Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(giedre_giee @ 2014 03 21, 09:19)
čia yra galutinis rezultatas, kurį įtakoja kiti laukeliai  ax.gif

ir čia labiau norėjosi atkreipti dėmesį tų, kurios nežino, ką nurodo +/- ženklas 33 langelyje, nes panašus klausimas iškyla beveik kiekviename temos puslapyje cool.gif
Atsakyti
Sveiki, prašau patarti.
Aš mokiausi 2008-2012 metais, tuo metu nedirbau (buvau užsienį). Lietuvoje pradėjau dirbti tik 2014 m. sausio mėn., o vyras 2013 m. rugpjūčio mėn.
Ar turiu galimybę už kažkuriuos metus susigrąžinti dalį sumokėtų pinigėlių už mokslą?? smile.gif

Nežinau ar turi reikšmės tokie duomenys, bet blush2.gif ... Pernai vyras buvo vienas dirbantis šeimoje, auginame 2 vaikus...

Ačiū iš anksto, kad patarsite 4u.gif
Atsakyti
sveikos, gan kvailas klausimas... blush2.gif o pencininkai irgi privalo deklaruoti pajamas, savo gaunama pencija ar invaliduma? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2014 03 21, 11:45)
sveikos, gan kvailas klausimas...  blush2.gif o pencininkai irgi privalo deklaruoti pajamas, savo gaunama pencija ar invaliduma? blush2.gif  ax.gif

ne, tokios pajamos nedeklaruojamos ir neapmoekstinamos
Papildyta:
QUOTE(#tagra# @ 2014 03 21, 10:49)
Sveiki, prašau patarti.
Aš mokiausi 2008-2012 metais, tuo metu nedirbau (buvau užsienį). Lietuvoje pradėjau dirbti tik 2014 m. sausio mėn., o vyras 2013 m. rugpjūčio mėn.
Ar turiu galimybę už kažkuriuos metus susigrąžinti dalį sumokėtų pinigėlių už mokslą?? smile.gif

Nežinau ar turi reikšmės tokie duomenys, bet blush2.gif ... Pernai vyras buvo vienas dirbantis šeimoje, auginame 2 vaikus...
Ačiū iš anksto, kad patarsite 4u.gif

už 2008-2012 metus nesusigrąžinsite nieko, jei Lietuvoje nebuvo mokėtas mokestis. Už 2013 metus vyras kažkiek susigrąžins, bet manau dėl NPD, už mokslus gali neužtekti apmokestinamųjų pajamų.
Galėtų lengvata už mokeslus pasinaudoti jūsų tėvai, jeigu gavo apmokestinamųjų pajamų.
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2014 03 21, 11:56)
ne, tokios pajamos nedeklaruojamos ir neapmoekstinamos

dekui 4u.gif
Atsakyti
sveiki, gal padėsit kas. Esu vaiko priežiūros atostogose. Sausį, kaip ir visur pranešė, už gruodžio mėn. gavau mažesnę išmoką. Kaip supratau, skirtumą turėčiau atgauti deklaravusi pajamas.
Peržiūrėjau paruoštą deklaraciją ir ten vietoj to, jog gaučiau beveik šimtą, turiu pati primokėti. :?
Nesuprantu kaip čia yra. ir kur patikrinti, ar yra pažymėta, jog už gruodžio mėn. gavau nepilną išmoką už vaiko priežiūrą?
Atsakyti
Labuka,
Atejau pazerti klausimuku, susirinkusiu musu seimos nariams 4u.gif

- iki kada deklaravimas siais metais vyksta?
- ar jei dirbama tik pagal verslo liudijima, tereikia irasyti GPM308V priedo 2 dalyje uzdirbta suma ir tiek?
- ar tiesa, kad dirbantys pagal verslo liudijima deklaruojantys uzdarbi jei nevirsija metiniu pajamu 150 000 neturi moketi jokiu pvm ir pan., Tiek aisku neuzdirbta, kolkas preliminarioje nera matomu jokiu skolu, bet kas zino, ar irasius suma uzdirbta, gali ju atsirasti...?
- jei buvo dirbama tik pagal VL, mokslu deklaruoti negalima savo?
- jei zmogus nedirba tuo metu kol mokosi aukstojo mokslo istaigoje, veliau kai isidarbins jis vistiek negales deklaruoti uz ankstesniais metais moketus mokslus, nes butent tuo metu kai mokesi nedirbo? ar taip supratau is paskutiniu zinuciu kitu nariu?
- jei zmogus 2013 m. turejo nedarbinguma. Sodroje jam sake, kad gales susigrazinti pinigeliu. Tai cia i Sodra reikia kreiptis, ar i VMI?

Kolkas tiek. Is anksto dekui 4u.gif

dar klausimukas: kaip zinoti, kad pateikta deklaracija teisinga, viskas tvarkoje? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Selena*: 21 kovo 2014 - 12:41
QUOTE(*Selena* @ 2014 03 21, 12:38)
Labuka,
Atejau pazerti klausimuku, susirinkusiu musu seimos nariams 4u.gif

- iki kada deklaravimas siais metais vyksta?
- ar jei dirbama tik pagal verslo liudijima, tereikia irasyti GPM308V priedo 2 dalyje uzdirbta suma ir tiek?
- ar tiesa, kad dirbantys pagal verslo liudijima deklaruojantys uzdarbi jei nevirsija metiniu pajamu 150 000 neturi moketi jokiu pvm ir pan., Tiek aisku neuzdirbta, kolkas preliminarioje nera matomu jokiu skolu, bet kas zino, ar irasius suma uzdirbta, gali ju atsirasti...?
- jei buvo dirbama tik pagal VL, mokslu deklaruoti negalima savo?
- jei zmogus nedirba tuo metu kol mokosi aukstojo mokslo istaigoje, veliau kai isidarbins jis vistiek negales deklaruoti uz ankstesniais metais moketus mokslus, nes butent tuo metu kai mokesi nedirbo? ar taip supratau is paskutiniu zinuciu kitu nariu?
- jei zmogus 2013 m. turejo nedarbinguma. Sodroje jam sake, kad gales susigrazinti pinigeliu. Tai cia i Sodra reikia kreiptis, ar i VMI?

Kolkas tiek. Is anksto dekui  4u.gif

dar klausimukas: kaip zinoti, kad pateikta deklaracija teisinga, viskas tvarkoje?  blush2.gif

- deklaravimas vyksta kaip visada taip ir šiemet, iki egužės 2 d.
-pagal VL reikia užpildyti GPM308V priedo II dalį, visus laukelius išskyrus V14 laukelį. Nepamirškite 43 laukelyje įrašyti sumokėtą PSD sumą, jei buvo sumokėta.
-iš dalies tiesa. Pagal VL negalima gauti iš juridinių asmenų daugiau kaip 15500 lt, iš kitų asmenų iki PVM ribos (155000) pajamų suma neribojama ir nieko mokėti nereikia.
-jei tik pagal VL, lengvatomis naudotis negalima. Bet galėtų pasinaudoti už mokslus sutuoktinis arba tėvai
-kas buvo sumokėta ankstesniais metais į ktus metus, kai jau gaunama pajamų, atkelti negalima. Bet lengvata galėjo pasinaudoti kažkuris šeimos narys mano minėtas
-dėl nedarbingumo dažniausiai atsiranda mokėtina, o ne grąžintina suma. Matosi pildant deklaraciją.
p.s. dėl nedarbingumo išmokos už tas dienas reikia kreiptis į sodrą, o ne į VMI, nes ją moka sodra.
-jei bus blogai, turėtumėte gauti pranešimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre_giee: 21 kovo 2014 - 13:23
Laba diena,

turbūt užduosiu kvailą klausimą, bet niekaip nesuprantu ką turiu pataisyti.

Užpildžiau pajamų deklaraciją, ir paspaudus šauktuką meta Vėliavėle su užrašu: Būtini laukeliai turi būti užpildyti. Nenurodo, kur turiu ką pataisyti.

Kokius laukelius aš neužpildžiau?

Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Taurė27 @ 2014 03 21, 14:29)
Laba diena,

turbūt užduosiu kvailą klausimą, bet niekaip nesuprantu ką turiu pataisyti.

Užpildžiau pajamų deklaraciją, ir paspaudus šauktuką meta Vėliavėle su užrašu: Būtini laukeliai turi būti užpildyti. Nenurodo, kur turiu ką pataisyti.

Kokius laukelius aš neužpildžiau?

Ačiū

paspauskite metama veliavele su uzrasu ir jums pazymes raudonai ta vieta wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rino: 21 kovo 2014 - 14:39
Prašau pasakykite, kaip deklaruoti pajamas už 2012 metus? Gavau pranešimą, kad turėjau pajamų iš nuomojamos žemės (buvau visai pamiršus pernai), o, be to, niekur nedirbau, tai deklaracijos visai nepildžiau. Kaip dabar atbuline data užpildyti?
Ačiū už paaiškinimą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2014 03 21, 13:22)
- deklaravimas vyksta kaip visada taip ir šiemet, iki egužės 2 d.
-pagal VL reikia užpildyti GPM308V priedo II dalį, visus laukelius išskyrus V14 laukelį. Nepamirškite 43 laukelyje įrašyti sumokėtą PSD sumą, jei buvo sumokėta.
-iš dalies tiesa. Pagal VL negalima gauti iš juridinių asmenų daugiau kaip 15500 lt, iš kitų asmenų iki PVM ribos (155000) pajamų suma neribojama ir nieko mokėti nereikia.
-jei tik pagal VL, lengvatomis naudotis negalima. Bet galėtų pasinaudoti už mokslus sutuoktinis arba tėvai
-kas buvo sumokėta ankstesniais metais į ktus metus, kai jau gaunama pajamų, atkelti negalima. Bet lengvata galėjo pasinaudoti kažkuris šeimos narys mano minėtas
-dėl nedarbingumo dažniausiai atsiranda mokėtina, o ne grąžintina suma. Matosi pildant deklaraciją.
p.s. dėl nedarbingumo išmokos už tas dienas reikia kreiptis į sodrą, o ne į VMI, nes ją moka sodra.
-jei bus blogai, turėtumėte gauti pranešimą.

Nuosirdziai dekoju uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti