Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE (puupa @ 2004 08 27, 00:15)
Nu susidomejau ir as siuo klausimu,maniskis gimes JAV,na ir automatiskai jis jau pilietis,bet kaip gauti LT pilietybe,butu gerai suzinoti issamesne infotmacija.....

paskambink man, duosiu konsulato numeri. beje, zinok pameciau savo mobilke tai kartu su jais ir visus tel. numerius sad.gif
Atsakyti
Tada dar klausimas: juk eina kalba apie lietuviams (ar vienam lietuviui) gimusi vaika, o toks vaikas automatishkai yra Lietuvos pilietis. Tad viskas, ko jam reikia - tai patvirtinanchio dokumento - paso.
O ten ta visa kruva reikalaujamu dokumentu, mano manymu, reikalinga tada, kuomet - norima TAPTI Lietuvos piliechiu.
Nes, kaip jau minejau, kur man ish ambasados atsiunte reikalingus popierius, nieko neminima apie jokius ten senelius ir 1940 m. O ir Lietuvoj bebunant ejom ishsimti paso, tai nieko tokio neturejom, o pritrukom tik apostiles ant amerikietishko gimimo liudijimo.
Atsakyti
QUOTE (Ode @ 2004 08 27, 06:04)
Tada dar klausimas: juk eina kalba apie lietuviams (ar vienam lietuviui) gimusi vaika, o toks vaikas automatishkai yra Lietuvos pilietis. Tad viskas, ko jam reikia - tai patvirtinanchio dokumento - paso.
O ten ta visa kruva reikalaujamu dokumentu, mano manymu, reikalinga tada, kuomet - norima TAPTI Lietuvos piliechiu.
Nes, kaip jau minejau, kur man ish ambasados atsiunte reikalingus popierius, nieko neminima apie jokius ten senelius ir 1940 m. O ir Lietuvoj bebunant ejom ishsimti paso, tai nieko tokio neturejom, o pritrukom tik apostiles ant amerikietishko gimimo liudijimo.

bet juk vaikas gimes ne Lietuvoje yra tos salies pilietis, kurioje gime ... ar ne ?
Atsakyti
QUOTE (Ode @ 2004 08 27, 04:04)

Jei abu tevai lietuviai - taip, jei tik vienas is tevu - reikia irodymu del seneliu ir viso kito popierizmo. Pati savo kailiu patyriau, musu dukte gime Lietuvoje, tik tetis Vokietijos pilietis, bet is Lietuvos del visu popierizmu (butinai reikejo vokisku apostiliu, vien notaro nepakako ir Vokietijos ambasada Lietuvoje nieko netvirtino), isvaziavom su vokisku pasu, kuri... ambasadoje isdave per 15 min. Ir jokiu ten apostiliu, vien tevo sutikimas ir pasas. Zodziu sioje vietoje Lietuvele nusivaziuoja su istatymais juodai protest.gif
Atsakyti
QUOTE (TauRe @ 2004 08 27, 06:13)
bet juk vaikas gimes ne Lietuvoje yra tos salies pilietis, kurioje gime ... ar ne ?

Jei shalis suteikia pilietybe 'pagal saule', tada taip (JAV). O Lietuva suteikia 'pagal krauja'. Ir pagal 2002 m. dvigubos pilietybes istatyma (ar susitarima...), Lietuva pradejo leisti Lietuvos piliechiams tureti dvi pilietybes. Taigi, lietuviams gimes vaikas uzhsienyje (JAV) turi ir Lietuvos, ir - shiuo atveju - JAV pilietybe. Automatishkai.
Kai skambinau i ambasada del vazhiavimo i Lietuva - klasiau, kokio dokumento vaikui reikia, tai pasake - arba JAV, arba Lietuvishko paso. JAV buvo gauti greichiau ir papraschiau, tad pirmiausiai ir darem ji...
Atsakyti
QUOTE (Andrea @ 2004 08 27, 10:11)
Jei abu tevai lietuviai - taip, jei tik vienas is tevu - reikia irodymu del seneliu ir viso kito popierizmo. Pati savo kailiu patyriau, musu dukte gime Lietuvoje, tik tetis Vokietijos pilietis, bet is Lietuvos del visu popierizmu (butinai reikejo vokisku apostiliu, vien notaro nepakako ir Vokietijos ambasada Lietuvoje nieko netvirtino), isvaziavom su vokisku pasu, kuri... ambasadoje isdave per 15 min. Ir jokiu ten apostiliu, vien tevo sutikimas ir pasas. Zodziu sioje vietoje Lietuvele nusivaziuoja su istatymais juodai protest.gif

9 straipsnis. Vaikų, kurių vienas iš tėvų yra Lietuvos Respublikos pilietis, pilietybė

1. Jeigu vaiko tėvai turi ne tą pačią pilietybę ir vaiko gimimo metu vienas iš jų buvo Lietuvos Respublikos pilietis, vaikas yra Lietuvos Respublikos pilietis, jeigu jis gimė Lietuvos Respublikos teritorijoje.

2. Jeigu vaiko tėvai turi ne tą pačią pilietybę ir vaiko gimimo metu vienas iš jų buvo Lietuvos Respublikos pilietis, tai vaiko, gimusio už Lietuvos Respublikos ribų, pilietybė, iki jam sukaks 18 metų, gali būti nustatoma pagal tėvų susitarimą.
Papildyta @ [mergetime]1093614629[/mergetime]
Kad nepagalvotumet, kad ash chia 'ishsidirbineju'... wink.gif Va, koki mums sarasha atsiunte ambasada: "LR pilietybes ir paso gavimas vaikui, gimusiam JAV"

1. anketa 'Prashymas ishduoti pasa"
2. 3 nuotraukas
3. anketa vaiko gimimo registracijai LT
4. JAV paso kopija
5. gimimo liudijimo kopija
6. tevu pasu kopijos
7. tevu gimimo liudijimu kopijos
8. tevu santuokos liud. kopij
9. tevu prashymai
10. tevu teisine padeti uzhsienio valstybeje nustatanchiu dokumentu kopijos
11. gyv. vietos deklaracija

Va ir viskas...
Atsakyti
Ode.. tai ar jus gavote Vaivoskai LT pilietybe pagal ta sarasa, ar dar procese.. man buvo toks sasarasas isvardintas plus dar tuos senelius vis prikisa As net nenoriu pradeti tos proceduros, tik man ten pribaugino.. O kazin kaip jei vaiko tevai nesusituoke g.gif i kol kas turime amerikietiska pasa tai ramu...
Atsakyti
Mes dar nedarem. Kaip minejau - norejom padaryt budami LT, bet pritrukom apostiles. Daryt chia, JAV, butu lyg ir nieko, bet tie visi vertimai ir notaru tvirtinimai... LT su tuo papraschiau...
Nusiunchiau uzhklausima pazhistamai pasu poskyrio virshininkei LT, zhiuresiu, ka atsakys smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Andrea @ 2004 08 27, 10:11)
QUOTE (Ode @ 2004 08 27, 04:04)

tai, kad zinok viena forumiete dare vaikui pilietybe, abu tevai Lietuvos pilieciai, vaikas gimes Amerikoje. visviena jie turejo irodineti g.gif
Atsakyti
TaRe, as nezinau kaip del abieju tevu (nes musu tetis yra Vokietijos pilietis), tik butu daugiau nei logiska, jei tokiu atveju ir vaikas automatiskai taptu LR pilietis. Bet jei jau abu tevai lietuviai, o vaikui dar reikia kazka irodineti, tai is viso absurdas bash.gif. Mes pilietybe tvarkem si pavasari, tikrai reikejo irodineti del seneliu, nemanau, kad per pora men. kazkas pasikeite. Ka ambasada atsiuncia pradzioje, tai dar ne viskas (bent jau Vokietijoje), po pirminiu dokumentu issiuntimo dar siunciau keliata kartu ivairiausius papildomus dokumentus ir anketas. Nervu, laiko ir pinigu kainavo daug, tik tiek, kad buvom uzsibreze toki tiksla, kitaip buciau numojus ranka. Dabar, kai pagalvoju, kad ir su antru 2.gif ta pacia procedura teks praeiti, tai net siurpuliukai nubega doh.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andrea: 28 rugpjūčio 2004 - 09:09
QUOTE (Andrea @ 2004 08 28, 09:04)
Bet jei jau abu tevai lietuviai, o vaikui dar reikia kazka irodineti, tai is viso absurdas bash.gif.

butent kad absurdas
.. bet man motyvavo ta tuom, kad tai jau procedura ne suteikimo, o isaugojimo pilietybes, kadangi vaikas turi jau JAV pilietybe blink.gif .. mes abu Lt pilieciai.. bet vis nepaparasta.. as taip pat lauksiu, kol i lietuva vaziuosiu, tik APOSTILE preis tai uzsidesu ant gimimo liudijiomo..
Atsakyti
Man apostiliu reikejo ant kiekvieno popiergalio: tevo notarisko sutikimo, vaiko gimimo liudijimo, tevo paso ir t.t. Jau nekalbant apie tai, kad reikejo ir tu dokumentu vertimus tvirtinti... Zodziu sitas visas reikalas kainavo apie 200euru, o jau kiek laiko sugaisom... Gal JAV lengviau?..
Atsakyti