turiu klausima
siemet atsidarius deklaravima matau,kad paruosta 2014 ir 2009 metai
bet lyg esu deklaravus 2009 metus.ten viskas taip pat kaip ir anksciau(grazintina 606lt)
nepamenu ar juos atgavau,bet jai buciau atgavus ju nebutu paruosta
ar man pildyt uz tos metus ar jie grazins ,jai nebuvo grazinti ir is kur zinot,atsimint
nesuprantu,kodel jie yra tarp paruostu
QUOTE(laumir @ 2014 03 29, 18:44)
turiu klausima
bet lyg esu deklaravus 2009 metus.ten viskas taip pat kaip ir anksciau(grazintina 606lt)
ar man pildyt uz tos metus ar jie grazins ,jai nebuvo grazinti ir is kur zinot,atsimint
Atsidarykit banko saskaitas ir pasiziurekite ar grazino ar ne.
QUOTE(Gemma @ 2014 03 29, 19:14)
gal turėjote papildomų pajamų, pvz, buvote biuletenyje? arba keitėt darbovietes, ar gal dirbate ne vienoje darbovietėje? visa tai mažina taikytiną MNPD, o pagrindinė darbovietė nežino (o ir neprivalo žinoti), kiek jūs turėjote papildomų pajamų, todėl taikė jums per didelį MNPD.
na man tupai vistiek neaisku.darbovietes jau du metai nekeiciu,tikrai darboviete tvarkingai popierius ir viska tvarko,na su mazu vaikuciu buvau biuletenyje. bet jokiu papildomu pajamu neturiu ir neturejau. tai nejau cia ta 50litu susimoketi kad buvau biuletenyje,nes dokumentus kazka ne taip darboviete sutvarke? nu nesuprantu vistiek
QUOTE(teresiukas3 @ 2014 03 30, 20:09)
kiek man sugrazins jei 31langeli -440 33langeli 440 o 44B langeli 450 ir 45langeli 450
44langeli 450 ir 46 -450 negi dar as lieku 10lt skoloj? o jei vyro deklaracijos neteikiu galiu sau rasyt ne 600 o 1200 uz vaika?
44langeli 450 ir 46 -450 negi dar as lieku 10lt skoloj? o jei vyro deklaracijos neteikiu galiu sau rasyt ne 600 o 1200 uz vaika?
reikia žiūrėti į 33 ir 46 langelius. jums grąžins 440 lt GPM permokos. bet pagal 46 langelį jūs esate skolinga 450 lt PSD įmokų. gal kažko nedapildėt? ką įrašėt į 35A langelį? gal turėjot verslo liudijimą ir neįrašėt, kiek sumokėjot PSD? gal dalį metų nedirbot ir nebuvot registruota darbo biržoj?
jei vyras negavo apmokestinamųjų pajamų ir jam nebuvo taikytas PNPD, tada galite taikytis viską sau už vaiką
Papildyta:
QUOTE(dzese @ 2014 03 30, 15:11)
na man tupai vistiek neaisku.darbovietes jau du metai nekeiciu,tikrai darboviete tvarkingai popierius ir viska tvarko,na su mazu vaikuciu buvau biuletenyje. bet jokiu papildomu pajamu neturiu ir neturejau. tai nejau cia ta 50litu susimoketi kad buvau biuletenyje,nes dokumentus kazka ne taip darboviete sutvarke? nu nesuprantu vistiek
jei tų biuletenių buvo ne vienas, tai greičiausiai dėlto ir bus, nes ligos pašalpa irgi yra apmokestinamos pajamos
padekit nes visai nebesusigaudau...pateikiau deklaracija el budu,buvo viskas gerai,o kai pakartotinai paziurejau tai belen kiek klaidu ismeta ir as nesuprantu kaip jas taisyt,gal galit padeti?
QUOTE(Gemma @ 2014 03 31, 09:37)
reikia žiūrėti į 33 ir 46 langelius. jums grąžins 440 lt GPM permokos. bet pagal 46 langelį jūs esate skolinga 450 lt PSD įmokų. gal kažko nedapildėt? ką įrašėt į 35A langelį? gal turėjot verslo liudijimą ir neįrašėt, kiek sumokėjot PSD? gal dalį metų nedirbot ir nebuvot registruota darbo biržoj?
jei vyras negavo apmokestinamųjų pajamų ir jam nebuvo taikytas PNPD, tada galite taikytis viską sau už vaiką
Papildyta:
jei tų biuletenių buvo ne vienas, tai greičiausiai dėlto ir bus, nes ligos pašalpa irgi yra apmokestinamos pajamos
Papildyta:
5men buvo nedirbti vadinasi 10lt lieku skoloj.tik nesuprantu kdl nedraude manes valstybes liesom juk vaikui dar tik 7metai. iskarto pateikiau deklaracija ji raso priimta ir tada yrasiau 1200 ir vel per naujo pateikiau nebus blogai?
QUOTE(sleeta @ 2014 03 31, 09:41)
padekit nes visai nebesusigaudau...pateikiau deklaracija el budu,buvo viskas gerai,o kai pakartotinai paziurejau tai belen kiek klaidu ismeta ir as nesuprantu kaip jas taisyt,gal galit padeti?
eikit į deklaraciją, spauskit raudoną šauktuką, o tada dukart su pele spragtelkit kiekvieną raudoną varnelę, kad parodytų, kuris langelis blogas, ir užpildykit/pataisykit kur reikės
ten greičiausiai tik 0 reikės surašyti 28, 30, 37, 39, 42 ir 43 langeliuose.
Papildyta:
QUOTE(teresiukas3 @ 2014 03 31, 10:18)
5men buvo nedirbti vadinasi 10lt lieku skoloj.tik nesuprantu kdl nedraude manes valstybes liesom juk vaikui dar tik 7metai. iskarto pateikiau deklaracija ji raso priimta ir tada yrasiau 1200 ir vel per naujo pateikiau nebus blogai?
jei vaikui daugiau nei 3 m. reikia susitvarkyti ligonių kasose draudimą, nes sodros lėšomis draudžiama, kol vaikas iki 3 m., popieriai sutvarkomi, kai kreipiatės dėl išmokų. o vėliau yra draudžiama ligonių kasose. jei nesusitvarkote popierių, jūs nelaikoma drausta. bet čia mamos anksčiau yra rašiusios, kad sutvarko ir atbuline data. tai gal ir jūs taip galit? tada pasinaikintų skola už PSD, ir atgautumėt GPM
o VMI į ankstesnę deklaraciją tiesiog nekreips dėmesio, nes vertinama yra tik pati paskutinė pateikta deklaracija.
QUOTE(sleeta @ 2014 03 31, 09:41)
tai jūs žiūrėkit ne preliminarią deklaraciją, nes ji nesikeis, o savo jau pateitką deklaraciją. Ją galite rasti pasirinkus "pateiktų dokumentų istorija"- "pateikti dokumentai"
Sveikos,jei priimta deklaracija tai reiskia ,kad ji gerai uzpildyta?ar ja dar tikrina?
QUOTE(Gemma @ 2014 03 31, 11:29)
eikit į deklaraciją, spauskit raudoną šauktuką, o tada dukart su pele spragtelkit kiekvieną raudoną varnelę, kad parodytų, kuris langelis blogas, ir užpildykit/pataisykit kur reikės
Papildyta:
jei vaikui daugiau nei 3 m. reikia susitvarkyti ligonių kasose draudimą, nes sodros lėšomis draudžiama, kol vaikas iki 3 m., popieriai sutvarkomi, kai kreipiatės dėl išmokų. o vėliau yra draudžiama ligonių kasose. jei nesusitvarkote popierių, jūs nelaikoma drausta. bet čia mamos anksčiau yra rašiusios, kad sutvarko ir atbuline data. tai gal ir jūs taip galit? tada pasinaikintų skola už PSD, ir atgautumėt GPM
o VMI į ankstesnę deklaraciją tiesiog nekreips dėmesio, nes vertinama yra tik pati paskutinė pateikta deklaracija.
Papildyta:
nu ten man nemeta jokiu raudonu varneliu,arba as ju nerandu tiesiog,o man ismeta va tokiu uzrasu daug
Klaidų: 23 Perspėjimų: 1 .
KLAIDA: Pridėtas priedas GPM308T(1) yra neužpildytas. Užpildykite priedą arba jį pašalinkite.
KLAIDA: Pridėtas priedas GPM308V(1) yra neužpildytas. Užpildykite priedą arba jį pašalinkite.
KLAIDA: GPM308R priedas nėra pildomas, kai nėra GPM308V priedo arba GPM308V priedas yra, bet V3 laukelyje įrašytas 1.
KLAIDA: Pridėtas priedas GPM308P(1) yra neužpildytas. Užpildykite priedą arba jį pašalinkite.
KLAIDA: Pridėtas priedas GPM308N(1) yra neužpildytas. Užpildykite priedą arba jį pašalinkite.
KLAIDA: Pridėtas priedas GPM308R(1) yra neužpildytas. Užpildykite priedą arba jį pašalinkite.
KLAIDA: Pridėtas priedas GPM308K(1) yra neužpildytas. Užpildykite priedą arba jį pašalinkite.
KLAIDA: Pridėtas priedas GPM308S(1) y ir panasiai
Papildyta:
aj ir tiesa,man VMI kai buvau tai paskaiciavo tik uz vaikus,o kodel jie netikrino dokumento uz ta laika,kai 2013 metais dirbau?va del jo man ir neaisku