Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 08 12, 02:55)
QUOTE (Ode @ 2004 08 10, 14:54)
QUOTE (safadi @ 2004 08 10, 20:31)
QUOTE (Fasolka @ 2004 08 10, 17:59)
QUOTE (baltic*girl @ 2004 08 10, 17:55)

O kaip jus gaunat ta pasalpa? g.gif

negaunam.. bet va navaziuosiu i LT, prregistruosiu vaika ir gausiu.iki 3-ju metu gal blink.gif

Galima gaut pasalpa po 93lt iki 3 metu ir po 50 lt., nuo 3metu iki 7 metu! Galiu pasakyt kur reik eit ir kokiu dokumentu, nes mano klasioke is Amerikos gryzus susitvarke. Ji dar ir gavo vienkartine 750lt. Jei iki metu susitvarkai tai gausi ir vienkartine. wink.gif

O kokiu budu tas pashalpas duoda, jei gyveni ne Lietuvoj? Kaip tas viskas vyksta?

vien tik uz tokias mintis mamos Lietuvoj cia mus suvalgys laugh.gif

Kodel "suvalgys"? smile.gif Jei istatymiskai tos pasalpos priklauso, tai kodel gi ne?
As tu pinigu niekam nepavydziu, o jei buciau tikra, kad tai legalu, tai ir pati tomis pasalpomis pasirupinciau. Tik man deja atrodo, kad tokios pasalpos uzsienyje gyvenantiems yra ismokamos per klaida. Juk visoje Europoje pasalpos uz vaikus mokamos priklausomai ne nuo pilietybes, bet nuo gyvenamosios (is dalies nuo darbo vietos). Bet jei Lietuvos valstybe nesugeba iki siol susitvarkyti reikalu su gyvenamos vietos deklaracija, tai cia ju problemos. Nieko nuostabaus, kad zmones tuo naudojasi...
Atsakyti
Istatymiskai tai vaikas turi gyventi Lietuvoje g.gif Na, man kazkaip ir moraliskai...

Mes su vyru pakalbejom, kad jeigu jau daryt machinacijas, tai is kokio milijono minimum, o ne del 93 litu g.gif laugh.gif
Atsakyti
ar tai blogai , kad priregistruoji vaika ir po to gauni ta pasalpa gyvendamas uzsieni? Ar gi pagal taisykles tai neleidziama g.gif
Ais ku kad man butu daug geriau kadjie ta pasalpa pervedinetu i mano mamos saskita (kaip "vaiko globejos"). Ar jus matet kokios dabar pensijos? Mamo mama dirbo visa gyvenima ir paskutiniais metais jos atlyginimas buvo 1800 - 2000lt. Sodrj paskaiciavo pensija ir gavosi 400lt i menesi... hah.gif
Neisivaizduoju kaip ji uz tuos pinigus pragyventu...

Taigi man geriau, kad tie pinigai geriau mano mamai eitu, nei "valstybe" sau pasiliktu dry.gif
Atsakyti
QUOTE (Liolik-Bolik @ 2004 08 12, 09:11)

Taigi man geriau, kad tie pinigai geriau mano mamai eitu, nei "valstybe" sau pasiliktu dry.gif

Butent... be to Lietuva is manes kiek viena menesi gauna normalia suma, kuria mano mama isleidzia Lietuvoje...
Atsakyti
Cia yra daugiau informacijos apie ta pasalpa. Kaip supratau, nemazai mamu ir Lietuvoje turejo siokiu tokiu problemu, tad sekmes wink.gif
Atsakyti
skaitau kazkas apsisuko su pasalpom ,bet visokie tokie dalykai yra nelegalus, istatymuose parasyta kad pasalpos mokamos tik vaikui gyvenant lietuvoj.Suseks kad is lietuvos isvyke ir mokes atgal su procentais.
O del pilietybes man pasake,kad reikia irodyt, jog vaiko proteviai gyvene lietuvoj iki 1940 m. buvo lietuviai
Atsakyti
Man tie istatymai labai jau apsudirski darosi.Juk jei abu tevai liet. pilieciai, tai koks skirtumas kas tie seneliai. O pagalvokite apie tuos, kurie is vaiku namu ir isviso nezino kur ju tevai, ka jiems tada daryti? blink.gif
Atsakyti
Gal chia jei tik vienas tevas lietuvis? Jau rashiau, kad tuose popieriuose, kur man atsiunte del paso gavimo, nieko apie senelius nerasho.
Atsakyti
QUOTE (Ode @ 2004 08 18, 04:15)
Gal chia jei tik vienas tevas lietuvis? Jau rashiau, kad tuose popieriuose, kur man atsiunte del paso gavimo, nieko apie senelius nerasho.

Mes abu lietuvos pilieciai.. tai man sake del seneliu.. bet as paties paketo dokumentu dabar neturiu, bet man ponichka is konsulato paminejo net ne viena karta..

Taure,
tu turi, visa paketa sakei, gal galetum isvardinti visus reikiamus popierius

Atsakyti
QUOTE (cherry coke @ 2004 08 17, 09:39)

O del pilietybes man pasake,kad reikia irodyt, jog vaiko proteviai gyvene lietuvoj iki 1940 m. buvo lietuviai

Va man buten ta pati pasake.. . tai darysism viska pagal vyro tevus, nes su mano jau neiseina.. (pasake , kad pakaktu jei pagal viena is tevu proteviai)
Atsakyti
Nu susidomejau ir as siuo klausimu,maniskis gimes JAV,na ir automatiskai jis jau pilietis,bet kaip gauti LT pilietybe,butu gerai suzinoti issamesne infotmacija.....
Atsakyti
QUOTE (puupa @ 2004 08 26, 14:15)
Nu susidomejau ir as siuo klausimu,maniskis gimes JAV,na ir automatiskai jis jau pilietis,bet kaip gauti LT pilietybe,butu gerai suzinoti issamesne infotmacija.....

Pagal LR pilietybes istatymo reikalavimus Lietuvos Respublikos pilietybes prasantis asmuo turi pateikti siuos dokumentus:

* Dokumentus, isduotus Lietuvoje irodancius, kad asmuo, jo tevai ar seneliai nuo 1919m. sausio 9d. iki 1940m. birzelio 15 d. buvo Lietuvos Respublikos pilieciai.
* Asmens tapatybe patvirtinanti dokumenta( JAV paso pirmojo lapo nuorasa/kopija , arba "Resident alien", Perminent resident" ar kt. kopija)
*Gimimo liudijimo nuorasa/kopija.
* Jeigu asmuo, prasantis LR pilietybes yra asmens, turejusio Lietuvos Respublikos pilietybe nuo 1919.01.09 iki 1940.06.15, vaikas ar vaikaitis, jis turi pateikti giminystes rysi patvirtinancius dokumentu nuorasus/kopijas.

Kopijos turi buti JAV notaro patvirtintos, turi buti pridedami vertimai i lietuviu kalba.

Gali pasiskambinti i Lietuvos ambasada ir gausi info.
Atsakyti