QUOTE(Jinafire @ 2015 10 24, 20:10)
Sveikutes. Vaiku tevas sumokejo pilnai alimentus uz rugsejo menesi, todel vif nuo spalio 1 d nutrauke mokejima. Dabar jis toliau nemoka. Ka dabar tureciau daryti? Nu nesamone siaip. Po truputi pameto, koki menesi sumoka pilnai, o veliau vel nemoka... Skola vis tiek yra dar uz kitus menesius, nes tik kokia 1/4 dali sumokedavo.
Man rugseji sumokejo uz liepa. Nusiunciau kaip priklauso VIF pavedimo israsa (nes paskirtyje nuordyta buvo kad uz liepa) tai perskaiciavo kad truksta keliu euru ir pervede uz liepa tik tuos kelis eurus ir parase laiska kad mokes iki vaikui sueis 18 metu tuos kelis eurus (DEBILISKA BIUROKRATIJA, ypac del to kad po kievieno tevo atsigavimo jie perskaiciuoja, siuncia pastu laiska ir jame pasizada kad mokes trukstama suma IKI VAIKUI SUEIS 18 METU tarkim mano atveju 7 eurai, nes tiek truko iki teismo nustatytos sumos) Paskui uz rugpjuti negavau is tevo nieko, uz rugseji ir spali gavau viena pavedima spalio menesi. Tai vel nusiusiu el pastu pavedimo kopija ir jie ten vel kaip durikai skaiciuoti ses, vel rasys man laiska ir sius pranesdami kad paskaiciavo jie ir dabar iki vaikui sueis 18 mokes vel kazkokia ten ju paskaiciuota suma.
Dabar atsakant i jusu klausima. Jiems siunciate viska ka gaunate is tevo (pavedimo kopijas), bet jeigu nors viena menesi gavote nepilna islaikymo suma arba isvis nieko tai uztenka el pastu parasyti kad toks ir toks nemokejo nieko ir jie ten automatiskai perskaiciuos ir mokes ta 57 euru suma. Man tai absoliutus nukvakimas, nes mano nuomone jei karta gavo prasyma moketi ismoka, tai galetu kas menesi moketi automatiskai isskyrus kai gauna pranesima kad tevas pats kazka sumokejo, tai arba sumazina suma arba nemoka isvis uz ta menesi, bet toliau moka kaip niekur nieko... o dabar rasineja tuos laiskus, perskaiciuoja kaskart ir vel siuncia... as jau ne nebeskaitau, plesau i siuksles..