Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

QUOTE(Ericia @ 2006 08 23, 21:40)
Dekui  4u.gif  Kas daretes cia lietuviska gimimo liudijima? Kokiu reikia dokumentu ir kur siusti?
Is anksto dekoju  wub.gif

Labas Ericia,

Kad apskaityti vaiko, gimusio JAV, gimimą Lietuvoje, reikia toliau išvardintus dokumentus siųsti į diplomatinę atstovybę (DA):

1. Santuokos liudijimo, išduoto Lietuvoje, kopiją (jeigu tėvai susituokė Lietuvoje). Jeigu santuoka sudaryta užsienyje ir nėra apskaityta Lietuvoje, turi būti pateikiami dokumentai užsienyje sudarytai santuokai apskaityti Lietuvoje;
2. Prašymą apskaityti vaiko gimimą (anketą galiu atsiusti);
3. "Apostille" patvirtintą vaiko gimimo liudijimo kopiją (dublikatą) su vertimu į lietuvių kalbą;
4. Vaiko tėvų pasų kopijas;
5. Tuo atveju, jei vaikas gimė ne santuokoje dar papildomai reikia pateikti prašymą tėvystei nustayti (anketą);
6. Gyvenamosios vietos deklaracijas.

Kadangi kaip matau pati gyveni Washingtone, tai tau dokumentus reiktu siusti i Niujorke esanti LR Generalini konsulata.

Adresas: Consulate General of Lithuania in New York
420 Fifth Avenue, 3rd Floor,
New York, NY 10018.
Telefonas: (212) 354-7840.

p.s. anketas galiu persiusti e-mail'u smile.gif Jei turi daugiau klausimu - mielai atsakysiu smile.gif

Geros dienos !!!
Atsakyti
Atsiprašau Ericia, truputeli suklaidinau del atstovybes.
Tau reikia dokuemntus tvarkytis per pacia LR ambasada JAV (Vasingtone), kurios adresas yra:

Embassy of the Republic of Lithuania
4590 MacArthur Boulevard,
N.W., Washington 20007

Telefonas: (202) 234-5860
Priimamasis tęs. 130#
Atsakyti
QUOTE(izadora @ 2006 08 24, 20:33)
Atsiprašau Ericia, truputeli suklaidinau del atstovybes.
Tau reikia dokuemntus tvarkytis per pacia LR ambasada JAV (Vasingtone), kurios adresas yra:

Embassy of the Republic of Lithuania
  4590 MacArthur Boulevard,
  N.W., Washington 20007

Telefonas: (202) 234-5860
Priimamasis tęs. 130#

Dekui mergytes uz pagalba!!!! Jus esate thumbup.gif Dabar reikes susirinkti dokumentus ir uzsideti apostile ax.gif
Kiek laiko uztruko jums gauti pilietybe, kai jau pridavete viska? wub.gif Labai norime savo mazaji ir Lietuvos pilieciu padaryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ericia @ 2006 08 25, 10:14)
Kiek laiko uztruko jums gauti pilietybe, kai jau pridavete viska?  wub.gif  Labai norime savo mazaji ir Lietuvos pilieciu padaryti  smile.gif

Mano vaikui uztruko puse metu,tvarkiausi per NYC konsulata smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Labai gaila, bet vyriausybe dar nepersvarste pilietybes istatymo... taigi, LT neduoda dvigubos pilietybes...arba lietuvis arba kitos salies pilietis... man tai irgi aktualu, nes gyvensiu kitoje salyje... tiesa, kiek zinau, Skandinavijos salyse ta pati situacija, dvigubu pilietybiu niekas neduoda... bet budamas kitos salies pilietis uzsienio salyje, tu neturi visu teisiu, kaip tos salies pilietis.. kol vaiko nera, gal neaktualu taip... bet kai vaikutis yra... g.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 09 03, 12:25)
Labai gaila, bet vyriausybe dar nepersvarste  pilietybes istatymo... taigi, LT neduoda dvigubos pilietybes...arba lietuvis arba kitos salies pilietis...

Hmmm kaip idomiai rolleyes.gif kaip tada ir mano vaikas turi dvi pilietybes ir mano vyras ir ne tik mano, bet ir daugelio cia is musu esanciu vaikai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 09 04, 13:28)
Hmmm kaip idomiai  rolleyes.gif kaip tada ir mano vaikas turi dvi pilietybes ir mano vyras ir ne tik mano, bet ir daugelio cia is musu esanciu vaikai  mirksiukas.gif

tai kad negali buti, tu turi du pasus? ar lt pasa ir jav leidima gyventi?? as rimtai, nes as vienu metu turejau teketi uz italo ir domejausi, taigi man buvo atsakyta, arba as lieku lietuve, arba itale.. o dviguba pilietybe suteikia isimties tvarka? na apie vaikus as nesidomejau dar ax.gif bet bent jau as nebuciau galejusi tureti dvigubos pilietybes...

o va mano giminaite gimde vaikeli JAV pries 5 menesius ir parsiveze ji i LT kaip amerikos pilieti, bet kurio tevai lietuviai.... jis gales pasirinkti pilietybe kai jam sueis 16 metu ir reikes imti pasa. Bet jis negales imti lietuvisko paso, jei neatsisakys amerikietisko, t.y. negali tureti dvieju pasu...
Atsakyti
Merginos, uzveskit kuri nauja tema.. as nemoku blush2.gif blush2.gif
tuo paciu norejau pasiklaust: jei gimdysiu Vokietijoj ir vaikas automatiskai gaus Vokietijos pilietybe (tevas vokietis) ir noresiu per ateinancius metus susitvarkyti vaikui ir antra pilietybe, kur man kreiptis? As dokumentus galiu susitvarkyti LT, bet kur man eit reiks? I migracine? blush2.gif

kaip cia kai kurios sugebejot pagimdziusios ne LT gaut uz vaika pinigus is LT? jei vaikas turi kitos salies pilietybe ar jis gali gaut pinigus is LT?
ir kaip reik vaika uzregistruot? nest kazkur vokiska gimimo liudijima?
blush2.gif blush2.gif

Zalia kaip tundra.. bet sausio men griztam i LT ir noriu is anksto zinot kaip cia viskas vyksta, kad kokiu popieriu nepraziopsociau ir nebutu nesusipratimu... ax.gif
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 09 04, 07:33)
tai kad negali buti, tu turi du pasus? ar lt pasa ir jav leidima gyventi?? as rimtai, nes as vienu metu turejau teketi uz italo ir domejausi, taigi man buvo atsakyta, arba as lieku lietuve, arba itale.. o dviguba pilietybe suteikia isimties tvarka? na apie vaikus as nesidomejau dar ax.gif  bet bent jau as nebuciau galejusi tureti dvigubos pilietybes...

o va mano giminaite gimde vaikeli JAV pries 5 menesius ir parsiveze ji i LT kaip amerikos pilieti, bet kurio tevai lietuviai.... jis gales pasirinkti pilietybe kai jam sueis 16 metu ir reikes imti pasa. Bet jis negales imti lietuvisko paso, jei neatsisakys amerikietisko, t.y. negali tureti dvieju pasu...

Abu pasus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2006 09 04, 05:33)
tai kad negali buti, tu turi du pasus? ar lt pasa ir jav leidima gyventi?? as rimtai, nes as vienu metu turejau teketi uz italo ir domejausi, taigi man buvo atsakyta, arba as lieku lietuve, arba itale.. o dviguba pilietybe suteikia isimties tvarka? na apie vaikus as nesidomejau dar ax.gif  bet bent jau as nebuciau galejusi tureti dvigubos pilietybes...

Tiek vyras tiek sunus turi du pasus amerikietiska ir lietuviska,nes dvieju pilietybiu klausimas jau senai issprestas ir tikrai galima tureti dvi pilietybes,cia kas liecia amerika tai tiksliai, kaip yra su europos pilietybiu klausimais as nezinau blush2.gif Jei paskaitytum anksciau ,tai vyras mano gavo amerikos pilietybe ir jam tvarkiau dokumentus del lietuvos pilietybes palikimo, turim rastiska pazyma kad lietuvos respublikos prezidentas jam palieka lietuvos pilietybe kaip antraja pilietybe smile.gif be abejones jis turi ir lietuviska pasa kas be ko, o vaikui kadangi jis gimes amerikoj, dariau lietuvos pilietybe, ir jam buvo suteikta lietuvos respublikos pilietybe kaip antroji pilietybe smile.gif matai kazkur pamenu merginos diskutavo del tu pilietybiu kaip ten vyksta europoje klausimus, bet su amerika kazkaip nesudetingai viskas, o va kas ten liecia italija as nezinau unsure.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti
labutis mamytes...noreciau jusu paklausti kai ko.Va yra tokia situacija:mano vyras yra latvijos pilietis as lietuvos,gyvename airijoj.Planuojame susilaukti vaikucio,bet nezinom ar vaikutis gales tureti dviguba pilietybe(t.y.mano ir vyro).Is anksto dekoju smile.gif
Atsakyti