Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventojų pajamų deklaravimas

QUOTE(Gemma @ 2014 04 06, 12:42)
mano darbovietėj virš 600 darbuotojų, bet buhalterė visada žino, kas kada turėjo biuletenį, kam taikyti ar netaikyti NPD. tai gal čia ir yra skirtumas tarp gero ir eilinio buhalterio?  4u.gif

kitas dalykas, eilinis žmogelis ne visada susigaudo, kas yra tas NPD, kol jam neatsiranda mokėtinas. mano nuomone, būtų labai žmogiška iš buhalterio pusės tai paaiškinti, o ne aprėkti, kad tai jo "asmeninė tragedija"  mirksiukas.gif
mūsų buhalterė taip ir daro: kai esi biuletenyje, grižęs gauni į dantis prašymą, kad tau netaikytų NPD, ir tavo teisė rinktis, kaip tu darysi. apskritai mūsų buhalterė labai žmogiška ir visada paaiškina žmogui, kaip jam geriau daryti, kokios pasekmės darymo/nedarymo  smile.gif

Buhalteris visada, paduodamas žmogui NPD prašymą, paaiškina jam kas tai ir kaip taikoma, jei žmogui kyla klausimų. O bet tačiau, jei žmogui "baika čia", tai jau nebe buhalterio problemos. Ir apkskritai, juk pajamos ne vien iš ligonlapių gaunamos, tai negi dabar kiekvieną mėnesį kviest darbuotojų susirinkimą ir visus tardyt "kiek iš kur ir už ką uždirbai papildomai? " biggrin.gif
Yra toks negražus išsireiškimas, kurio neminėsiu viešai, bet esmė ta, kad gerai ant kito sprando užkraut viską ir tikėtis, kad pačiam užpakalio ir smegenų nejudidant gausi dovanų biggrin.gif
Manęs absoliučiai nedomina darbuotojų finansai, patariu tik tada, jei ateina, klausia ir domisi. O ką jau prisikakoja per tuos metus, tą tegul patys ir srebia, aš į tą jų š... papildų nededu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2014 04 06, 11:42)
mano darbovietėj virš 600 darbuotojų, bet buhalterė visada žino, kas kada turėjo biuletenį, kam taikyti ar netaikyti NPD. tai gal čia ir yra skirtumas tarp gero ir eilinio buhalterio?  4u.gif

kitas dalykas, eilinis žmogelis ne visada susigaudo, kas yra tas NPD, kol jam neatsiranda mokėtinas. mano nuomone, būtų labai žmogiška iš buhalterio pusės tai paaiškinti, o ne aprėkti, kad tai jo "asmeninė tragedija"  mirksiukas.gif
mūsų buhalterė taip ir daro: kai esi biuletenyje, grižęs gauni į dantis prašymą, kad tau netaikytų NPD, ir tavo teisė rinktis, kaip tu darysi. apskritai mūsų buhalterė labai žmogiška ir visada paaiškina žmogui, kaip jam geriau daryti, kokios pasekmės darymo/nedarymo  smile.gif

Jūsų buhalterė gal dirba tik su darbuotojais, tik tabelius pildo ir algas skaičiuoja, nes jei įmonėj 600 darbuotojų, tai manau yra ne viena buhalterė. Pašalpa iš Sodros yra tik dalis iš kur gaunamos papildomos pajamos. Pas mane per visas įmones apie 35 darbuotojus, visiem visada geranoriškai patariu, bet po kiekvienos ligos tikrai nekišu prašymo dėl NPD, manau reta kuri taip daro.

O šiaip ne jum spręst ar ji eilinė ar gera, ar labai gera buhalterė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2014 04 06, 12:42)

Sedėčiau vien ant algų skaičiavimo ir tabelių pildymo, tai pažaisčiau su kiekvienu vaikų darželį. O dabar atėjo darbintis viską išaiškinu ir tikrai neturiu fizinių galimybių kontroliuoti kiekvieną. Be to viskas apie GPM, NPD, PNPD yra prieinama pasiskaityti kiekvienam. Jei neaišku, ateik, klausk, domėkis, o ne metų gale šauk, kad buhalteris kaltas. Kiek aiškinama yra jei pajamos kintamos kas mėnesį, tai atsisakyk NPD, jau geriau metų gale susigražinti, o ne damokėti, bet per savo gobšumą, kelių litų mažesniu atlyginimu gi žmogus nepasitenkina.
Ir tikrai, Gemma, ne Jums spręsti apie buhalterio kvalifikaciją. Matau, kad Jūs su "popieriniu" darbu visai nesusijusi, pagal savo pasisakymus, pajamos gaunamos ne tik už biuletenius, atsiverskit GPM įstatymą ir pasiskaitykit. Ir esate vienas iš tokių žmonių, kurie galvoja, kad buhalteris ateina į darbą tik prakedenti popierius, kad nepelytų ir kavos atsigert.
Atsakyti
Man dar vis neaišku dek sumos 33 langelyje, suvedus 1200 į 17 langelį suma nuo buvusios padidėjo 100 lt ar čia teisingai? Ar taip dėl to, kad vaiko dar tėvas nėra užpildęs deklaracijos ir neįrašęs 0?
Atsakyti
QUOTE(zaleake @ 2014 04 06, 18:10)
Man dar vis neaišku dek sumos 33 langelyje, suvedus 1200 į 17 langelį suma nuo buvusios padidėjo 100 lt ar čia teisingai? Ar taip dėl to, kad vaiko dar tėvas nėra užpildęs deklaracijos ir neįrašęs 0?

Tiesiog visa PNPD pritaiket sau,todel ir padidejo,o ne del to,kad vyras dar neuzpilde.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2014 04 06, 18:20)
Tiesiog visa PNPD pritaiket sau,todel ir padidejo,o ne del to,kad vyras dar neuzpilde.

Ar neturėjo padidėti daugiau?
Atsakyti
QUOTE(zaleake @ 2014 04 06, 18:35)
Ar neturėjo padidėti daugiau?

O kodėl Jūs norite daugiau? PNPD tik sumažina apmokestinamas pajamas, bet nėra taip, kad jūs prisitaikyse pvz 1200 Lt PNPD per metus ir atgausite juos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatuole @ 2014 04 06, 18:48)
O kodėl Jūs norite daugiau? PNPD tik sumažina apmokestinamas pajamas, bet nėra taip, kad jūs prisitaikyse pvz 1200 Lt PNPD  per metus ir atgausite juos smile.gif

nea man tiesiog idomu kokia procentine sumos dalis nuo tu 1200 yra grazinama ir kaip tai apskaiciuoti:) suprantu kad zioploki klausimai tiesiog esu zale sitoj srity:)
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zaleake @ 2014 04 06, 21:04)
nea man tiesiog idomu kokia procentine sumos dalis nuo tu 1200 yra grazinama ir kaip tai apskaiciuoti:) suprantu kad zioploki klausimai tiesiog esu zale sitoj srity:)
4u.gif

15 % nuo pnpd
Atsakyti
QUOTE(juskirena @ 2014 04 07, 06:47)
15 % nuo pnpd

Jei yra tiek išskaičiuoto ir sumokėto GPM!
Atsakyti
Sveiki, praeitais metais dirbau vienoje darbovietėje, jokių kitokių pajamų, biuletenių neturėjau, lapkričio mėnesį išėjau nėštumo atistogų, prašyme rašiau, kad pinigus pervestų iš karto. Dabar deklaracijoje grążintina suma yra su minusu... Tai ćia taip turi būti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nińa_del_viento @ 2014 04 07, 08:50)
Sveiki, praeitais metais dirbau vienoje darbovietėje, jokių kitokių pajamų, biuletenių neturėjau, lapkričio mėnesį išėjau nėštumo atistogų, prašyme rašiau, kad pinigus pervestų iš karto. Dabar deklaracijoje grążintina suma yra su minusu... Tai ćia taip turi būti?  unsure.gif

gali būti. Nes gavot didesnes pajamas negu 12 atlyginimų, todėl persiskaičiuoja NPD
Atsakyti