Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(__snowflake @ 2014 04 28, 18:01)
Ar yra kokia nors galimybę deklaruoti pajamas už šeimos narį, dirbusį su verslo liudijimu?

Per jo el.bankininkyste
Atsakyti
Sveikos. Niekaip neperprantu aš tos sistemos doh.gif turiu porą klausimukų, gal galėsit padėt:
1. Jei 31 eil. rašo -155, o 33 eilut. 155 - tai ar čia reiškia, kad nereikia man nieko mokėti/grąžinti?

2. Kaip prisegti dar vieną formą? Skambinaus dėl dovanotų pinigų deklaravimo, tai man sakė, kad reikia dar vieną formą užpildyti, bet aš ten niekaip nerandu kur galima pildyti būtų g.gif

Ačiū labai labai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(upsy_daisy @ 2014 04 28, 20:56)
Sveikos. Niekaip neperprantu aš tos sistemos  doh.gif turiu porą klausimukų, gal galėsit padėt:
1. Jei 31 eil. rašo -155, o 33 eilut. 155 - tai ar čia reiškia, kad nereikia man nieko mokėti/grąžinti?

2. Kaip prisegti dar vieną formą? Skambinaus dėl dovanotų pinigų deklaravimo, tai man sakė, kad reikia dar vieną formą užpildyti, bet aš ten niekaip nerandu kur galima pildyti būtų  g.gif

Ačiū labai labai smile.gif

1. Jums grazins 155 lt.
2. Knigute yra tokia virs deklaracijos,ja atidarot ir surandat reikiama forma ir iterpiat.
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2014 04 28, 13:31)
Sveikos, 2013 m. gavau piniginę dovaną iš tėvų, suma didesnė nei 10 tūkst., taigi reikia ją deklaruoti. Ar tai paveiks man VMI grąžinamą sumą dėl to, kad išdirbau ne visus metus?

Ir kaip neapmokestinamų pajamų priedą įtraukti į deklaraciją? Paspaudžiau varnytę ant atitinkamo priedo, bet jis kol kas neatsirado.

dovanos gautos iš sutuoktinio, tėvų (įtėvių), vaikų (įvaikių), senelių, brolių, seserų, vaikaičių yra neapmokestinamos, t.y. jos neturi įtakos NPD ir PNPD perskaičiavimui, tad ir grąžintina suma nesikeis
Atsakyti
sveikos

pamaciau duomenis preliminarioje, ir zagtelejau, nes nelabai suprantu:

rasoma langeliuose:
31: - 727, o 33: 727(be minuso)
ir poto pazymeta apacioje galutiniuose
45: 180; o 46: -180,
tai kaip suvedziau sasajas, tai supratau kad paskutinis skaicius del to kad rasoma 35a: 2 (tipo du menesius nedirbes , nebuves draustas)

Tas tiesa, bet kiek nedarbo metu domejomes ligoniu kasos tvarka, tai sveikatos apsaugos paslaugos nurodytos kaip taikomas nemokamai, jeigu yra auginami mazameciai vaikai ir tik vienas tevu dirba.
Tai kaip cia suprasti? padekit prasau isnarpliot situacijos rebusa:

1)ar gincytinas sitas 180 mokestinis ipareigojimas?
2) ar sita prievole nesusije su tuo nemokamu gydymu, kaip cia dabar?
3) tai ar mums priklauso islaidu kompensacija (kaip 33 lagely) ar mes nieko nebegaunam ir reikia susimoketi prie to dar ta 180 mokesti?
4)ar cia gausis mes mokame tuos 180 ir VMI svo ruoztu mums moka kompensacija?

(..ir jei isaisketu,jog reik moket ta prievole, gal turit patirties ir patikslinsit, kaip, kokiais kodais?ar imanoma per e-banka? )

kas patars didelis dekui ir zemai lenkiuosi aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo easter: 29 balandžio 2014 - 17:48
QUOTE(easter @ 2014 04 29, 18:45)
sveikos

pamaciau duomenis preliminarioje, ir zagtelejau, nes nelabai suprantu:

rasoma langeliuose:
31: - 727, o 33: 727(be minuso)
ir poto pazymeta apacioje galutiniuose
45: 180; o 46: -180,
tai kaip suvedziau sasajas, tai supratau kad paskutinis skaicius del to kad rasoma 35a: 2 (tipo du menesius nedirbes , nebuves draustas)

Tas tiesa, bet kiek nedarbo metu domejomes ligoniu kasos tvarka, tai sveikatos apsaugos paslaugos nurodytos kaip taikomas nemokamai, jeigu yra auginami mazameciai vaikai ir tik vienas tevu dirba.
Tai kaip cia suprasti? padekit prasau isnarpliot situacijos rebusa:

1)ar gincytinas sitas 180 mokestinis ipareigojimas?
2) ar sita prievole nesusije su tuo nemokamu gydymu, kaip cia dabar?
3) tai ar mums priklauso islaidu kompensacija (kaip 33 lagely) ar mes nieko nebegaunam ir reikia susimoketi prie to dar ta 180 mokesti?
4)ar cia gausis mes mokame tuos 180 ir VMI svo ruoztu mums moka kompensacija?

(..ir jei isaisketu,jog reik moket ta prievole, gal turit patirties ir patikslinsit, kaip, kokiais kodais?ar imanoma per e-banka? )

kas patars didelis dekui ir zemai lenkiuosi aciuks.gif

1 Ar draustuma susitvarket lygoniu kasose? Jeigu ne,tai susitvarkikit,o tada kur 35A pataisykit i 0.
2. Jums grazins ta suma kuri yra 33 laukeli.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 04 29, 19:39)
1 Ar draustuma susitvarket lygoniu kasose? Jeigu ne,tai susitvarkikit,o tada kur 35A pataisykit i 0.
2. Jums grazins ta suma kuri yra 33 laukeli.

o ka ten reikia dar tvarkyti? Pries nedarbinguma ir po jo nieko mes ten ligoniu kasose nieko nepranesinejom, nekeitem,netvarkem, ir nedarbingumas buvo laikinai 2 men. 2013 metu pradzioje. huh.gif
jei vistik reikia, tai galima padaryt greit -virtualiai? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,
atsiverčiu internete pildyti deklaraciją, gilinuosi ir pildau, o ji po kiek laiko ima ir užsidaro, nes baigėsi laikas... sad.gif Blogiausia, kad atsivertus iš naujo niekas neužsisaugoję... Nors ir spaudžiau mygtuką "save", tenka vėl iš naujo pildyti... sad.gif

Kaip apskaičiuoti, kiek turėjau sumokėti GPM, yra du vaikai gimę prieš 2013, dirbau ir dalį metų gavau vaiko priežiūros išmoką. Gaunasi, kad skoloje esu beveik 600 sad.gif Ar kas galėtų padėti?

Atsakyti
QUOTE(easter @ 2014 04 29, 21:04)
o ka ten reikia dar tvarkyti? Pries nedarbinguma ir po jo nieko mes ten ligoniu kasose nieko nepranesinejom, nekeitem,netvarkem, ir nedarbingumas buvo laikinai 2 men. 2013 metu pradzioje.  huh.gif
jei vistik reikia,  tai galima padaryt greit -virtualiai?  unsure.gif

valstybes lesomis draudziamas tik vienas is tevu, auginantis vaika iki 8 metu. kuris bus tas is tevu, kuris bus draustas, reikia susitvarkyti ligoniu kasose. pasiskambinkit I ligoniu kasas 8 700 88888

jeigu vis del to nesutvarkys jums to draustumo, tuomet jei 33 laukelyje daugiau nei 46 laukelyje su minusu, jums grazins skirtuma.
Atsakyti
QUOTE(Lydute @ 2014 04 30, 02:40)
Sveikos,
  atsiverčiu internete pildyti deklaraciją, gilinuosi ir pildau, o ji po kiek laiko ima ir užsidaro, nes baigėsi laikas... sad.gif  Blogiausia, kad atsivertus iš naujo niekas neužsisaugoję... Nors ir spaudžiau mygtuką "save", tenka vėl iš naujo pildyti... sad.gif

Kaip apskaičiuoti, kiek turėjau sumokėti GPM, yra du vaikai gimę prieš 2013, dirbau ir dalį metų gavau vaiko priežiūros išmoką. Gaunasi, kad skoloje esu beveik 600 sad.gif Ar kas galėtų padėti?

Kazkur man atrodo ne ten arba lendat arba ne ta pildot.
17 laukeli jeigu jus viena viska sau taikot uz baikus 3600,jeigu per puse su vyru 1800
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2014 04 30, 06:00)
valstybes lesomis draudziamas tik vienas is tevu, auginantis vaika iki 8 metu. kuris bus tas is tevu, kuris bus draustas, reikia susitvarkyti ligoniu kasose. pasiskambinkit I ligoniu kasas 8 700 88888

jeigu vis del to nesutvarkys jums to draustumo, tuomet jei 33 laukelyje daugiau nei 46 laukelyje su minusu, jums grazins skirtuma.

ka tik gavau atsakyma is VLK kad galesim uzpildyti teritorineje lig. kasoje ta draudima valstybes lesomis atbuline data. t.y. jau dabar galima, istrinus tuos mokestinius ipareigojimus del privalomo draudimo, deklaruoti be ju. smile.gif
Atsakyti
1. kiek rasyti i 17langeli? jaigu du vaikai gime iki 2013. ir du vaikai 2013 01men. ???
2. esam su vyru santuokoj.. tai ar galiu visa savo mpnpd rasytis uz visus vaikus ar vis delto nedalima ir turiu rasyti tik puse?
aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aile: 30 balandžio 2014 - 16:40