Su Bexsero JAV viskas kiek sudėtingiau(arba paprasčiau- nelygu, kuriuo kampu pasižiūrėsi ). Toks sprendimas visai tikėtinas po to, kai Bexsero gavo neigiamas "cost-effectiveness " išvadas, o rinkoje pasirodė Pfizer konkurentas.
QUOTE(dange @ 2016 02 26, 08:42)
Su Bexsero JAV viskas kiek sudėtingiau(arba paprasčiau- nelygu, kuriuo kampu pasižiūrėsi ). Toks sprendimas visai tikėtinas po to, kai Bexsero gavo neigiamas "cost-effectiveness " išvadas, o rinkoje pasirodė Pfizer konkurentas.
Trumenba, berods, taip pat aprobuota tai pačiai amžiaus grupei. O konkurencija - dalykas šiaip neblogas.
QUOTE(kackac @ 2016 02 26, 09:57)
Trumenba, berods, taip pat aprobuota tai pačiai amžiaus grupei. O konkurencija - dalykas šiaip neblogas.
Labai net geras Žodžiu, situaciją galima vertinti ir kaip tam tikrą ekonominį spaudimą farmacijai,ir kaip paskatinimą pasirūpinti tokiais dalykais, kaip ilgalaikio efektyvumo ar poveikio į nešiotojų grupę įrodymai.
Naujas didelės apimties 3 fazės randomizuotas, aktyviai kontroliuojamas Trumenba (N. meningitidis B vakcina) tyrimas:
http://ac.els-cdn.co...3ba711aa0af09f2
http://ac.els-cdn.co...3ba711aa0af09f2
QUOTE(Iloncikas @ 2016 02 12, 00:35)
Sveiki. Norėčiau daugiau atsiliepimų kas skiepijot vaikus šia vakcina....
Skiepijom 2014 m. 4 ir 14 metų vaikus.
QUOTE(Erikauzas @ 2016 02 18, 12:54)
Aš tiesiog pirmą kartą tokį prierašą matau,kad vyksta eksperimentai ant vaikų ir dar tuo labiau tėvai tokią kainą moka už tai(netikiu,kad medikai perspėja),prie kitų vakcinų kaip ir neteko matyti,o ką ir su kitomis vakcinomis eksperimentuoja tėvams nežinant?
Galit ir netikėt, bet perspėja.
QUOTE(liaudija @ 2016 02 19, 13:47)
Nesivarginkit, yra žmonių, kurie tiesiog gyvena viduramžių mąstymo sąlygomis visur matydami baisias sąmokslo teorijas. Bet kai patys suserga, tai iš karto klykia, kad jiems reikia naujausių vaistų, geriausių tyrimų ir labiausiai patyrusių medikų. kažkodėl neina pas šarlatanus net apendicito operuotis.
Būtent, gulint ligoninėje gydytoja pasakojo, kaip drasko akis viduramžių mamos ir reikalauja neįmanomų dalykų.
Aš manau, kad tokie tėvai privalo ir patys gydyti savo sergančius vaikus. Ko ten eiti pas farmacijos vergus?
QUOTE(Jolete @ 2016 03 04, 15:21)
Skiepijom 2014 m. 4 ir 14 metų vaikus.
Būtent, gulint ligoninėje gydytoja pasakojo, kaip drasko akis viduramžių mamos ir reikalauja neįmanomų dalykų.
Aš manau, kad tokie tėvai privalo ir patys gydyti savo sergančius vaikus. Ko ten eiti pas farmacijos vergus?
O man pediatre pasakojo, kaip ne viduramziu tevai drasko akis del salutibiu poveikiu po skiepu, nuo vaistu. Jau buvo komisija, tyrimai, vos ne teismai. As manau, kad tokie tevai privalo atsiduoti gydytojams ir po to nekelti jokiu pretenziju, kai medicinines intervencijos pakenkia. Jokiu teisiu jiems skustis!
man visi skiepai įtartini kurie nesulaukė "reprodukcinio amžiaus" .... jei nepakenkė vaikams....kaip jie atsilieps anūkams?
QUOTE(ItaBita @ 2016 03 05, 18:00)
man visi skiepai įtartini kurie nesulaukė "reprodukcinio amžiaus" ....
Prašyčiau išsamiau - ko skiepai nesulaukė ...?
tai kai pirmoji banga, kuri gavo skiepa, pradeda gimdyti vaikus... ar tai neatsilieps sekanciai kartai
QUOTE(ItaBita @ 2016 03 05, 19:36)
tai kai pirmoji banga, kuri gavo skiepa, pradeda gimdyti vaikus... ar tai neatsilieps sekanciai kartai
Norite pasakyti, kad MenB vakcina sukelia genų mutacijas? Kuo remiatės, keldama tokias hipotezes?
o kuom jus remiates atmesdami tokia tikimybe?
siaip jei skiepija 15-18 metu zmogiukus, tai laukti reiktu apie 5-8 metus, kad tikrai galima butu atmesti tokia galimtbe.
Ir as kalbejau apie nepasitikejima visoms jaunoms vakcinoms, ne konkreciai apie sita.
siaip jei skiepija 15-18 metu zmogiukus, tai laukti reiktu apie 5-8 metus, kad tikrai galima butu atmesti tokia galimtbe.
Ir as kalbejau apie nepasitikejima visoms jaunoms vakcinoms, ne konkreciai apie sita.
QUOTE(ItaBita @ 2016 03 05, 19:59)
o kuom jus remiates atmesdami tokia tikimybe?
Situacija aiškėja. Tikrai neketinu atmetinėti kiekvienos čia užklydusios niekuo nepagrįstos fantazijos. Beje, galite nepasitikėti ir, žinoma, neskiepyti savo vaiko/vaikų naujomis vakcinomis - čia jokios prievolės nėra. Tik noriu priminti, kad pvz. UK tėvai "verčiasi per galvas" siekdami, kad šia nauja MenB vakcina nemokamai būtų skiepijami ne tik kūdikiai, bet ir vyresni vaikai. JAV, skubėdama vakciną aprobuoti, taiko apribojimus, lengvinančius ir greitinančius vakcinos patekimą į šalį ir jos prieinamumą žmonėms. Pamąstykite apie tai.