Laukiam
QUOTE(renaciukas66666 @ 2014 03 26, 15:16)
labai reikia pagalbos situacija tokia,ar galiu tik savo deklaracijoje rasyti tuos skaiciukus uz 2 vaikus,o pas vyra 0 ?nes pasiziurejau,kad taip daugiau grazinasi pinigeliu(mes nesusituoke,jei tai turi reiksmes),labai laukiu atsakymo
jei vyras neturėjo apmokestinamųjų pajamų ir darbovietė jam netaikė, tada galite. priešingu atveju jam gali atsirasti mokėtinas. pabandykite supildyti jo su 0, ar neatsiranda minusas 33 langelyje?
QUOTE(Laimė @ 2014 03 19, 22:11)
Labas vakaras,
noreciau dar pasitikslinti dėl MPNPD sumos:
jeigu 1 vaikas auginamas pagal teismo sprendima vieno is tevu ir turimi dar 2 vaikai kuriuos auginame "per pusę".
Jeigu nori šeimoje tik vienas deklaruotis visus vaikus (tas kas augina pirmaji), tai tada rašome vienam "6000", o kitam "0" Lt. ?
O jeigu norime deklaruotis pusiau, tai tada 3600 lt. (tas kas augina vaiką vienas) ir 1800 lt tam kuris "per pusę" likusius du vaikus
noreciau dar pasitikslinti dėl MPNPD sumos:
jeigu 1 vaikas auginamas pagal teismo sprendima vieno is tevu ir turimi dar 2 vaikai kuriuos auginame "per pusę".
Jeigu nori šeimoje tik vienas deklaruotis visus vaikus (tas kas augina pirmaji), tai tada rašome vienam "6000", o kitam "0" Lt. ?
O jeigu norime deklaruotis pusiau, tai tada 3600 lt. (tas kas augina vaiką vienas) ir 1800 lt tam kuris "per pusę" likusius du vaikus
QUOTE(klakšt @ 2014 03 19, 22:23)
Teisingai
dar kartą pasikonsultuoti atėjau:
VMI man atsakė, kad aukščiau išdėstytu atveju, jeigu nori MPNPD taikytis vienas žmogus, jis turi rašyti ne 6000 Lt., o 5400,
nes jam už savo 3 vaikus 3600+1800, viso 5400 lt.
Sveikos merginos gal kuri galit paiskint. Uz 2012 deklaravaus praeitais metais tai pamajos buvo apie 8000lt tai gryzo man beveik 500lt. Siais metais deklaruojantis uz 2013 mano pajamos metines buvo apie 20000lt bet kazkodel dabar dar ir skoloj lieku -58lt kaip tai suprast uz ka ir kodel. Tiesa link metu pabaigos keiciau darba perejau is vienos darbovietes i kita, gal cia su tuo kazkas susije..Nes VMI kai buvau man mergina kuri mane aptarnavo nieko dorai nepaiskino, tik tiek kad cia pagal formule skaiciuota ir tiek.
QUOTE(Laimė @ 2014 03 26, 16:52)
dar kartą pasikonsultuoti atėjau:
Teisingai. Vienam tėvui: pirmas vaikas (auginamas vieno tėvo, teismo sprendimu) - 1200Lt, antras vaikas - 1200Lt, trečias - 1200Lt.
Kitam tėvui: pirmas bendras vaikas - 600Lt, antras bendras vaikas - 1200Lt.
Jei visą PNPD taikysis tas, kuris turi 3 vaikus, jo PNPD bus 5400Lt.
Papildyta:
QUOTE(LeimaRei @ 2014 03 26, 19:03)
kazkodel dabar dar ir skoloj lieku -58lt kaip tai suprast uz ka ir kodel.
Paskaitykit, kas buvo anksčiau rašyta temoje, šis klausimas nuolat kartojasi.
Kai atsidarai pateikta preliminaria deklaracija, spaudi pildyti, uzsipildai deklaracija ir tuomet koki mygtuka reikia rinktis: ,,pateikti" ar ,,pasirasyti ir pateikti"?
Paspaudziau pateikti, tai norint perziureti pateikta dokumenta jis is pradziu nebuvo matomas sarase ,,pateikti dokumentai", o buvo matomas skiltyje ,,persiusti failai". Kol surasiau jums sia zinute pasiklausti noredama, tai atsirado jau ir skiltyje ,,pateikti dokumentai", tai viskas tvarkoje kolkas, dabar skaitosi reikia laukti kol patvirtins, atmes ir pan?
Paspaudziau pateikti, tai norint perziureti pateikta dokumenta jis is pradziu nebuvo matomas sarase ,,pateikti dokumentai", o buvo matomas skiltyje ,,persiusti failai". Kol surasiau jums sia zinute pasiklausti noredama, tai atsirado jau ir skiltyje ,,pateikti dokumentai", tai viskas tvarkoje kolkas, dabar skaitosi reikia laukti kol patvirtins, atmes ir pan?
QUOTE(*Selena* @ 2014 03 26, 22:21)
Kai atsidarai pateikta preliminaria deklaracija, spaudi pildyti, uzsipildai deklaracija ir tuomet koki mygtuka reikia rinktis: ,,pateikti" ar ,,pasirasyti ir pateikti"?
taip, viskas gerai. tik pažiūrėkit koks statusas deklaracijos, po kiek laiko turi atsirasti "priimta". gali ir ne iškart statusas pasikeist, o kurį laiką stovėt "pateikta"
Supratau.
O gal kuri zino, kai norima e budu pateikta deklaracija is vmi gauti su visais antspaudais, tai i ka kreiptis vmi reikia? I kokia administracija, informacijos skyriu ar su visais laukti pasirinkus tsloneli deklaracija stovet eileje?
O gal kuri zino, kai norima e budu pateikta deklaracija is vmi gauti su visais antspaudais, tai i ka kreiptis vmi reikia? I kokia administracija, informacijos skyriu ar su visais laukti pasirinkus tsloneli deklaracija stovet eileje?
noriu paklausti, man reikia pataisyti deklaracijoje MNPD, bet man neleidžia. gal kas patarsit kaip tai padaryti?
ačiū
ačiū
QUOTE(Tepaluota @ 2014 03 26, 19:05)
Teisingai. Vienam tėvui: pirmas vaikas (auginamas vieno tėvo, teismo sprendimu) - 1200Lt, antras vaikas - 1200Lt, trečias - 1200Lt.
Papildyta:
Papildyta:
Gyveni zmogus ir mokaisi
Ar teisingai suprantu, kad jeigu as auginu dukra, kuri man yra pirma, o teciui jau ne pirmas vaikas ir taikausi visa Mpnpd, tai jis nebus 1200, o didesnis? T.y. 1800 Lt? O kai dukros tevo pirmam vaikui sueitu 18, tai jau reiktu taikyti mazesni PNPD? Ojoj tada kaip viskas cia sudetinga
nezinau ar jus man cia sugebesite paaiskinti...zalia as cia esu...dirbu jau du metai toje pacioje darbovieteje,su vyru auginame du mazamecius vaikucius,dukryte turi negalia.visais metais kazkaip grazindavo,o va siemet pazvelgiau ir nesuprantu turiu susimoketi pati,bet kaip cia taip...28 langeli 50 31langeli 50 ir33langeli kad man susimoket 50 o 17 langeli 1800.gal gali man paaiskinti uz ka cia susimoketi,kas cia ne taip?
QUOTE(Laurutė @ 2014 03 28, 17:13)
noriu paklausti, man reikia pataisyti deklaracijoje MNPD, bet man neleidžia. gal kas patarsit kaip tai padaryti?
ačiū
ačiū
MNPD (15 langelis) taisyti negalima, deklaracija jį pati apskaičiuoja pagal jūsų pajamas. galima tik PMNPD (17 langelis) taisyti, kur už vaikus taikosi.
QUOTE(monday @ 2014 03 28, 18:08)
Gyveni zmogus ir mokaisi
Ar teisingai suprantu, kad jeigu as auginu dukra, kuri man yra pirma, o teciui jau ne pirmas vaikas ir taikausi visa Mpnpd, tai jis nebus 1200, o didesnis? T.y. 1800 Lt? O kai dukros tevo pirmam vaikui sueitu 18, tai jau reiktu taikyti mazesni PNPD? Ojoj tada kaip viskas cia sudetinga
o ar tėvas kitą vaiką(us) augina pats? nes jei gyvenamoji vieta paskirta vaiko(ų) su mama, tuomet tėtis negali taikytis PNPD už tą vaiką. ir jūsų bendras vaikas jam skaitosi kaip pirmas
QUOTE(dzese @ 2014 03 28, 21:36)
nezinau ar jus man cia sugebesite paaiskinti...zalia as cia esu...dirbu jau du metai toje pacioje darbovieteje,su vyru auginame du mazamecius vaikucius,dukryte turi negalia.visais metais kazkaip grazindavo,o va siemet pazvelgiau ir nesuprantu turiu susimoketi pati,bet kaip cia taip...28 langeli 50 31langeli 50 ir33langeli kad man susimoket 50 o 17 langeli 1800.gal gali man paaiskinti uz ka cia susimoketi,kas cia ne taip?
gal turėjote papildomų pajamų, pvz, buvote biuletenyje? arba keitėt darbovietes, ar gal dirbate ne vienoje darbovietėje? visa tai mažina taikytiną MNPD, o pagrindinė darbovietė nežino (o ir neprivalo žinoti), kiek jūs turėjote papildomų pajamų, todėl taikė jums per didelį MNPD.