QUOTE(Gemma @ 2014 04 06, 12:42)
mano darbovietėj virš 600 darbuotojų, bet buhalterė visada žino, kas kada turėjo biuletenį, kam taikyti ar netaikyti NPD. tai gal čia ir yra skirtumas tarp gero ir eilinio buhalterio?
kitas dalykas, eilinis žmogelis ne visada susigaudo, kas yra tas NPD, kol jam neatsiranda mokėtinas. mano nuomone, būtų labai žmogiška iš buhalterio pusės tai paaiškinti, o ne aprėkti, kad tai jo "asmeninė tragedija"
mūsų buhalterė taip ir daro: kai esi biuletenyje, grižęs gauni į dantis prašymą, kad tau netaikytų NPD, ir tavo teisė rinktis, kaip tu darysi. apskritai mūsų buhalterė labai žmogiška ir visada paaiškina žmogui, kaip jam geriau daryti, kokios pasekmės darymo/nedarymo
kitas dalykas, eilinis žmogelis ne visada susigaudo, kas yra tas NPD, kol jam neatsiranda mokėtinas. mano nuomone, būtų labai žmogiška iš buhalterio pusės tai paaiškinti, o ne aprėkti, kad tai jo "asmeninė tragedija"
mūsų buhalterė taip ir daro: kai esi biuletenyje, grižęs gauni į dantis prašymą, kad tau netaikytų NPD, ir tavo teisė rinktis, kaip tu darysi. apskritai mūsų buhalterė labai žmogiška ir visada paaiškina žmogui, kaip jam geriau daryti, kokios pasekmės darymo/nedarymo
Buhalteris visada, paduodamas žmogui NPD prašymą, paaiškina jam kas tai ir kaip taikoma, jei žmogui kyla klausimų. O bet tačiau, jei žmogui "baika čia", tai jau nebe buhalterio problemos. Ir apkskritai, juk pajamos ne vien iš ligonlapių gaunamos, tai negi dabar kiekvieną mėnesį kviest darbuotojų susirinkimą ir visus tardyt "kiek iš kur ir už ką uždirbai papildomai? "
Yra toks negražus išsireiškimas, kurio neminėsiu viešai, bet esmė ta, kad gerai ant kito sprando užkraut viską ir tikėtis, kad pačiam užpakalio ir smegenų nejudidant gausi dovanų
Manęs absoliučiai nedomina darbuotojų finansai, patariu tik tada, jei ateina, klausia ir domisi. O ką jau prisikakoja per tuos metus, tą tegul patys ir srebia, aš į tą jų š... papildų nededu