QUOTE(kasnis @ 2009 06 10, 09:53)
Bet kaip supratau, tas siublys turi kazkoki "purentuva". Cia toks "reklaminis" matyt klipukas kaip siurbia statybines atliekas su tuo siurbliu.
http://www.youtube.c...h?v=iX6hzSqPtpk
Ten pas juos ir didelis tokio tipo yra, bet sveria 150kg, tai be krano neapsieisi
O sitas 37KG, tai is valties ar ibridus galima imest kur reikia. Mano atveju, tai salia yra apaugusi krumais slapyne, kur susisieka su mano kudra, tai dumblas liktu joje, o per grunta prasifiltraves vandenelis po truputi gryztu atgal:) Skaiciau jusu knygute apie tvenkiniu valyma ir dumblasiurbes, bet pas mane tokioms nebutu kas veikt, net ir tai mazajai...
Sveiki,
Vos tik dingau keliom dienom iš eterio - tuoj prabudo kūdrų fanai
BAndysiu trumpai atsakyti
Gal tame siurblyje ir yra koks purentuvas (bent jau košę filmuke traukia gana įspūdingai), tačiau negarantuoju, kad šis aparatas labai gerai susitavrkys su suslūgusia durpe. Juo labiau sunkokai įsivaizduoju, kaip jūs tą 37 kg siurblį (su dumblo-vandens mišiniu užpildyta žarna!!!) valtini tasysite po kūdrą. Gal kokį plaustą geriau sutverti ir gervę pasidaryti tokiu atveju.
Aišku, jei įdomu pažaisti ir pabandyti racionalizuoti iki šiol egzistavusias kūdrų valymo technologijas, galima pabandyti tą siurblį. O jei nepavyktų - kūdriuką būtų galima išvalyti šiuo kombainiuku
http://www.youtube.c...h?v=of9b9m6HV8U.
Jis ir pjauna makrofitus, ir kasa, ir siurbia
Papildyta:
QUOTE(Brukne86 @ 2009 06 11, 12:56)
Sveiki, įsiterpiu į temą, nes jau trečią vasarą turime iškastą prūdą (kūdrą), bet taip ir negalime jame maudytis.Tiesiog vanduo kažkur prapuolė, beliko tik žalių varlių bala. Draugai kėsinasi rengti balių ir patiekti delikatesines varlytes
P.Aušry, esame palikę Jums savo mob.tel., labai laukiame, kada patrauksite link Lazdijų rajono
Tikimės, kad mūsų nepamiršote...
Sveiki,
Jei priviso varlių - jas iš tikrųjų reikia sušerti arba gandrams, arba draugams
O aš jūsų tikrai nepamiršau, tik kad tų darbų gausybė neleidžia ištrūkti nei į savo sodybą Dzūkijoje, nei iki jūsų atlėkti. Gal sutarkim taip: iki liepos 9 tikrai iki jūsų atlėksiu, OK?
Papildyta:
QUOTE(relija @ 2009 06 14, 18:20)
Na va, sulaukėme ir mes savo konsultacijų dienos
Aplankė mus penktadienį Aušras ir išsamiai, profesionaliai papasakojo ką gi mums daryti, kad mūsų gražuolė kūdra (beje, Aušrai, pamiršau paklausti ką reiškia šis žodis, kokia kilmė? ) netaptų apžėlusios varlininkystės ūkiu
Gavom nemažą dozę info, dabar jau visai kitomis akimis žiūrime į savo vandens telkinuką bei planuojame padaryti tai ką aptarėme - turėsime ežeriuką
Žinoma reiks daug darbo, kantrybės, tačiau visa tai ves į puikų rezultatą, kuris ne tik mus džiugins, bet ir bus dalimi tikrosios, natūralios gamtos
Aušrai, ačiū
Vaizdas dabar toks, o kitais metais tuo pačiu laiku jau tikiu bus daaaaaug geresnis
Sveiki gražuolių labradorų, gražaus kūdriuko ir ... skanių pyragų šeimininkai
Kantrybės žaidžiant su kūdriuku dar tikrai reikės, tačiau rezultatas jūsų atveju turėtų būti superinis - jau vien kūdros vaizdas nuo kalno ko vertas
Deja, žodžio "kūdra" kilmės profesionaliai paaiškinti nesugebėsiu
- reiktų klausti lituanistų, o ne tokių kalbos darkytojų, kaip aš.
Tačiau mūsų esminė klaida yra tai, kad viską, kas ne ežeras, ne bala ir ne pelkė, mes vadiname "tvenkiniais". Tuo tarpu TVENKINYS yra vandens telkinys, suformuotas patvenkus vandens tėkmę (upę, upelį, upokšnį ir pan.), kuriam reikalingas HIDROĮTVARAS (pvz., damba ir pralaida).
Jei vandens telkinį norime įrengti vietoje, kur nėra vandens tėkmės, tik aukštesnis gruntinio vandens lygis ar gruntas gerai sulaiko paviršinio nuotėkio vandenį, iškastas keleto metrų gylio duburys užsipildys vandeniu ir turėsime KŪDRĄ.
Sėkmės ir kantrybės!
Aušrys