Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos pilietybės suteikimas

Merginos gal kas pacios vertetes gimimo liudijima ir kitus imigracinius dokumentus is anglu i lt kalba, mano kompas dabar sugedes kur turejau alkono zodyna.Reiketu tiksliu vertimu siu fraziu

Immigration and Naturalization Service
Departure record
Petitioner
Receipt no.
Date amended (if applicable)
Vital Statistics
Ar galima siusti vaiko tikra gimimo liudijima (as turiu ju pora issiemus)kad istampuoti i pasa jog turiu vaika smile.gif Man su deti apostile daugiau kainuoja negu issimti is city hall tikra.

Ir ar Apostile deda ant I -94 formos kopijos, ar tik ant tu visu gimimo ir santuokos liudijimu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuika Padukele15: 22 gegužės 2006 - 02:00
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2006 05 21, 17:48)

Immigration and Naturalization Service
Departure record
Petitioner
Receipt no.
Date amended (if applicable)
Vital Statistics

Jungtinių Valstijų Pilietybės ir Imigracijos paslaugos
Isvykos irasas (gal)
Prasytojas arba ieskovas
Kvito numeris
Taisymo data(jeigu tokia yra)
Demografinis irasas tik pas mane buvo vital records ne statistics g.gif

Man viskas suejo tai ka as rasiau gal ir nelabai tiksliai isverciau bet man tiko viskas 4u.gif
O del apostiles ant i-94 deja nezinau man nereikejo to tai tikrai nezinau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2006 05 21, 17:48)
Ar galima siusti vaiko tikra gimimo liudijima (as turiu ju pora issiemus)kad istampuoti i pasa jog turiu vaika smile.gif Man su deti apostile daugiau kainuoja negu issimti is city hall tikra.

Ir ar Apostile deda ant I -94 formos kopijos, ar tik ant tu visu gimimo ir santuokos liudijimu?

Matai, jei reikalauja 'notariškai patvirtinto' dokumento, tai reikės apostilės.
Dėl visa ko, pasiskambink, kur reikia, ir pasiklausk dėl šito ir dėl I-94.
Atsakyti
Labai aciu mergaites smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2006 05 21, 22:44)
Jungtinių Valstijų Pilietybės ir Imigracijos  paslaugos
Isvykos irasas (gal)
Prasytojas arba ieskovas
Kvito numeris
Taisymo data(jeigu tokia yra)
Demografinis irasas tik pas mane buvo vital records ne statistics  g.gif

As Immigration and Naturalization Service versciau Imigracijos ir Naturalizacijos Tarnyba. Bet esme ta pati tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(zmamyte @ 2006 05 23, 11:44)
As Immigration and Naturalization Service versciau Imigracijos ir Naturalizacijos Tarnyba.  Bet esme ta pati  tongue.gif

Kaip pavadinsi taip nepagadinsi thumbup.gif drinks_cheers.gif svarbu kad jiem tiktu ten LT o cia niekas netikrina to vertimo mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Atsiprasau, mamaites, kad per mazai kantrybes turejau viska cia perskaityt.. is kelinto karto nepavyko visko perskaityt..
gal kuriai bus nesunku parasyt, kokiu dokumentu reikia vaiko lietuvos pilietybei gaut, kur juos gaut ir kur nest? aciu labai labai! 4u.gif
vaikutis bus is pradziu vokietukas.. kol turiu laiko ir mano tetis turi noro dokumentams surinkt, tai ir domiuos pati bigsmile.gif
Atsakyti
Čia mūsų patirtis (abu tėvai lietuviai) (#370):
http://www.supermama...pic=9661&st=360

O čia Puiki_mamytė įdėjo (#403):
http://www.supermama...pic=9661&st=396
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 24 gegužės 2006 - 19:19
Mergytės, bandžiau skaityti bet labai jau daug informacijos ir kažkaip neradau atsakymo į savo klausimą...

Gal kuri žinot, ar vaikeliui gali būti suteikta dviguba pilietybė? Ir kaip yra tuo atveju, kai mama yra LT pilietė, tėtis- kitos valstybės pilietis, o vaikelis gimė toje valstybėje, kuri yra tėčio gimtinė, kokia pilietybė tokiu atveju bus suteikta vaikeliui?

Man čia didžiausia painiava.. nes jei jau mano mažiukas bus LT pilietis, tai važiuodamas į namus RF turės nuolat gauti vizą... ir atvirkščiai, jei bus RF pilietis, tai visada kai važiuosim į LT, jam reikės gauti vizą... doh.gif Kaip išvengti tokios painiavos?
Atsakyti
LR leidžia dvigubą pilietybę, jei įrodoma, kad vaiko bent vienas iš vaiko tevų/senelių/prosenelių yra lietuvis ir gyveno Lietuvoje 1919-1940 m.
Tiesa, darant prašant LR pilietybės kaip pirmosios, įrodynėti 'lietuviškumo' kaip ir nereikia...
Atsakyti
Vaiduze, Lietuva leidzia dviguba pilietybe (as kaip tik padavus dokumentus ambasadoje Maskvoje), ir jei tecio (ne LR piliecio) salies irgi leidzia, tada jokiu problemu.
Bet kiek zinau, RF neleidzia. Man regis jei pasidarytum pirma LT pasa, tada gaunant RF pilietybe, reiketu atsisakyti lietuviskosios. O geriausiai tau paaiskins Lanaa kai gris, nes jos situacija analogiska kaip tavo.
P.S. o vizu daryti nereikia, jei gauni nuolatini leidima gyventi, ir taip yra abiejose salyse
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo enca: 19 birželio 2006 - 19:33
QUOTE(enca @ 2006 06 19, 20:28)
Vaiduze, Lietuva leidzia dviguba pilietybe (as kaip tik padavus dokumentus ambasadoje Maskvoje), ir jei tecio (ne LR piliecio) salies irgi leidzia, tada jokiu problemu.
Bet kiek zinau, RF neleidzia. Man regis jei pasidarytum pirma LT pasa, tada gaunant RF pilietybe, reiketu atsisakyti lietuviskosios. O geriausiai tau paaiskins Lanaa kai gris, nes jos situacija analogiska kaip tavo.
P.S. o vizu daryti nereikia, jei gauni nuolatini leidima gyventi, ir taip yra abiejose salyse

Tai o kaip tada Maja Pliseckaya, Kristina Orbakaitė... jos gi turi RF pilietybes ir + turi ir LT pilietybes...
Dėl gyvenamosios vietos tai žinau- aš tai tą dokumentą turėsiu, tai negi ir mažiukui reikės visus tuos dokumentus surinkti, kad gautų leidimą gyventi?
Atsakyti