Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(Gemma @ 2014 04 05, 12:08)
aišku neprivalo, o bet tačiau jei buhalterė būtų protinga, netaikytų visai NPD tą mėnesį, kai žmogus turi biuletenį, ir nebūtų mokėtinų sumų metų gale. o žmogus ir taip tikisi gauti mažiau už tą mėnesį, kai serga, o metams pasibaigus atsiimtų tuos kelis litus, kuriuos jam dabar tenka primokėti

Labai gudrūs yra darbuotojai, kad per metus gavo daugiau nei reikėjo atlyginimo, tai tyli, nė bum bum, nu bet reik damokėti - fsio - buhalterė kalta. Gudrūs tie darbuotojai - kai jiems subinė dega tai čia nežinojau, negirdėjau, buhalterė kalta. Kažin ar apsidžiaugtų darbuotojas jei buhalterė SAVAVALIŠKAI imtų ir paskaičiuotų jam algą nepritaikius NPD, iš karto bus triukšmas, buhalterė skaičiuoti nemoka, viską sau persiveda ir t.t.

Geriausia - nieko nežinau - buhalterė kalta. Negi neskaičiuojat algos kai gaunat, rėkiat už kiekvieną mažiau sumokėtą litą.

ir dar...

Buhalteris tai šeimos finansus turi skaičiuoti, kiek darbuotojas iš n darboviečių gaus algos, pašalpų, su kuria moterim vaikas bendras, o kur vienos nakties nuotykis...

Dar gal norit ir buhalterės ne tik algas Jums paskaičiuotų, bet ir komunalinėms pavedimus padarytų iš sąskaitų, juk mes buhalterės tik sėdim ir žiūrim į kompą, kavą dar geriam ir algą dar gaunam...

Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2014 04 05, 13:08)
aišku neprivalo, o bet tačiau jei buhalterė būtų protinga, netaikytų visai NPD tą mėnesį, kai žmogus turi biuletenį, ir nebūtų mokėtinų sumų metų gale. o žmogus ir taip tikisi gauti mažiau už tą mėnesį, kai serga, o metams pasibaigus atsiimtų tuos kelis litus, kuriuos jam dabar tenka primokėti

Matosi, kad buhaltere nesat dirbusi.... Pabandykite be dokumentų kažką padaryti - Jums taip atsirūgs už neteisingą apskaitos vedimą.

Buhalterė nebūna užsibarikadavus, visada galima jos pasiklausti kaip daryti geriau ir GPM įstatymas yra prieinamas visiems, ne tik buhalteriams.

Atsakyti
Sveiki, gal kažkas žinote, nes niekaip į VMI neprisiskambinu doh.gif visi ten užimti.

Pildau savo ir vyro deklaracijas, klausimas: ar galiu vyrui pritaikyti mano mokėtą sumą už vaiko gyvybės draudimą??? Nes man ta suma nepadidina grąžinamų pinigų, mat aš mokėjau už tris gyvybės draudimus. Kadangi vyras mokėjo tik už savo vieną draudimą, kai jam pritaikau dar vieną iš mano mokėtų, jam grąžinama suma padidėja. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(akrima @ 2014 04 07, 12:19)
Sveiki, gal kažkas žinote, nes niekaip į VMI neprisiskambinu doh.gif visi ten užimti.

Pildau savo ir vyro deklaracijas, klausimas: ar galiu vyrui pritaikyti mano mokėtą sumą už vaiko gyvybės draudimą??? Nes man ta suma nepadidina grąžinamų pinigų, mat aš mokėjau už tris gyvybės draudimus. Kadangi vyras mokėjo tik už savo vieną draudimą, kai jam pritaikau dar vieną iš mano mokėtų, jam grąžinama suma padidėja. Ačiū.

Negalima, kartą aš bandžiau už vyro grąžintis, tai gavau taisyti deklaraciją 4u.gif nieko baisaus jei nesusigrąžinsit, mažiau mokesčių nuskaičiuos pasibaigus draudimo sutarčiai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edirga @ 2014 04 07, 12:24)
Negalima, kartą aš bandžiau už vyro grąžintis, tai gavau taisyti deklaraciją 4u.gif  nieko baisaus jei nesusigrąžinsit, mažiau mokesčių nuskaičiuos pasibaigus draudimo sutarčiai mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 04 07, 08:50)
Sveiki, praeitais metais dirbau vienoje darbovietėje, jokių kitokių pajamų, biuletenių neturėjau, lapkričio mėnesį išėjau nėštumo atistogų, prašyme rašiau, kad pinigus pervestų iš karto. Dabar deklaracijoje grążintina suma yra su minusu... Tai ćia taip turi būti?  unsure.gif

grąžins jums kitąmet už gpm permoką nuo motinystės pašalpos, nes dalis pašalpos buvo už š.m. mėnesius.o iš kur minusas galit pasiskambint į vmi ir pasiteirauti 4u.gif
Atsakyti

permeciau akimis keleta puslapiu, bet nerandu kas susije su man rupimu klausimu karsta.gif

gal galit patikslint, kokie niuansai formos pildyme, kai deklaruoji uz NEpilnai atidirbtus metus (is 12 men dirbo 10men)? kazka reiktu kitaip perskaiciuot g.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(silagele @ 2014 04 07, 15:14)
permeciau akimis keleta puslapiu, bet nerandu kas susije su man rupimu klausimu karsta.gif

gal galit patikslint, kokie niuansai formos pildyme, kai deklaruoji uz NEpilnai atidirbtus metus (is 12 men dirbo 10men)?  kazka reiktu kitaip perskaiciuot g.gif

aciu 4u.gif

Nieko nereikia skaiciuoti,sistema pati viska paskaiciuos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 04 07, 14:16)
Nieko nereikia skaiciuoti,sistema pati viska paskaiciuos.

aciu 4u.gif
Atsakyti
gal jau pradejo moket pinigelius?
Atsakyti
Dar turiu vieną klausimėlį: prieš keletą metų (gal 2007 ar 2008m.) neprisimenu tiksliai, bet tada dar grąžindavo pinigus už apmokėtas studijas, mano mama mokėjo už mane 500lt/semestras, vėliau deklaruodavo ir dalį grąžindavo. Ir vienais metais ji kažką privėlė toje deklaracijoje, ne į tą langelį skaičius įrašė, nes lyg ir nebuvo tada dar tų paruoštų deklaracijų, priskaičiavo jai grąžinamų pinigų, grązino. O praeitais metais atėjo pranešimas, kad ta deklaracija atmetama, kad nesutampa skaičiai... Užpildė mama iš naujo ir ten grąžinama suma mažesnė nei buvo toje pirmoje ir nei jai grąžino. O kas toliau, ar dabar mama skolinga tą pirmą sumokėtą sumą? Ir kaip čia apskritai įmanoma, kad apsižiūrėjo dėl klaidos po kelerių metų?
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 04 07, 22:17)
O kas toliau, ar dabar mama skolinga tą pirmą sumokėtą sumą? Ir kaip čia apskritai įmanoma, kad apsižiūrėjo dėl klaidos po kelerių metų?

Taip, jei pirmoji suma buvo didesnė užantrąją, mama skolinga skirtumą. Reiktų tą skirtumą susimokėti. Tačiau gal yra/ buvo deklaracijų su grąžintinu GPM, tada ta suma susidengtų/-ė.
Atsakyti