti, ir vieną kitą žuvytę galėsit išsikepti savaitgaliais drinks_cheers.gif
O BENDRU ATVEJU, KAIP KURTI KŪDROS EKOSISTEMĄ MUMS SUFLERUOJA EŽERAI - TIESIOG REIKIA TUOS DĖSNINGUMUS SUPRASTI, PASTEBĖTI IR ... NEPRIDIRBANT NESĄMONIŲ PERKELTI Į SAVO KŪDRĄ thumbup.gif

Sėkmės skaitant Gamtos knygą!
Aušrys cool.gif
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2009 06 16, 07:58)
tai koki sprendima pasirinkote? ir kuo visgi esate nepatenkinti?

Ech, KAban,

Matant tamstos kūdriuko kasimo epopėją, pasakysiu tiesiai: tau to nesuprast....
BET STENGTIS REIKIA drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ausras @ 2009 06 16, 13:38)
Ech, KAban,
Matant tamstos kūdriuko kasimo epopėją, pasakysiu tiesiai: tau to nesuprast....
BET STENGTIS REIKIA  drinks_cheers.gif

be reikala JUS taip sakote.. as esu labai supratingas pilietis, ypac kai man kazkas bando kazka pasakyti.. netgi kai bando kazka nuslepti - dazniausiai as irgi ta suprantu..
Atsakyti