Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

Oi, nezinau niuansu, zinau tik kad mano bendradarbe ruse, isaugusi Visagine ir turejusi LT pilietybe, jos atsisake tam, kad gautu RF pilietybe. Neseniai The Moscow Times buvo straipsnis apie operos dainininke ruse, kuri norejo gauti kitos salies pilietybe (kad galetu i Europa be vizu vazineti), ir valdzia jai leido isimties tvarka tureti dvi pilietybes, bet man atrodo jei ne isimties tvarka, tai negalima.
Bet kaip minejau, geriausia paklausk Lanaa
Atsakyti
QUOTE(Afrodite @ 2004 08 10, 11:47)
Na LT juk neleidzia tureti dvieju pilietybiu, tai visai tikiu , kad tai normalu...o kur vaikas gime, tai tos salies pilietis ir yra... g.gif

O kiek aš žinau tai leidžia smile.gif gali turėti 1-ną pilietybę (ten kur gimei) ir + 2-rą ten kur gyveni (jei gyveni nemažiau kaip 5 metus).
tai tiek biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ema88 @ 2006 06 25, 10:59)
O kiek aš žinau tai leidžia smile.gif  gali turėti 1-ną pilietybę (ten kur gimei) ir + 2-rą ten kur gyveni (jei gyveni nemažiau kaip 5 metus).
tai tiek biggrin.gif

Manau, tai jau buvo minėta ir aptarta šioje temoje, bet pasikartosiu... Pagal politologijos mokslą, pilietybė gali būti suteikiama pagal kraują - jei vienas iš tėvų pilietis (LR taip daro) arba 'pagal saulę' - jei gimsti toje šalyje (pvz., JAV).
Kiekviena šalis pasirenka, ar leisti jos piliečiams turėti papildomą/ų pielietybę/ių, ar ne.
Lietuvos atveju pilietybės sferoje (kaip ir daug kur biggrin.gif ) yra prieštaravimas. Nes vienoje vietoje įstatyme sakoma, kad dviguba pilietybė neleidžiama, tačiau kitoj vietoj sakoma, kad norint išsaugoti LR pilietybę (įgijus kitos šalies), reikia įrodyti, kad tėvai/seneliai gyveno Lietuvoje 1919-1940 m. Tai faktiškai lietuvis GALI turėti dvi pilietybes, jei labai nori. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes uzjurio mamytes smile.gif

Pasiskaiciau cia truputi komentaru ir labai susimaisiau dabar unsure.gif Gyvenu UK dar tik puse metu, laukiuosi vaikucio, ji zadu gimdyti cia. Tai kokia pilietybe gaus mano kleckiukas??? As tai galvoju, jei jau gime UK tai ir gaus tos salies pilietybe unsure.gif g.gif Beje, gal cia visai ne i tema paklausiu, bet gal kas zinot tiksliai ar man priklausys motinystes pasalpa gimus vaikeliui, as nedirbu niekur, stoviu darbo birzoj job center esu registruota, turiu ir ta national insurance draudima. Ir jei ta pasalpa priklausytu, tai kokio ji dydzio ir nuo ko ta suma priklauso? unsure.gif blush2.gif buciau labai dekinga uz atsakyma
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2006 07 28, 06:18)
Sveikutes uzjurio mamytes  smile.gif

Pasiskaiciau cia truputi komentaru ir labai susimaisiau dabar  unsure.gif  Gyvenu UK dar tik puse metu, laukiuosi vaikucio, ji zadu gimdyti cia. Tai kokia pilietybe gaus mano kleckiukas??? As tai galvoju, jei jau gime UK tai ir gaus tos salies pilietybe  unsure.gif  g.gif  Beje, gal cia visai ne i tema paklausiu, bet gal kas zinot tiksliai ar man priklausys motinystes pasalpa gimus vaikeliui, as nedirbu niekur, stoviu darbo birzoj job center esu registruota, turiu ir ta national insurance draudima. Ir jei ta pasalpa priklausytu, tai kokio ji dydzio ir nuo ko ta suma priklauso?  unsure.gif  blush2.gif  buciau labai dekinga uz atsakyma

Linuxxeee,

Kadangi tu gyveni UK, tai tu tiksliai susizinok ar tavo "kleckiukas" savo gimimu gaus tos salies pilietybe? JAV tai tikrai taip yra: vaikas, gimes JAV, automatiskai yra JAV pilietis. Bet tikrai zinau, kad ne visose valstybese taip yra. Taigi, susizinok....
Atsakyti
QUOTE(Linuxeee @ 2006 07 28, 13:18)
Sveikutes uzjurio mamytes  smile.gif

Pasiskaiciau cia truputi komentaru ir labai susimaisiau dabar  unsure.gif  Gyvenu UK dar tik puse metu, laukiuosi vaikucio, ji zadu gimdyti cia. Tai kokia pilietybe gaus mano kleckiukas??? As tai galvoju, jei jau gime UK tai ir gaus tos salies pilietybe  unsure.gif  g.gif  Beje, gal cia visai ne i tema paklausiu, bet gal kas zinot tiksliai ar man priklausys motinystes pasalpa gimus vaikeliui, as nedirbu niekur, stoviu darbo birzoj job center esu registruota, turiu ir ta national insurance draudima. Ir jei ta pasalpa priklausytu, tai kokio ji dydzio ir nuo ko ta suma priklauso?  unsure.gif  blush2.gif  buciau labai dekinga uz atsakyma

Jei abu esat lietuviai, vaikas irgi bus lietuvis, anglijoj pilietybes vaikui gimus neduoda, anksciau duodavo Airija, dabar irgi nebe ( gal klystu g.gif ), o pasalpa gausi, mano drauge gauna 20 svaru i savaite, gal suma kiek pasikeite, bet kazkiek tikrai gausi....
Atsakyti
o as visai esu pasiklydusi g.gif g.gif As pati lietuve,babio papchikas rusas gyvenantis 6 metus anglijoje ,prisidaves bet jokiu dokumentu dar negaves,tada tokiu atveju kokia pilietibe ir dokumentus gaus musu bambyno???
Papildyta:
P.s gyvename Londone:)
Atsakyti
Soriokas kad ne i tema bet gal kas galetu pagelbeti gossip.gif labai noriu insideti fotke,bet man sako kad per didelis formatas,kaip galeciau ja susimazinti iki reikiamo dydzio? help.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 06 25, 22:00)
Manau, tai jau buvo minėta ir aptarta šioje temoje, bet pasikartosiu... Pagal politologijos mokslą, pilietybė gali būti suteikiama pagal kraują - jei vienas iš tėvų pilietis (LR taip daro) arba 'pagal saulę' - jei gimsti toje šalyje (pvz., JAV).
Kiekviena šalis pasirenka, ar leisti jos piliečiams turėti papildomą/ų pielietybę/ių, ar ne.
Lietuvos atveju pilietybės sferoje (kaip ir daug kur biggrin.gif ) yra prieštaravimas. Nes vienoje vietoje įstatyme sakoma, kad dviguba pilietybė neleidžiama, tačiau kitoj vietoj sakoma, kad norint išsaugoti LR pilietybę (įgijus kitos šalies), reikia įrodyti, kad tėvai/seneliai gyveno Lietuvoje 1919-1940 m. Tai faktiškai lietuvis GALI turėti dvi pilietybes, jei labai nori. smile.gif

Merginos, kaip ir kur gauti apostile? Skaiciau, bet praleidau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ericia @ 2006 08 21, 19:53)
Merginos, kaip ir kur gauti apostile? Skaiciau, bet praleidau...  ax.gif

Department of State, Office of Authentications
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2006 08 22, 06:10)

Dekui 4u.gif Kas daretes cia lietuviska gimimo liudijima? Kokiu reikia dokumentu ir kur siusti?
Is anksto dekoju wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ericia @ 2006 08 23, 22:40)
Dekui  4u.gif  Kas daretes cia lietuviska gimimo liudijima? Kokiu reikia dokumentu ir kur siusti?
Is anksto dekoju  wub.gif

tu cia kalbi apie vaiko ar savo?
Atsakyti