Įkraunama...
Įkraunama...

Tvenkinio valymas

QUOTE(andra @ 2008 06 06, 23:29)
Man kase individualus ekskovatorininkas biggrin.gif Mokejau 1500 Lt. už arą ( su nušlaitavimu)
Kasiau 4 arų. Net nežinau ar čia brangu ar ne  g.gif
Turėčiau žemės kokis 3ha, tai mostelčiau sau tvenkini kokiu 20 arų biggrin.gif

Lacoste, dėl tų 3 arų!
Visų niuansų nežinau, tik ka girdėjau galiu pasakyt:)
Žodžiu, kasi sau tvenkinį kokių 4-5 arų, vėliau rašai prašymą tipo tvenkinio valymui. Taip oficialiai ji pasididini, be didesnių problemų.
Čia preliudija, bet girdėjau , kad tokiu būdu didina tvenkinius ir prūdus.

Na gal ka daugiau tai jau p. AUSRAS galėtų papasakot smile.gif

Na,1500 uz ara pas mus gilioj provincijoj niekas nemoketu smile.gif ,greiciau is kiemo su visais kastuvais isvarytu lotuliukas.gif ,jei rimtai,tai kaip kazkas sake-kainos labai skirias provincijoj,ir kur prie sostines,Kauno,Klaipedos,ar kokiu Traku... mirksiukas.gif
Radau kasejus kurie ta dalyka daro nuo 800lt uz ara,ir iskart nuraminsiu skeptikus,kurie pasakys,kad uz tokius litus,taip ir tepadarys-nieko panasaus,tai zmones iskase,ne viena,ir ne kelis prudus.Bet,viska tie patys kasejai ir subalamutino,kaip kad sakiau-neapsisprendziu,ar 3aru uztenka,ar reikia kast is peties,t.y minimum 10-15 aru... g.gif
Bet tai dar ne viskas...Jei jau iskasiu pelke-reiks ir pirties... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O cia jau nenumatytos islaidos... mirksiukas.gif
Atsakyti
[QUOTE]Ka as tau galiu pasakyt mareciokas, tik tiek , kad pavydžių tau tokio tvenkinuko su savaime laikančiu vandenį.

O dėl cirkuliacijos ir žaliuojančio vandens tai man rodos, kad tu klysti. Vanduo žaliuoja tam tikru metų laiku ir jūroje.... .

Vakare imesiu kaip dabar atrodo tvenkinukas mano , jau po žaliavimo, kuris trūko 4 dienas kažkur... .

andra dabar tai atrodo aisku geriau, bet mano manymu vistiek sunkoka bus vandens pusiausvyra islaikyti. Isivaizduoju, kad gana dau vasaros karsta diena nugaruos vandens ir pastoviai papildymo reiks. Jei is grezinio vanduo nekainuoja gal ir nieko schmoll.gif

Ausras del vandens lygio palaikymo, kasdamas pruda turejau melioracijosplana,ir perkasiau magistralini melioracini vamzdi.Toki kokia 180skersmens. Ineinanti gala galvoju vandens papildymui palikti, o nubeganti perkasiau 2 metrus uz prudo. Delslaitu statumo sutinku, pats nekontroliavau kai kase tai per stacius padare.Klausimas butu ar savaime jie nenuzulnes, ar reikia su technika padeti.

andra delnuotrauko tau tikrai nenorejau paerzinti, tuolabiau kad pas mane iki tobulo prudo toli mirksiukas.gif
Atsakyti
Mareciokas,
Tu nors savajį davesi iki kondicijos, svarbu vandens yra ir lygis daug maž laikosi smile.gif

O aš tai pildysiu karts nuo karto iš 65 metrų gylio, kas belieka smile.gif
Atsakyti
[quote=andra,2008 06 06, 20:29]Man kase individualus ekskovatorininkas biggrin.gif Mokejau 1500 Lt. už arą ( su nušlaitavimu)
Kasiau 4 arų. Net nežinau ar čia brangu ar ne  g.gif
Turėčiau žemės kokis 3ha, tai mostelčiau sau tvenkini kokiu 20 arų biggrin.gif

Lacoste, dėl tų 3 arų!
Visų niuansų nežinau, tik ka girdėjau galiu pasakyt:)
Žodžiu, kasi sau tvenkinį kokių 4-5 arų, vėliau rašai prašymą tipo tvenkinio valymui. Taip oficialiai ji pasididini, be didesnių problemų.
Čia preliudija, bet girdėjau , kad tokiu būdu didina tvenkinius ir prūdus.

Na gal ka daugiau tai jau p. AUSRAS galėtų papasakot smile.gif
[/quote]

Sveiki,

Na, jei gerai iskase, 1500 Lt uz ara nera nereali kaina. KAzkur jau rasiau, kad siuo metu kasejai jama nuo 800 iki 2000-2500 Lt uz ara, priklausomai nuo kasimo sudetingumo, iskasto grunto transportavimo atstumo ir... savininko mokejimo deretis mirksiukas.gif

O del aprasyto tariamai legalaus budo paididinti kudra, tai didelis briedas. Aisku, esamos 3 aru kudros rekonstrukcijai i 10 aru leidima kai kriais atvejais gausite kiek paprasciau (nereikes aiskintis, kam ta kudra reikalinga ir t.t.), taciau formaliai VISU VANDENS TELKINIU, DIDESNIU KAIP 3 ARAI, IRENGIMUI AR PADIDINIMUI REIKALINGAS TECHNINIS POJEKTAS BEI LEIDMAS.
Aisku, galima zaisti, pvz., valyti 3 aru kudra, kazkur praplatinti iki 3,5 aro ar pan., taciau iskasus 5 ar 6 arus vietoje 3, galite patekti aplinkosaugininku nemalonen...

Papildyta:
[quote=Lacoste.,2008 06 07, 12:58]Na,1500 uz ara pas mus gilioj provincijoj niekas nemoketu smile.gif ,greiciau is kiemo su visais kastuvais isvarytu lotuliukas.gif ,jei rimtai,tai kaip kazkas sake-kainos labai skirias provincijoj,ir kur prie sostines,Kauno,Klaipedos,ar kokiu Traku... mirksiukas.gif
Radau kasejus kurie ta dalyka daro nuo 800lt uz ara,ir iskart nuraminsiu skeptikus,kurie pasakys,kad uz tokius litus,taip ir tepadarys-nieko panasaus,tai zmones iskase,ne viena,ir ne kelis prudus.Bet,viska tie patys kasejai ir subalamutino,kaip kad sakiau-neapsisprendziu,ar 3aru uztenka,ar reikia kast is peties,t.y minimum 10-15 aru... g.gif
Bet tai dar ne viskas...Jei jau iskasiu pelke-reiks ir pirties... O cia jau nenumatytos islaidos...
[/quote]

Na, jei norite GEROS kudros, reikia kasti bent 10 aru (kuodidesne - tuo geriau:). Taciau tokiai kudrai jau reikia projekto ir leidimo.
O jei uztenka "pelkes" - ji gali buti ir 3 aru - varles jums padekos lotuliukas.gif

Sekems visiems!
Ausrys cool.gif

Papildyta:
[quote=mareciokas,2008 06 07, 14:07]
[QUOTE]Ka as tau galiu pasakyt mareciokas, tik tiek , kad pavydžių tau tokio tvenkinuko su savaime laikančiu vandenį.

O dėl cirkuliacijos ir žaliuojančio vandens tai man rodos, kad tu klysti. Vanduo žaliuoja tam tikru metų laiku ir jūroje.... .

Vakare imesiu kaip dabar atrodo tvenkinukas mano , jau po žaliavimo, kuris trūko 4 dienas kažkur... .

andra dabar tai atrodo aisku geriau, bet mano manymu vistiek sunkoka bus vandens pusiausvyra islaikyti. Isivaizduoju, kad gana dau vasaros karsta diena nugaruos vandens ir pastoviai papildymo reiks. Jei is grezinio vanduo nekainuoja gal ir nieko schmoll.gif

Ausras del vandens lygio palaikymo, kasdamas pruda turejau melioracijosplana,ir perkasiau magistralini melioracini vamzdi.Toki kokia 180skersmens. Ineinanti gala galvoju vandens papildymui palikti, o nubeganti perkasiau 2 metrus uz prudo. Delslaitu statumo sutinku, pats nekontroliavau kai kase tai per stacius padare.Klausimas butu ar savaime jie nenuzulnes, ar reikia su technika padeti.

andra delnuotrauko tau tikrai nenorejau paerzinti, tuolabiau kad pas mane iki tobulo prudo toli mirksiukas.gif
[/quote]

Pradekime mastyti, nuo ko gi tas vanduo zaliuoja. Tai rodo, kad jusu kudros ekosistemoje yra per daug maisto medziagu. Ju per daug yra ne tik Marecioko kudroje, bet ir juroje, i kuria intensyviai nuotekas ir kita geri pila keliojika aplink esanciu saliu....
Dar karta pasikrtosiu: GEROS, T.Y. NEEUTROFIKUOTOS, TURINCIOS GERAI SUBALANSUOTA EKOSISTEMA KUDROS NEZYDI!

Dar idomesni triuka Marecikas padirbo su melioracijos vamzdziu. Jei nukirtot 180 mm VALSTYBINES REIKSMES magistraline drenazo linija, melioratoriai jus spardys ilgai ir nuobodziai blush2.gif Ir dar plana turejot doh.gif doh.gif doh.gif

Be to, drenazo vanduo nera pats geriausias jusu kudrai, ypac jei jis surenkamas nuo dirbamu ir tresiamu lauku.O gal koks vietinis gudrutis i drenaza pajunges savo nutekas lotuliukas.gif Tuomet Andros improvizacija kudros tema man atrodytu siek tiek geriau uz si vandeni naturaliai laikanti nezabotos inzinerines fantazijos vaisiu....

Kitas svarbus dalykas: DRENAZO SISTEMOS PATVENKTI AR KELTI VANDENS LYGI VIRS ISTEKANCIO VAMZDZIO JOKIU BUDU NEVALIA!!! - sutriks viso auksciau kudros esancio drenazo funkcionavimas. Gal ne tik kaimyno runkelius, bet ir paties rusi uzlies doh.gif Siaip reiktu drenaza apvesti aplink kudra ir sujungti nukirstos linijos gaus. Tai kainuos beveik tiek pat, kiek kudos kasimas, taciau siek tiek maziau, nei moketi baudas uz drenazo sistemos sugadinima.
Va tiap va: GYVENI ZMOGUS, DARAI DURNYSTES IR MOKAISI (ARBA NE...).

Sekmes kudryboje, tik nedarykit nesamoniu
Ausrys cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ausras: 13 birželio 2008 - 10:38
Sakykit, mielieji, o į tvenkinuką galima nuvesti nuo namo stogo surinktą lietaus vandenį? blush2.gif Tvenkinukas turėtų būti nemažas, didesnis nei 3a. Nu nėr kur tą lietasu vandenį surinktą dėt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(paukstele @ 2008 06 16, 10:12)
Sakykit, mielieji, o į tvenkinuką galima nuvesti nuo namo stogo surinktą lietaus vandenį?  blush2.gif Tvenkinukas turėtų būti nemažas, didesnis nei 3a. Nu nėr kur tą lietasu vandenį surinktą dėt  doh.gif

Galima, mes butent taip ir padareme. Blogo poveikio tvenkiniui nepastebejome tongue.gif
Atsakyti
Jurgina777, kokio dydžio jūsų tvenkinukas, ar senai kasėte, ar patys projektavote, koks pas jus gruntas, koks dugnas ir pan. Labai viskas domina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(paukstele @ 2008 06 16, 08:12)
Sakykit, mielieji, o į tvenkinuką galima nuvesti nuo namo stogo surinktą lietaus vandenį?  blush2.gif Tvenkinukas turėtų būti nemažas, didesnis nei 3a. Nu nėr kur tą lietasu vandenį surinktą dėt  doh.gif

Sveiki,

Vandeni nuo stogo i kudra suleisti galima, taciau, jei stogas labai didelis (pvz., angaro ar kt.), reikia skiciuoti kudros vandens pakilima ir nutekejima.
Jei stogas iki ~200 m2, >3 aru ploto kudroje lietaus labai neturetu jaustis.

Sekmes!
Ausrys
Atsakyti
QUOTE(paukstele @ 2008 06 16, 11:12)

Kas liecia vandens kokybe,tai galima. Mano 100aru kudroje puikiai jauciasi amurai,karpiai,lynai ir net veziai.Graziai auga ivairios lelijos ir kitokie augalai.O dekoratyviniame baseinelyje puikiai jauciasi ivairios auksinukes(ir net ziemoja).Beje,kudroje maudomes ir dideli,ir mazi-jokiu odos ligu nepastebeta.
Atsakyti
Ohoho kokia kūdra thumbup.gif Gal papasakotumei visą savo kūdros kūrimo istoriją? O kaip su dugnu, dumblo problemėlių nėra?
Atsakyti
QUOTE(vikas @ 2008 06 18, 14:57)
Mano 100aru kudroje

blink.gif 1ha kūdra? kažin, o nuo kokio dydžio prasideda ežeras? g.gif
Atsakyti
Atsiprasau visu,kad suklaidinau.Kudra ne 100 aru,o 100 kv.metru(1 aras}.
Atsakyti